vrijdag, april 19, 2024
HomedistrictsbekerTiental Aarlanderveen grijpt net naast zege bij Bergambacht 

Tiental Aarlanderveen grijpt net naast zege bij Bergambacht 

-

Districtsbeker groep 2, poule 18 – Derdeklasser Aarlanderveen ging voor haar laatste groepswedstrijd op bezoek bij Bergambacht en de groenhemden leken lange tijd op weg naar een nipte overwinning. Door een doelpunt van Lars Overbeek kwamen de bezoekers, die door een rode kaart voor Bram Egberts een groot deel van de wedstrijd in ondertal waren, op voorsprong, maar door een fortuinlijke treffer van de gastheren in blessuretijd eindigde het treffen in een gelijkspel (1-1). Door dit resultaat, en de overwinning van Capelle 2, eindigde Aarlanderveen als tweede in haar poule, een eindklassering die niet voldoende is voor het bereiken van de tweede bekerronde.

,,Zuur dat we de overwinning op het laatst toch nog uit handen gaven, maar over het algemeen ben ik beslist niet ontevreden over wat we hebben gebracht ‘’, aldus Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk. ,,We begonnen heel goed aan de wedstrijd en kwamen ook terecht op voorsprong, maar na de rode kaart (twee keer geel) voor Bram Egberts na een half uur spelen, moesten we met tien man verder. Desondanks bleven we gevaarlijk en waren we via een schot op de paal dichtbij de 0-2, maar helaas maakten zij uit hun enige kans van de wedstrijd vlak voor tijd de gelijkmaker. Het positieve van vandaag is dat we weer speelminuten hebben kunnen maken en dat we gevrijwaard zijn gebleven van blessures.”

Vervolgend: ,,Komende week lekker trainen en dan gaan we ons opmaken voor de competitiestart tegen Koudekerk.” Voor Van Dijk wordt de eerste wedstrijd van het seizoen een ontmoeting met een speciaal tintje. ,, Ik werk in Alphen aan den Rijn als docent en geef les aan een hoop kinderen die bij Koudekerk voetballen. Ze komen zaterdag op de fiets naar Aarlanderveen en als wij zaterdag verliezen, dan zullen ze mij dat maandagochtend vast onder mijn neus wrijven, haha. Daarnaast zijn Jarno Verweij en Gert Labots ( trainers Koudekerk, SN ) goede bekenden van mij uit het Alphense. Ik verwacht een mooi potje tussen twee ploegen die willen voetballen en hoop dat er zaterdag veel publiek langs de kant staat’’, aldus Van Dijk tot besluit.

 

 

Must Read