vrijdag, april 19, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24FC Oegstgeest bekert verder na heerlijk duel met Meerburg

FC Oegstgeest bekert verder na heerlijk duel met Meerburg

-

Zo slecht het weer was, striemende regen die in vlagen het veld en de spelers teisterde, zo goed en leuk de wedstrijd was. Twee ploegen die verzorgd en slim voetbal hoog in het vaandel hebben staan troffen elkaar in de knock-out fase van de strijd om de Sportiff LAV Cup. Na een van de eerste tot de laatste minuut boeiende wedstrijd trok FC Oegstgeest aan het langste eind (1-3) en kan Meerburg zich verder gaan richten op de competitie en daarmee de titelstrijd.

Thuisploeg Meerburg staat knap eerste in de vierde klasse, terwijl FC Oegstgeest het met de tweede plek in de derde klasse ook uitstekend doet. Een klasse verschil dus. Van niveauverschil bleek dinsdagavond echter amper sprake. Beide ploegen anticipeerden heel behoorlijk op de harde wind en beperkten zich veelal tot korte, snelle combinaties over de grond.

Kansen vielen er aan beide kansen te noteren, maar de bezoekers braken de score open via Joey Driessen (toevallig (?) aan het woord in de Krakerrr van de Week) die laag en hard raak schoot. Korte tijd daarop liet Tom Klumperman de gelijkmaker aantekenen op aangeven van Max van Steen. Diezelfde Klumperman kreeg kort daarop de mogelijkheid zijn ploeg zelfs op voorsprong te zetten, maar de bal verdween echter aan de voor hem verkeerde kant van de paal. Spijtig voor de mannen van Jelle Korbee en Ronald van Delft, temeer daar Daan van Moorsel wel het net trof voor FC Oegstgeest die aan het eind stond van een aanval met ragfijne combinaties: 1-2.

Met de in het veld gekomen ‘verloren zoon’ Abel Bormans legden de bezoekers in de tweede helft niet het accent op het verdedigen van de voorsprong, maar zochten de aanval op de uitbraak. Omdat Meerburg zich niet wenste over te geven, leverde het een heerlijk kijkspel op. De fraaie 1-3 van Sam Roelen veranderde niets aan het spelbeeld. Meerburg bleef onverdroten, en goed, knokken voor een beter resultaat en FC Oegstgeest deelde met regelmaat venijnige speldenprikken uit. Aan de score veranderde echter niets meer. FC Oegstgeest gaat dus naar de volgende ronde en treft daar uit de winnaar van TAVV tegen Noordwijk O23.

Meerburg-FC Oegstgeest 1-3 (1-2). Joey Driessen 0-1, Klumperman 1-1, Van Moorsel 1-2, Roelen 1-3.

Basisopstelling Meerburg: Klein, Van Braak, Kolen, Glasbeek, Straathof, Weijers, Klumperman, Barthen, Van Steen, Van Haastert, Schadé.

Basiopstelling FC Oegstgeest: Jansen, Lichtenbeld, Kevin Driessen, Dijkstra, Bakker, Nieuwenburg, Gianfiglio, Joey Driessen, Roelen, Van Moorsel, Tijl.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read