dinsdag, april 23, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Jiddo Doornenbal leidt scherp LSVV’70 naar kwartfinale

Jiddo Doornenbal leidt scherp LSVV’70 naar kwartfinale

-

Sportiff LAV Cup- Zondag derdeklasser Stompwijk’92 en zaterdag vierdeklasser LSVV’70  troffen elkaar dinsdagavond op Sportpark De Meerhorst. De inzet was een plek bij de laatste acht van de Sportiff LAV Cup. Bij de Leidenaren stak spits Jiddo Doornenbal in blakende vorm en had met 3 doelpunten en 1 assist een belangrijk aandeel in de zege van de roodhemden (2-5).

Beide teams waren in de beginfase van de wedstrijd uitermate productief en na 20 minuten spelen stond er al een 2-2 stand op het scorebord. Na de openingsgoal van Lorenzo Korte scoorde niet veel later Doornenbal, via een schitterend schot in de kruising, de gelijkmaker. Gerben Groenendijk kogelde een paar minuten daarna de 1-2 binnen, waarna Kite Beuvink de 2-2 binnenschoot. De Leidenaren kwam vlak voor de thee door een bekeken schuiver van Neal Petersen, op aangeven van Doornenbal, op voorsprong (2-3).

Na rust gingen de Stompwijkers, nu met de wind in de rug, hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de geconcentreerd spelende verdediging van de Leidenaren kwam nauwelijks in de problemen. Aan de andere kant bleven de bezoekers scherp in de tegenaanval. Petersen wist met slimme steekballetjes regelmatig sterk aanspeelpunt Jos van Beuningen of de snelle Doornenbal te bereiken en dit leverde vlak na rust succes op. Doornenbal kapte in het zestienmeter gebied zijn tegenstander uit en schoot vervolgens de bal tegendraads in de bovenhoek (2-4). In de blessuretijd gaf Doornenbal met zijn derde doelpunt van de avond de overwinning van zijn ploeg nog meer kleur (2-5).

In de kwartfinale ontmoet LSVV’70 de winnaar van de ontmoeting Ter Leede O23 tegen Jong Alphense Boys. Dit duel wordt op dinsdag 1 maart in Sassenheim gespeeld.

Stompwijk’92  – LSVV’70 2-5 (2-3) 6. Korte 1-0, 8. Doornenbal 1-1, 18. Groenendijk 1-2, 20. Beuvink 2-2, 44. Petersen 2-3, 55. Doornenbal 2-4, 90 +1 Doornenbal 2-5.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, S. van Rijn,  S. Sweere, Westdorp, Van Bemmelen, De Haan, Van Santen, Kemna, Korte, Beuvink, Ammerlaan.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Bouwman, Van der Meij, Leugering, Baarda, Petersen, T. van der Meer, J. van der Meer, Groenendijk, Van Beuningen, Doornenbal.