HomeSportiff LAV Cup 23-24Ter Leede O23 ten koste van TAVV naar finale Sportiff LAV Cup

Ter Leede O23 ten koste van TAVV naar finale Sportiff LAV Cup

-

Sportiff LAV Cup – Ter Leede O23 en zaterdag derdeklasser TAVV troffen elkaar, in het kader van de halve finale van de Sportiff LAV Cup, dinsdagavond op Sportpark de Roodemolen. Na een 1-0 ruststand wonnen de gastheren met 2-1. Ter Leede O23 plaatste zich door deze zege voor de finale van het regionale toernooi, die op zaterdag 25 juni op Sportpark Adegeest in Voorschoten wordt gespeeld. De Sassenheimers treffen in de eindstrijd het al eerder geplaatste Jong Katwijk.

De bezoekers kregen al vroeg in de wedstrijd de kans op de openingstreffer, maar de volledig vrijstaande TAVV-spits Erik van der Hout mikte vanaf de rand zestien meter hoog over het Sassenheimse doel. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. De sterk spelende Luca Schut speelde zich vrij aan de rechterkant van het veld en liet met een diagonale schuiver TAVV-keeper Rick Zweers kansloos (1-0). De gastheren waren voor de rust de betere ploeg, maar de grootste kans voor de pauze was voor de bezoekers. Yassine El Mariami leek te gaan zorgen voor de gelijkmaker, maar had de pech dat zijn kanonskogel via de onderkant van de Sassenheimse doellat op de doellijn belandde. In de tweede helft verdubbelde invaller Bart Sloof de voorsprong van de Sassenheimse talenten. Het was daarna wachten op de 3-0, maar Sam Rotteveel en Schut verzuimden om de bezoekers de definitieve nekslag te geven. Toen vijf minuten voor tijd Robin van Koert vanaf elf meter de stand op 2-1 bracht, was de spanning echter weer helemaal terug. Nadat vlak hierna Ter Leede-keeper Jason Haggerty na een schermutseling het veld moest verlaten, was het nog even billenknijpen voor de thuisploeg maar de rood-gelen hielden stand (2-1). Ondanks de uitschakeling kan de ploeg van Dennis Tijssen terugkijken op een uitstekend toernooi, waarin de blauw-witten menig sterke tegenstander voortijdig elimineerden. Ter Leede-trainer Rini Blankenspoor over de wedstrijd:,,We speelden een goede eerste helft met prima positiespel. Na rust waren we in de eindfase ongeduldig en zochten we te vaak de lange bal, maar al met al denk ik dat de zege dik verdiend is. Het is  voor ons tot nu toe een mooi toernooi geweest met alleen maar leuke tegenstanders, waarbij met name de wedstrijden tegen Jong Alphense Boys en FC Oegstgeest mooie potjes waren. Ja, onze eigen competitie is afgelopen en de trainingsintensiteit wordt de komende periode wat teruggeschoefd, maar we gaan ons serieus voorbereiden op de finale. Nu zover zijn gekomen willen we de Sportiff LAV Cup ook pakken. Het kan in Voorschoten een mooie wedstrijd worden tegen een goede tegenstander’’, blikte Blankenspoor alvast op finaledag vooruit.

Ter Leede O23 – TAVV 2-1 (1-0) 10. Schut 1-0, 67. Sloof 2-0, 85. Van Koert 2-1.

Basisopstelling Ter Leede O23: Haggerty,Wooter, Beekwilder, Berkhof, Rotteveel, Van Aken, Schut, Auatar, Van Lemmen, Van der Kwaak, Van de Graaf.

Basisopstelling TAVV: Zweers, Valentijn, Van Veen, Van der Voorn, Verwoerd, Pieterse, Keijzer, Boddeke, El Mariami, De Bruijn, Van der Hout.