dinsdag, april 23, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Meer reacties op loting Sportiff LAV Cup

Meer reacties op loting Sportiff LAV Cup

-

Gisteren plaatste onze redactie al en bericht met de eerste reacties op de loting van de Sportiff LAV Cup van vorige week vrijdag. Ondertussen sprak onze redactie met meer trainers en door de bank genomen was er sprake van tevreden oefenmeesters vanwege de uitkomst van de loting.

Onderaan nog het eerste bericht, maar nu de nieuwe reacties. ,,Dat kan een leuke wedstrijd worden”, is de eerste reactie van FC Oegstgeest-trainer Thymen Kruider op de paring van zijn ploeg met Meerburg. Vervolgend:,, Ik weet dat Meerburg zich afgelopen seizoen behoorlijk heeft versterkt en dat ze bovenaan staan in de vierde klasse. Ze hebben met Max van Steen, die ik nog ken uit mijn Quick Boys-periode, een uitstekende spits en daarnaast lopen daar nog een aantal andere prima voetballers rond. Mijn voorganger bij FC Oegstgeest, Jelle Korbee, is nu trainer bij Meerburg, dus hij kent onze ploeg goed. Wij doen het tot nu toe ook niet onaardig in de derde klasse en ik verwacht dat beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zullen zijn’’, aldus de pas 27-jarige trainer, die onlangs zijn contract met de Oegstgeestse fusieclub met een jaar verlengde. De winnaar van het treffen in Zoeterwoude-Rijndijk wacht in de kwartfinale een uitbeurt bij TAVV of Noordwijk O23.

Korbee: ,,Een erg leuke loting voor Meerburg tegen de club waar ik vorig jaar interim was omdat Nico van der Salm uitviel. Leuk om die gasten weer te zien en een mooie graadmeter tegen een ploeg die het goed doet in een klasse hoger. Over de herstart? Beginnen in het weekend van 5 februari vind ik kort dag. Daarvoor kans op weinig oefenwedstrijden en wij spelen meteen bij Teylingen uit. Maar ja, daar heeft iedereen last van en we zien wel hoe dat dan uitpakt. Ik ben blij als we in ieder geval de competitie weer mogen hervatten. Het heeft lang genoeg geduurd.”

TAVV speelt in de knock-out fase op eigen bodem tegen Noordwijk O23. Trainer Dennis Tijssen: ,,Ik ben blij met in ieder geval een thuiswedstrijd voor de Sportiff LAV Cup tegen een interessante tegenstander. Het is een mooie uitdaging om eventueel een rondje verder te komen waarbij we dan opnieuw een thuiswedstrijd zouden spelen. Verder verwacht ik dat we zaterdag 5 Februari met de competitie starten. Ondanks de korte voorbereiding die we hebben na ruim een maand niet kunnen trainen werken we daar naar toe om zo goed en fit mogelijk voor de dag te komen. Hopelijk kunnen we voor die tijd nog één of twee oefenwedstrijden spelen om snel in het juiste ritme te komen.”

LSVV’70 ontvangt Stompwijk’92 en de club kwam via social media al snel naar buiten met een reactie die de club past. ,,We hebben naar het schema gekeken en we spelen tot aan de finale drie keer thuis. De weg naar de eindstrijd en Europa ligt dus volkomen open voor ons en we gaan ervoor. O ja, eerst wel even Stompwijk kloppen natuurlijk. Hopelijk staat het kabinet volle tribunes toe. Daar zijn we wel aan toe.”

Een combinatieteam van VVSB, waar woordvoerder Theo Nulkes zegt tevreden te zijn over de paring, reist ook af naar De Kikkerpolder. UVS is daar de tegenstander. Kevin Krishan spreekt van een bijzondere loting. ,,Het is alsof het zo moest zijn: Sjaak van Es is recentelijk overleden, UVS was zijn club maar afgelopen week heb ík vernomen dat hij ook een mooie band met VVSB had en daar een graag geziene gast in was. Wat mij betreft spelen we de wedstrijd dan ook in ere van Sjaak.”

Uiteraard had de tot nu toe succesvolle trainer ook een mening over de competitie. ,,Wat betreft de verwachting herstart competitie: het ziet er naar uit dat er vanaf komende week weer gevoetbald mag worden dat is natuurlijk super. Als ík het statement van de KNVB lees dan willen ze 5 februari starten met de competitie. Van mij mag dat een week later. Als je 5 februari start, heb je dus maar 1 zaterdag dat je tegen een andere club mag spelen (29/30-01). Aangezien we de afgelopen ruim twee maanden geen wedstrijd hebben gespeeld vind ík dat een summiere periode. Zeker als ík naar het statement van de KNVB van begin december kijk waarin de B-categorie wel mocht voetballen de laatste twee weekenden voor de winterstop en de A-categorie niet, terwijl op dat moment de A- categorie fitter was dan het volgende week gaat zijn.”

Eerste reacties op loting Sportiff LAV Cup

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read