vrijdag, juni 9, 2023
HomeSportiff LAV Cup 22-23Riny Blankespoor (Ter Leede O23) gaat voor revanche op vertrouwde grond

Riny Blankespoor (Ter Leede O23) gaat voor revanche op vertrouwde grond

-

Na een afwezigheid van twee seizoenen staat de finale van de Sportiff LAV Cup weer op het programma. De teams van Katwijk O23 en Ter Leede O23 gaan zaterdag 25 juni in hun onderlinge treffen bepalen wie de opvolger wordt van cuphouder (en tevens gastheer) Voorschoten’97. Nadat eerder deze week een interview met Katwijk O23-trainer Danny Voskuil werd geplaatst, nu het woord aan Ter Leede O23-trainer Riny Blankespoor.

Riny, het seizoen is ten einde en als toetje spelen jullie de finale van de Sportiff LAV Cup. Hoe kijk jij terug op deze voetbaljaargang?

Riny Blankespoor: ,,Al met al met een positief gevoel. Het is jammer dat we op een haar na het kampioenschap van de eerste divisie zijn misgelopen, maar als ik alles overzie dan overheerst toch tevredenheid. We zijn een paar seizoenen terug met ons O23-team begonnen, waarbij de doelstelling was om jongens uit onze eigen jeugd de kans te geven om zich op een aardig niveau verder te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is dat een aantal van deze jongens doorstromen naar ons eerste elftal. Ter Leede kan niet beschikken over een budget die andere clubs in onze regio wel hebben en mede daarom zetten we vol in op onze eigen jeugd. Twee spelers van ons team zijn gedurende dit seizoen naar het eerste elftal overgestapt en volgend seizoen volgen er nog een paar jongens naar de A-selectie.”

KATWIJK, NETHERLANDS – SEPTEMBER 14: during the Jack’s League match between Quick Boys and AFC at Nieuw Zuid on September 14, 2021 in Katwijk, Netherlands (Photo by Wim Wobbes/Orange Pictures)

 

Vervolgend: ,,Ons O23-team is een hechte groep, waarvan de meesten elkaar al kennen vanuit de Ter Leede- jeugd. We hebben een vaste groep supporters die ons trouw volgt en ik verwacht dat ze ons zaterdag ook in Voorschoten komen ondersteunen. Inderdaad, de wedstrijd wordt gespeeld op voor mij vertrouwd terrein. Ik ben 6 jaar keeper geweest bij Voorschoten’97 (za) en zal zaterdag vast een hoop oude bekenden tegenkomen. Hopelijk lukt het ons deze keer wel om de Sportiff LAV Cup te winnen. Een paar jaar terug haalden we ook de finale, maar toen verloren we van RCL. We nemen de finale heel serieus. We zijn na de competitie gewoon door blijven trainen en de finale is de afsluiting van dit voetbaljaar. Daarna hebben de jongens enkele weken vakantie. Aan ons de schone taak om de cup nu wel naar Sassenheim mee te nemen. Als je het seizoen kan afsluiten met zo’n prijs, dan ga je toch met een lekker gevoel de zomerstop in’’, blikte Blankespoor alvast vooruit naar de finale.”

Must Read