donderdag, mei 19, 2022
HomeFotoreportageSportiff LAV Cup: FC Rijnvogels 2 naar halve finale (plus fotoreportage)

Sportiff LAV Cup: FC Rijnvogels 2 naar halve finale (plus fotoreportage)

-

Gisteravond is de laatste halve finalist bekend geworden in de strijd om de Sportiff LAV Cup. Op het hoofdveld van FC Rijnvogels schakelde de gastheer Jong VVSB uit (3-0). Het duel was geruime tijd spannend en de Noordwijkerhouters kregen de nodige kansen om de achterstand weg te werken, maar slaagden daar niet in. Tegen het einde van de uitermate sportieve wedstrijd namen de Katwijkers zelfs nog meer afstand. Geflatteerd was de zege zeker, maar de vreugde bij rood en wit niet minder. FC Rijnvogels 2 gaat het nu opnemen tegen Jong Katwijk. In de andere halve finale treffen Ter Leede O23 en TAVV elkaar.

De lichten gingen al snel aan zodat de spelers zich nog beter konden presenteren. Na een fase van aftasten, kreeg de ploeg van Stefan Kraaijvanger de eerste kans. Berhang Sartib stuurde Brooklyn van Doorneveld weg, maar de middenvelder overtuigde niet in de afwerking. Het eerste gevaar aan de overkant, na pakweg een kwartier spelen, leverde meteen een doelpunt op. Een hoekschop verdween via de kruin van Willem Schonenberg via een lichaamsdeel van een paarshemd achter Jelle Riel. Een ongelukkig moment waardoor de gasten in de achtervolging moesten.

Quincy Does, die FC Rijnvogels na dit seizoen verlaat voor Zwaluwen Vlaardingen, schoof na een goede actie voorlangs en zo had de aanvaller wel meer hoogstandjes in huis die evenwel niet altijd effectief genoemd konden worden. Does is evenwel een speler die graag een actie maakt en dat is voor de liefhebber niet onprettig. Toch kreeg VVSB daarna de betere kansen. Na een vlot lopende aanval via Roy Meiland en de bedrijvige Guus Verver kreeg Finn Mossel de kans om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar hij moest zin meerdere erkennen in Sven IJzendoorn. Ook Riel redde een keer na een inzet van dichtbij van Leroy den Haan. FC Rijnvogels werd vervolgens een paar keer aan het wankelen gebracht, maar de nipte voorsprong ging mee de rust in. IJzendoorn voorkwam onder meer nog eens een doelpunt, waarbij opnieuw Mossel de 1-1 op de schoen had.

Kort na rust drongen de gasten alweer aan. De ingevallen Kacper Waryszak rukte op naar de achterlijn, maar hij vond geen aanvaller die zijn voorwerk kon afmaken. De derde en grootste redding kwam vervolgens andermaal op naam van IJzendoorn. Van Doorneveld dacht al te scoren en balans te brengen en dat was op dat moment ook zeker verdiend te noemen geweest. IJzendoorn kwam weer als winnaar uit de strijd.

De 1-1 bleef evenwel in de lucht hangen en de thuisploeg kwam er in die fase nauwelijks meer uit. Duidelijk waarneembaar was dat de bezoekers dolgraag de halve finale wilden bereiken en dat ging met veel inzet gepaard. VVSB, dat onder meer UVS uitschakelde, zag in de fase daarna dat de FC steeds meer onder de druk uitkwam en daardoor ontstonden er kansen voor Does en Den Haan. De 2-0 en beslissing bleef nog uit en zo was het tot heel laat in de tweestrijd ongewis wie zich straks mag gaan meten met de jongelingen van Katwijk.

Strafschoppen bleven echter uit omdat VVSB in de laatste minuten er doorheen leek te zitten na gedane arbeid. De thuisploeg kwam zo met de schrik vrij en prikte er zelfs in de laatste paar minuten nog twee doelpunten binnen. Eerst bediende Jeroen van Duyvenvoorde Den Haan en op fraaie wijze deed Timon van Duijn er nog een schepje bovenop voor de ploeg van Arie van Dijk.

Kraaijvanger: ,,Een leuke en open pot waarin we zeker de kansen hebben gehad om hier met een resultaat weg te gaan. Dit mag je gerust een geflatteerde nederlaag noemen, maar ik wil FC Rijnvogels feliciteren met de winst en hen succes wensen. Een mooie avond na een leuk toernooi, ondanks deze nederlaag.”

FC Rijnvogels 2- Jong VVSB 3-0 (1-0). 1. e.d. VVSB 0-1, 89. Den Haan 2-0, 90. T. van Duijn 3-0.

Basisopstelling FC Rijnvogels: IJzendoorn, Melissen, Schonenberg, Otten, Ossevoort, Verhart, Houwer, Luyten, Does, Den Haan, Brouwer.

Basisopstelling VVSB: Riel, Knapp, Aanhane, Van Rooijen, Videira, Meiland, Van Doorneveld, Jansen, Sartib, Verver, Mossel.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read