donderdag, april 25, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: Ter Leede O23 plaatst zich voor de kwartfinale

Sportiff LAV Cup: Ter Leede O23 plaatst zich voor de kwartfinale

-

Ter Leede O23 en Jong Alphense Boys troffen elkaar dinsdagavond op sportpark De Roodemolen in Sassenheim voor de achtste finales van de Sportiff LAV Cup. Na een 1-0 ruststand wonnen de gastheren met 2-1. Ter Leede O23  treft nu in de kwartfinale zaterdag vierdeklasser LSVV’70.

Na de openingsfase, waarin beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren, nam de thuisploeg steeds meer het initiatief. Na ruim 20 minuten spelen profiteerde Joey van den Berg van een fout in de Alphense defensie en liet met een droge knal keeper Björn IJzendoorn kansloos (1-0). Na de pauze gingen de gastheren op zoek naar de 2-0, maar IJzendoorn redde enkele keren zeer bekwaam. Aan de andere kant kregen de Alphense talenten via de gevaarlijke Sami Haouam ook enkele kansen op de gelijkmaker. Nadat Dennis van Noort een vrije trap op de Sassenheimse lat had gemikt, waren het toch de gastheren die doel troffen. Een poging van Van den Berg werd in eerste instantie nog gekeerd door IJzendoorn, maar Benjamin van Aken sloeg in de rebound toe (2-0). Vlak voor tijd scoorde Haouam de aansluitingstreffer, maar verder liet de thuisploeg het, in deze sportieve wedstrijd, niet komen (2-1).

Ter Leede O23 – Jong Alphense Boys 2-1(1-0). 21. Van den Berg 1-0, 80. Van Aken 2-0, 89. Haouam 2-1.

Opstelling Ter Leede O23: De Vries, Wooter, Van der Zaag, Berkhof, Rotteveel, Van Aken, Van ’t Wout, Van Biezen, Van den Berg, Auatar, Sandberg.

Opstelling Jong Alphense Boys: IJzendoorn, Hollander, ’t Zand, Zaian, Hancer, Van Noort, Harder, Poulina, Haouam, Anthony, Sabaglu.

 

Must Read