woensdag, april 24, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Ter Leede O23 ten koste van kranig LSVV’70 naar halve finale Sportiff...

Ter Leede O23 ten koste van kranig LSVV’70 naar halve finale Sportiff LAV Cup

-

Vierdeklasser LSVV’70 en Ter Leede O23 troffen elkaar woensdagavond in de Kikkerpolder in het kader van de kwartfinale van de Sportiff LAV Cup. Na een 0-3 ruststand wonnen de bezoekers met 1-4 en plaatsten zich door deze zege bij de beste vier ploegen van het toernooi. Ter Leede O23  treft in de halve finale in Sassenheim de winnaar van het duel tussen derdeklassers TAVV en FC Oegstgeest.

LSVV’70 was als enige vierdeklasser doorgedrongen tot de laatste acht van het regionale bekertoernooi. De roodhemden schakelden in de knock-out fase derdeklasser Stompwijk ’92 uit en ook tegen Ter Leede O23 verweerden de Leidenaren zich kranig. De Sassenheimers hadden al vroeg in de wedstrijd het beste van het spel en de thuisploeg probeerde door compact te verdedigen de boel gesloten te houden. Desondanks lukte het Ter Leede O23 de voorsprong te pakken (doelpunt Joël van de Graaf) en nog voor de pauze tilden Julian Auatar en Nick Zwetsloot de stand naar 0-3.

De thuisploeg wenste ondanks de ruime achterstand niet te wijken en knokte zich met een hartstochtelijke inzet weer terug in de wedstrijd. Een knappe interventie van Jos van Beuningen zorgde voor balbezit voor Guus van Kessel, waarna de Leidse Brabander de bal langs doelman Mats Alkemade in het net kogelde (1-3). De thuisploeg ging met opportunistisch voetbal op zoek naar de aansluitingstreffer, maar zover kwam het niet.

Rik van het Wout zorgde met zijn doelpunt voor de 1-4, waardoor het duel definitief beslecht was. De Leidenaren kunnen met voldoening terugkijken op een geslaagd optreden in de Sportiff LAV Cup en kunnen zich richten op prolongatie van het vierdeklassersschap. De youngsters van Ter Leede kunnen voor de tweede keer sinds de invoering van dit toernooi de finale bereiken.

LSVV’70 – Ter Leede O23 1-4 (0-3).  11. Van de Graaf 0-1 , 30. Auatar 0-2, 43. Zwetsloot 0-3, 60. Van Kessel 1-3, 82. Van het Wout 1-4.

Opstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Flippo, Van der Meij, Jansen, Wijnakker, Gloerich, Leugering,  Huisman, Van Kessel, Doornenbal, Van Beuningen.

Opstelling Ter Leede O23:Alkemade, Beekwilder, Van de Zaag, Berkhof, Wooter, Auatar, Zwetsloot, Van Biezen, Van het Wout, Van der Kwaak, Van de Graaf.

Must Read