zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (39), 30 april- 6 mei

Lopend vuurtje (39), 30 april- 6 mei

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de 15de van dit jaar en alweer de 36 te van dit seizoen.

  • Leidenamateurvoetbal.nl heeft elke week een pagina in het Leidsch Dagblad. Deze week stond er een interview in met Joris van der Meij, speler van LSVV’70. Dat artikel werd ook op deze website gepubliceerd. Helaas heeft de redactie van de krant de intro gewijzigd en wel foutief. Daar had moeten staan: Schoonmoeder moet met een bezoek worden vereerd of het aquarium moet die zaterdagmiddag worden schoon gemaakt. En zo zijn er nog tal van redenen waarom Freek Jansen en Jan Nonkes elke week moeten puzzelen om een elftal op de been te kunnen brengen. Ook in het Leidsch Nieuwsblad stond een grove fout en werd er in de kop bij DoCoS gesproken over de derde klasse. Helaas was er ook hier ingegrepen door de krant. Excuses zijn gemaakt en het blijft mensenwerk, ook wij zullen onze foutjes maken, maar dit willen we toch wel graag rechtgezet hebben. Bij deze!
  • Voorschoten’97: De TC en hoofdtrainer voor volgend seizoen, Jonathan Jonk, zijn blij met de terugkeer van Lars Verlaan (UVS) en Bilal Kaddouri (FC Boshuizen) bij Voorschoten’97. De snelle verdediger Lars, die eerder voor Voorschoten in de jeugd en de zaterdagselectie uitkwam, vertrok in het seizoen 2016-2017 naar UVS. Nu keert hij terug en is hij een welkome aanvulling voor de bijna complete selectie. De middenvelder Bilal, die ook linksbuiten uit de voeten kan, vertrok in seizoen 2019-2020 richting FC Boshuizen. Nu keert hij gemotiveerd terug om zich verder te ontwikkelen en er alles uit te halen.
  • UVS zoekt jeugdtrainers voor 2 zeer talentvolle teams. Voor onze 014 en 016 teams zoeken wij met spoed trainers. Beide teams spelen divisie. We zouden graag in contact komen met gedreven en enthousiaste mensen. Marktconforme vergoeding. Bij interesse mail hoofdopleiding Aart Jan van Boksel: aartjanvanboksel@hotmail.com
  • Onder de titel ‘De Derde Helft’ is er op 28 mei een fantastisch programma in elkaar gezet door SJZ. Een hapje, een drankje en muziek. ’s Avonds met z’n allen de finale van de Champions League kijken maakt het programma compleet.
  • Veel clubs organiseren voetbaldagen en voetbalkampen deze zomer. Natuurlijk plukken wij dat nieuws van de sites. U kunt natuurlijk ons ook een mailtje naar onze redactie sturen met informatie. Zo krijgen uw dagen zeker de aandacht die ze verdienen.
  • Mooi gebaar van de supporters van FC Rijnvogels. Spits Maarten Reyneveld is er voorlopig niet bij vanwege een ernstige blessure. Zijn supporters vergeten hem niet in elk geval!
  • ,,Het is weer zover! Na het daverende succes van vorig jaar organiseert Valken’68, wederom een 3 dagen durend voetbalfeest op sportpart ’t Duyfrak. In de komende zomervakantie wordt er op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 augustus 2022 voor jongens en meisjes uitkomend in de elftallen van de leeftijdscategorieën JO8-MO8 t/m JO14-MO14 (vanaf 6 jaar tot en met 14 jaar) weer een onvergetelijke Valken’68 Voetbal3daagse georganiseerd. Tijdens de Valken’68 Voetbal3daagse staat voetbal en plezier, drie volledige dagen (tussen 10:00 uur – 15:00 uur) centraal.
  • Ouder dan de gezegende leeftijd van zestig en nog steeds zin in het spelletje? Dat kan bij steeds meer verenigingen middels walking football. ,,Op dinsdag 17 mei van 20:00-21:00 uur organiseert UVS een informatieavond Walking Football. Ben je 60+en gek op voetbal, maar heb je geen behoefte aan slidings, rennen of ander lichamelijk contact, kom dan op deze avond en luister wat Walking Football inhoudt.  Ben je nieuwsgierig? Geef je dan op voor deze avond bij Bert Kort (0613952650).” Dat je tot op hoogte lekker met vrienden tegen een bal kan trappen bewijst Sjaak Swart natuurlijk. Hij laat zien dat je ook als je 104  bent nog op het veld kan staan.
  • Eindelijk is het programma van de jubileumweek van Kagia bekend. Voor de jeugd is er een toernooi, er is een pubquiz, er kan geklaverjast worden en veel meer. Natuurlijk wordt de week afgesloten met een feest. Het zou wel gek zijn als er Lisserbroekers thuis blijven tijdens deze dagen.
  • ,,Op zaterdag 14 mei organiseert TAVV na afloop van de wedstrijd TAVV-VVC wederom op Sportpark Aardam-West een groots feest. Om 16.30 uur sharp barst Taffie’s ZaMiBo #3 muzikaal los! Niet alleen met onze eigen en in Tirol en Cherso gevierde party-DJ’s Mitchel van Wijk en Tom, maar daar bovenop ook nog eens met één van de grootste feestartiesten van Nederland; Alex, bekend geworden van een bossie rode rozen. En of dat nog niet genoeg is, is er ook nog eens een kort maar krachtige veiling van prachtige items, waaronder één uniek item geschonken door een bekende Ter Aarse aanvoerder.” . Voor wie deze avond wil voorbereiden: op internet is de integrale tekst van ‘een bossie rode rozen’ te vinden, meezingen gegarandeerd.
  • ,,Wil jij ook een ‘kikker’ worden en gaan voetballen bij Lugdunum? Kom dan zaterdag 7 mei naar de vriendjes- en vriendinnetjesdag om te kijken of je het leuk vindt. Jeugd van alle leeftijden is welkom om gratis mee te doen met de leuke trainingen. De trainingen starten om 11.00 uur en duren tot 13.00 uur. Aanmelden is niet nodig.”
  • Oegstgeestenaar Hugo Wentjes heeft zijn contract bij ADO Den Haag met drie jaar verlengd. De doelman maakte al zijn debuut in de hoofdmacht en lijkt op steeds meer spelminuten te mogen rekenen.
  • FC Boshuizen oefende deze week tegen Telstar uit de KKD. Na een ruststand van 2-0 werd het 6-1 voor de BVO. Bij een stand van 3-0 scoorde Vandi het Leidse doelpunt.
  • Francis Janse, ex-trainer van Sporting Leiden, wordt de nieuwe trainer van SVO Buytenpark.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read