zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (38), 23-29 april

Lopend vuurtje (38), 23-29 april

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de 15de van dit jaar en alweer de 36 te van dit seizoen.

  • ROAC: ,,De JeugdOlympiade 2022 start dit jaar 1 dag eerder, op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, en eindigt op zaterdag 28 mei. Dit hebben wij zo moeten besluiten omdat de KNVB, vanwege de vertraging van de competities tgv. Coronamaatregelen, voor zondag 29 mei thuiswedstrijden heeft ingepland. Dit geldt o.a. voor ROAC 1 en 2 en die wedstrijden mogen, zo hebben wij vernomen, niet verzet worden. Het spelen van deze wedstrijden, met alles er omheen zoals publiek, kan praktisch niet tegelijk met de JeugdOlympiade, helaas.”
  • Roodenburg gaat een geweldige reünie organiseren. Intussen hebben al heel wat oude leden zich aangemeld, maarrrrrr….. nog niet iedereen als u begrijpt wat we bedoelen.
  • Een erespeld bij SJZ: ,,Zaterdag 23 april is trainer Edwin van Nierop onderscheiden door de KNVB. Uit handen van KNVB-ambassadrice Michèle Weyne ontving de 47-jarige Van Nierop de zilveren speld van de nationale voetbalbond. Hij kreeg die fraaie blijk van waardering voor meerdere functies binnen de club gedurende een groot aantal jaren.”
  • UVS dan. Voor de agenda:
  • Voorschoten’97 heeft het druk in de kantine. Dus: voor de versterking van ons kantineteam zijn wij daarom momenteel op zoek naar een Assistent kantine beheerder m/v voor 16 uur per week.
  • Na het daverende succes van vorig jaar organiseert Valken’68 wederom een 3 dagen durend voetbalfeest op sportpart ’t Duyfrak. In de komende zomervakantie wordt er op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 augustus voor jongens en meisjes uitkomend in de elftallen van de leeftijdscategorieën JO8-MO8 t/m JO14-MO14 (vanaf 6 jaar tot en met 14 jaar) weer een onvergetelijke Valken’68 Voetbal3daagse georganiseerd.”
  • Bij RCL ook: ,,SAVE THE DATE: van 17–19 augustus organiseren we de 35e RCL VOETBALSTART!!!  Hou je mail en onze site in de gaten voor meer informatie. “ Dat zullen de leden zeker doen. Spannend!
  • Bij Teylingen blijven ze niet achter: Op vrijdag 13 mei organiseert de activiteitencommissie weer het immer spannende en sportieve lentefeest voor alle JO8 t/m 11 spelers én hun leiders/trainers. We starten om 18.30 uur en spelen tot 20.00 uur.  Alle deelnemers worden in gemixte teams ingedeeld en met elkaar gaan jullie in diverse spellen strijden om de meeste muntjes en daarmee de teamwinst.
  • Per 1 mei 2022 zal Aart Jan van Boksel de functie van Hoofd Jeugdopleiding (HJO) van UVS gaan bekleden. Van Boksel (55) is een ervaren trainer: hij werkte de afgelopen jaren o.a. bij de eersteklassers Argon en Montfoort. In het verleden stond hij ook onder contract bij de jeugdafdeling van ADO Den Haag en Sparta.
  • Voor DoCoS 1 zoekt de begeleidingsstaf een vaste of meerdere deeltijd-grensrechters (m/v). Heb je affiniteit met het spel en zijn regels, ben je fysiek in staat om met de mannen in het veld mee te lopen langs die zijlijn meld je dan aan bij de begeleidingsstaf van DoCoS, in het bijzonder bij Dennis Stuifzand. Mailen naar docos.communicatie@gmail.com mag ook.

  • Wil jij ook tikkievriend van LAV worden? Dat zou leuk zijn. Stuur dan even mailtje naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. We hebben enkel jouw naam nodig en 06 nummer. Dan ontvang je elk seizoen een tikkie (10 euro). Jouw naam komt dan ook op onze website tenzij je dat niet wenst (dan even aangeven). Wil je op een zeker moment stoppen? Geen punt. Dan halen we je van de lijst af en ontvang je geen tikkie meer voor een nieuw seizoen. Wil je ons helpen zodat wij ook de komende jaren door kunnen gaan? Vorige week werd dit bericht ook al meegenomen in deze rubriek, maar helaas bleef reactie uit. Een tientje voor een heel seizoen alle informatie over het gros van de regionale voetbalclubs en uw eigen club. Dat is toch niet teveel gevraagd?
  • In de maand mei vallen veel beslissingen in diverse competities. Voor Kagia 1 en 2 staan een aantal beslissende wedstrijden op het programma voor behoud in de 2e klasse. Kagia 5, Kagia 7 en Kagia 9 strijden nog boven in hun klasse mee om de titel. Genoeg redenen om je favorieten aan te moedigen! De vrouwen 30+ kunnen het kampioenschap al vieren met nog 1 vrijdagavond voor de boeg. Ook bij de jeugd hebben zowel Kagia JO15-1 als Kagia JO13-1 het kampioenschap al bereikt, enkele wedstrijden voor einde van de competitie. Spelers en speelsters, gefeliciteerd!
  • Nog meer Kagia: ,,Wij zijn met de gemeente in gesprek om aankomende zomer de kunstgrasmat op veld 3 te vervangen. Deze mat ligt er ruim 10 jaar en is inderdaad aan vervanging toe. We houden je op de hoogte van de voortgang.”
  • Nou vooruit, nog eenmaal een oproep uit Lisserbroek: ,,Ik blijf iedereen oproepen een steentje bij te dragen om één of meer taken bij onze mooie club Kagia op te pakken. Naast de wekelijkse wedstrijden, waar er vooral behoefte is aan vrijwilligers voor een kantinedienst en scheidsrechters/spelbegeleiders, komen er ook leuke activiteiten aan in het kader van het 90- jarig bestaan. Vele handen maken licht werk dus meld je aan bij een bestuurslid, jeugdcommissielid of via vrijwilligers@kagia.nl.Tot ziens op ons mooie sportpark”, aldus penningmeester Gerco Hulsbos.

  • Voorzichtig begint de heerlijke lentezon door te komen en beginnen onze mooiweervoetballers uit hun nestje te kruipen. Met de zon tijdens en een biertje na afloop doet zich dé ultieme mogelijkheid voor om een voetbal student optimaal te laten presteren en genieten. Vandaar dat de oudste en grootste studentenclub van Leiden (eindelijk) terug is met hét studentenkampioenschap van Leiden en omstreken. LSVV’70 organiseert deze Hemelvaart weer het mooiste toernooi van het jaar met aansluitend een BBQ en groot feest! Dit is wat je donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaartsdag) vanaf 12:00 op de Kikkerpolder I kunt verwachten:
    · Net als bij de F’jes en E’tjes 7 tegen 7 wedstrijden op een half veld
    · Apart mannen- en vrouwen-toernooi (maar mixed-teams zijn uiteraard ook welkom)
    · Kruisfinales na de poulefase
    · Teams bestaande uit minimaal 7 personen (hoewel wissels worden aanbevolen)
    · Een penaltybokaal waar ieder team een specialist afvaardigt
    · Een kantine die de gehele dag geopend is voor zowel alcoholische als non-alcoholische versnaperingen
    · Een sportieve en gezellige sfeer
    · Plezier staat voorop: iedereen is welkom
    · Na afloop een BBQ (op inschrijving) á 10e p.p.
    · Aansluitend een feest in de kantine
    Uiteraard is iedereen welkom om mee te doen aan het toernooi: LSVV’ers en niet-LSVV’ers, studenten en niet-studenten, voetballers en hockeyers. Kortom, geef het door en vorm een team met je (voetbal)vrienden om een potje te voetballen in de zon. Schrijf je snel in via de teamcaptain door onderstaande Google Form in te vullen!
    De deadline voor het opgeven van de BBQ is 12 mei. Bij wijzigen of vragen graag mailen naar bestuur.lsvv70@gmail.com en we hopen jullie allemaal snel te zien de 26e!
  • Leidenamateurvoetbal feliciteert Ter Leede Onder 23, Katwijk Onder 23, TAVV en FC Rijnvogels 2 met het bereiken van de halve finale in de strijd om de Sportiff LAV Cup. Tevens een woord van dank voor de deelname aan de verliezende kwartfinalisten: LSVV’70, FC Oegstgeest, RCL en Jong VVSB.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read