vrijdag, april 19, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (37), 16-22 april

Lopend vuurtje (37), 16-22 april

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de veertiende van dit jaar en alweer de 35ste van dit seizoen.

  • Wil jij ook tikkievriend van LAV worden? Dat zou leuk zijn. Stuur dan even mailtje naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. We hebben enkel jouw naam nodig en 06 nummer. Dan ontvang je elk seizoen een tikkie (10 euro). Jouw naam komt dan ook op onze website tenzij je dat niet wenst (dan even aangeven). Wil je op een zeker moment stoppen? Geen punt. Dan halen we je van de lijst af en ontvang je geen tikkie meer voor een nieuw seizoen. Wil je ons helpen zodat wij ook de komende jaren door kunnen gaan?
  • Roodenburg bestaat eerdaags 95 jaar. Op 27 mei zal er een reünie zijn die is bestemd voor (oud) leden van 35 jaar en ouder. Zij, die gevoetbald hebben, maar ook voor degenen die als vrijwilliger bij de club actief of actief geweest zijn. De avond begint om 19.00 uur en zal duren tot 24.00 uur. De avond moet voelen als thuiskomen is het motto.
  • Ook bij Valken’68 doet men mee aan de trend om de derde helft iets extra’s te geven: DJ Martiens zal na de wedstrijd de derde helft verzorgen. In dit geval na het treffen met Die Haghe.
  • Bij Bernardus wordt er op koningsdag een programma verzorgd voor het hele gezin. Voetballer of geen voetballer, jong of oud: voor iedereen is er wat.
  • Woubrugge: ,,17 mei vindt voor het eerst sinds lange tijd weer een Algemene Ledenvergadering plaats. We zien ernaar uit zoveel mogelijk leden te ontvangen, jong en oud en ook ouders van jeugdleden! Jullie hebben allen inspraak. Graag horen we het ook als jullie onderwerpen hebben die je besproken wilt hebben.”
  • Teylingen: ,,Komende zaterdag 23 april staat de bollenstreek weer in het teken van het Bloemencorso. Een prachtig evenement, maar, met wat hindernissen voor de zaterdagsport. Deze “mooiste file van Nederland” komt namelijk pal langs ons sportpark.  Tussen naar schatting 12.00 en 13.30 uur is de ingang van ons terrein, inclusief het parkeerterrein, niet of slecht bereikbaar.”
  • Kagia zoekt meiden, geboren in 2011, 2012 of 2013 die willen voetballen bij deze oergezellige club.
  • RCL: ,,Wie wil voor het komend seizoen onze jeugdafdeling komen versterken? RCL zoekt nog enthousiaste jeugdtrainers voor de JO16-1 en JO19-1 selectie.”
  • Ook in Katwijk zijn ze op zoek: ,, FC Rijnvogels zoekt jou! Op zoek naar een leuke club of een nieuwe uitdaging? Een keer kosteloos meetrainen? Check het filmpje op de website van deze club en neem contact op via www.fcrijnvogels.nl. Like & Share op onze Facebookpagina en win een waardebon van €50,- te besteden in de kantine!”
  • Meer FC Rijnvogels. Afgelopen maandag wonnen de roodwitten met 5-3 van Poortugaal. Er was aardig wat publiek op de been. Deze viervoeter had het ook naar het zin. Een trouwe volger van de Katwijkers, zo begrepen wij..
  • En bij ASC: ,, Binnen de jeugdopleiding zijn wij voor het nieuwe seizoen op zoek naar een trainer/coach voor onze talentvolle JO15-1. Dit team komt uit in de hoofdklasse en traint op maandag, woensdag en vrijdag.”
  • Ed de Goeij wordt keeperstrainer bij AVV Alphen. ,,Door de aanstelling van Ed de Goeij krijgt de rol van keeper van AVV Alphen een positieve impuls. Een volgende positieve stap in het optimaliseren van de opleiding van de keepers bij de jeugd en bij de seniorenselectie. De keepers zijn bij veel verenigingen een ondergeschoven kindje die geen aandacht krijgen, maar de AVV Alphen neemt deze doelgroep serieus.”
  • Nieuws van ROAC: Het vrijwilligersfeest vindt dit seizoen plaats op zaterdag 23 april 2022, van 16.00 uur tot 21.30 uur. Het barbecueën wordt mede mogelijk gemaakt door De Vergulde Vos en de Supporters van ROAC. Alle leden van de Supporters van ROAC zijn hierbij ook van harte uitgenodigd. Het is voor de organisatie dus belangrijk om te weten hoeveel personen er komen eten. Hierbij roepen wij iedereen op om aan te geven of je komt eten en of je een partner meeneemt. Dit kan via een mail naar activiteiten@svroac.nl, bij Grace van Smoorenburg aan de bar of bij Wout van
    Zeil. Voor jou als vrijwilliger zijn hier uiteraard geen kosten aan verbonden. Opgeven voor het eten kon tot uiterlijk zondag 17 april. Ook onze sponsoren zijn van harte welkom om hiervoor aan te melden. In samenwerking met de Supporters van ROAC wordt er ook een springkussen en Vinyl Disco geregeld om er na het eten nog een feest van te maken! Wij proberen alle vrijwilligers te bereiken, maar we zullen er ongetwijfeld een paar missen. Schroom dus niet om dit bericht door te sturen. Namens het bestuur en de activiteitencommissie, Wout van Zeil.
  • Komende dinsdag staat de laatste wedstrijd van de kwartfinales in de strijd om de Sportiff LAV Cup gepland. FC Rijnvogels 2 neemt het thuis op tegen Jong VVSB. De winnaar daarvan speelt daarna thuis tegen Katwijk O23. De andere halve finale zal op 24 mei worden gespeeld tussen Ter Leede O23 en TAVV. Van al die wedstrijden worden fotoreportages gemaakt door LAV. Uiteraard ontbreken ook de verslagen t.z.t. niet. Maar een kijkje nemen bij deze fraaie potjes is ook zeker niet af te raden!
  • Nu al minimaal zeker van nacompetitie: ARC, Voorschoten’97 (za), UVS, Meerburg en TAVV. En daar gaat het zeker niet bij blijven. Op naar meer successen in onze regio!

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read