zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (36), 9-15 april

Lopend vuurtje (36), 9-15 april

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de dertiende van dit jaar en alweer de 34ste van dit seizoen.

  • Nick Guijt blijft toch bij Voorschoten’97 (za). De aanvaller zou verkassen naar SVC’08, maar die overstap gaat alsnog niet door.
  • Veel clubs hebben te maken met een tekort aan scheidsrechters. Het gaat hier om vrijwilligers die de thuiswedstrijden in goede banen leiden. Het blijkt vooral moeilijk jongeren voor deze taak te krijgen. Dan is het verheugend te lezen dat er ook aanstormend talent is die verder kijkt dan de eigen club. Het volgende lazen we in de nieuwsbrief van SJZ: ,,Er was ook een moment van tevredenheid over een geheel ander onderwerp. Het duel tussen SJZ en MMO werd geleid door scheidsrechter Mike van Dam uit Pijnacker. Is dat zo interessant? Wel als je weet dat Mike van Dam pas 18 jaar is en voor het eerste jaar als scheidsrechter in de vierde klasse actief is. Hij floot een prima wedstrijd.”
  • Roodenburg hield onlangs een sponsorloop, waarbij de opbrengst ten goede kwam van het LUMC: ,,Afgelopen vrijdag heeft een delegatie van de jeugd een bezoek mogen brengen aan het kinderziekenhuis van het LUMC. Een paar weken geleden hebben veel jeugdleden gelopen en hebben zij o.a. dit goede doel gesponsord. Opdat de kinderen een beeld krijgen, waarvoor ze zich hebben ingespannen, gingen er een paar kinderen mee bij de overhandiging van de cheque ter waarde van € 1200. De kinderen konden zo zelf zien wat er allemaal daar gebeurt en ze kunnen het doorvertellen aan hun teamgenoten, hun vriendjes en vriendinnetjes. Het LUMC was super dankbaar en de kinderen kregen dan ook een rondleiding.”
  • Bij Kagia zijn al een paar mooie evenementen geweest om het jubileum te vieren, maar er staat nog meer op de rol: ,,De jubileumcommissie is in samenwerking met vele andere commissies nu bezig met de aankomende activiteiten. Van woensdag 22 juni t/m zaterdag 25 juni is het finaleweekend van ons jubileum voor jong en oud. Houd deze data alvast vrij en volg ons op social media voor alle komende jubileumactiviteiten, met het koningsvoetbal als eerstvolgende! Een grote uitdaging op het gebied van vrijwilligers en invulling van allerlei taken is op de aankomende jeugdtoernooien op Hemelvaartsdag 26 mei (onderbouw) en zaterdag 4 juni (bovenbouw). V.v. Kagia biedt al haar jeugdleden graag een thuistoernooi aan, maar heeft hierbij jouw hulp zeker nodig als scheidsrechter, ehbo-er, een bardienst, omroeper en ga zo maar door. Ik zou zeggen, vele handen maken licht werk dus meldt je aan bij een bestuurslid.”
  • Nog een jubilaris: ,, Dit jaar bestaat ASC 130 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren. De jubileumcommissie heeft een speciale competitie uitgeschreven, waarmee je als team kan winnen. Het team dat de opdrachten het best/mooist/origineelst/creatiefst uitvoert wint een mooie prijs. Ga dus snel aan de slag!” Hoe? Dat is tot in detail te lezen op de website van deze club.
  • ,,Afgelopen zondag 3 april was het een drukte van jewelste op sportpark De Kooltuin. De FCR Academy en Central Progress hebben de handen ineen geslagen om onze jeugdspelers van extra trainingen te kunnen voorzien en er gingen veel blije gezichten weer huiswaarts na de gratis demo training. Vanaf zondag 24 april tot en met zondag 29 mei is het 6 weken lang lekker trainen en plezier maken tussen 12.00 en 13.00 uur bij FC Rijnvogels. Elke training duurt een uur en iedere keer leren onze spelers wat nieuws. Alle jeugdspeler van 6 tot en met 16 jaar van zowel onze als andere clubs zijn van harte welkom bij de voetbalschool.”
  • Voorschoten’97 werd heel knap periodekampioen. Dat wordt aanstaande zaterdag gevierd in de kantine na de wedstrijd tegen Zwaluwen’30.
  • Meerburg sluit het seizoen voor de meiden en vrouwen af: ,,Vooraankondiging om 25 mei in je agenda op te slaan – niet vergeten te noteren. We willen het seizoen met elkaar gezellig gaan afsluiten. Alle meiden en vrouwen die voetballen bij Meerburg (dus ook als je met jongens voetbalt) zijn van harte welkom. Natuurlijk zijn ook de ouders van harte welkom van onze jonge meiden om een plek aan de bar in te nemen en te genieten als het zo ver is.”
  • Ook dit jaar staat de Voetbal 2-daagse bij RKVV Teylingen weer op het programma. Ben jij helemaal gek van voetbal? Dan is deze voetbal 2-daagse echt iets voor jou. Op maandag 25 en dinsdag 26 april trainen wij als een echte prof op het schitterde hoofdveld van Teylingen, dat mag je dus niet missen! Alle spelers tussen de 6 en 13 jaar kunnen zich via de site opgeven. Let op: bij Teylingen kunnen deelnemers zich opgeven voor: Pro Class: Voor spelers vanaf 9 jaar die minimaal op hoofdklasse niveau spelen en voor:  Regulier: Voetbaldagen voor iedereen.
  • Het wordt maandag aanstaande schitterend weer. Bij Woubrugge boffen ze: ,,Maandag 18 april, tweede paasdag, is er voor het eerst sinds lange tijd weer een voetbaltoernooi bij VV Woubrugge. In de leeftijdscategorie Onder 13 zullen 16 teams in 4 poules strijden om de hoogste eer. Als kers op de taart wordt er af gesloten met een Penaltybokaal.”
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read