vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (34), 26 maart-1 april

Lopend vuurtje (34), 26 maart-1 april

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de twaalfde van dit jaar en alweer de 33ste van dit seizoen.

  • Zaterdag 26 maart 2022 speelde SJZ 1 de 1600-ste competitiewedstrijd ooit. Een mijlpaal en dus een bijzondere wedstrijd. De 4-2 zege op Warmunda was natuurlijk ook nog eens een prima resultaat.
  • Na het aanblijven van hoofdtrainer Thomas Duivenvoorden heeft FC Rijnvogels nu ook bekend gemaakt dat andere stafleden aanblijven op de Kooltuin. Het gaat daarbij om Theo Scholte, Reinier Haasnoot, Teun van Duivenbode, Dave de Jong, Gerbrand Kuipers, Frank Schermbeck en Dirk Koopman.
  • ROAC zoekt scheidsrechters voor de jeugd op zaterdag en voor de senioren op zondag. Voor meer informatie kun je een privéberichtje sturen of mailen naar voetbal@svroac.nl
  • Ieder seizoen vinden veel jonge meiden en jongens hun weg naar de lokale voetbalvereniging. Zij gaan daar genieten van veel voetbalplezier, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Om geïnteresseerde jongens en meiden de kans te geven de vereniging te leren kennen en te ontdekken of voetbal een leuke sport voor hen is, organiseert Valken’68 op woensdag 6 april een uniek Oranjefestival.
  • Meerburg meldt trots: ,, Van jongs af aan wist Fenja al dat ze wilde voetballen bij een profclub. Dat ze daar als vijfjarige niet meteen naar toe kon begreep ze wel. Dus begon ze in de Champions League van Meerburg. Komende zomer maakt ze de overstap van JO14-1 naar Feyenoord MO16. Lees verder in bio op de site van de Rijndijkers!”
  • Rijwielspecialist G. Besuyen is sponsor van de nieuwe reserveshirts van beide seniorenselecties van Voorschoten’97. De komende drie jaar spelen de selecties regelmatig in deze shirts met het logo van Besuyen op de borst.
  • Valken’68 zoekt voor het seizoen 2022-2023 nog een aantal gemotiveerde jeugdtrainers voor haar selectieteams (onderbouw- en bovenbouw). Het gaat om de functie van hoofdtrainer voor de JO19, JO11 en JO9. De eisen en voorwaarden staan op de website van de club.
  • Jumbo Leiden, vestiging Diamantplein komt met een leuke actie voor de jeugd van DoCoS: ,,Het verzamelalbum voor het sparen van de voetbalplaatjes van DoCoS voor het seizoen 2021-2022 is klaar en het resultaat mag er zijn! Op woensdag 30 maart zal de Jumbo Aktie gaan starten, bij elke € 15,00 boodschappen krijg je een pakje plaatjes! We gaan met zijn allen sparen voor de lokale sporthelden en het zou leuk zijn als we allemaal naar de Jumbo gaan op het Diamantplein 55. De Aktie eindigt op dinsdag 24 mei.”
  • ,,In samenwerking met Jumbo Diamantplein kan je vanaf woensdag 30 maart voetbalplaatjes sparen voor het Sporting Leiden Voetbalplaatjes Verzamelalbum! Verzamel jezelf en vele clubgenoten in dit supergave album. Vanaf maandag ontvangen alle jeugdleden hun gepersonaliseerde album, vanaf woensdag 30 maart kan je voetbalplaatjes sparen bij Jumbo Diamantplein.”
  • Bernardus zoekt bestuursleden: ,,Onze vereniging wordt gedragen door onze leden en heel veel vrijwilligers. Maar daarnaast wordt achter de schermen beleid bepaald, problemen opgelost en plannen gemaakt door ons bestuur. Ons bestuur is opgebouwd uit afgevaardigden van een aantal commissies. Een keer per maand komt het bestuur samen om af te stemmen, te evalueren en vooruit te kijken.De meeste bestuursleden zijn jarenlang onderdeel van deze trouwe groep, maar helaas zijn er inmiddels toch weer wat vacatures. Ken of ben jij iemand die geïnteresseerd is in de volgende bestuursfuncties: penningmeester/Financiën, COTO (onderhoud gebouwen en terrein), secretaris, meld je dan vrijblijvend bij secretaris@bernardus.nl.
  • Tijdens de meivakantie organiseert ASC, in samenwerking met Brazilliant, weer de ASC Voetbaldagen: drie dagen vol voetbal en plezier. De inschrijving is gestart dus ga snel naar www.brazilliant.nl. Daar is ook informatie te vinden over de activiteiten in de zomervakantie. De dagen zijn bedoeld voor de jeugd van zes tot en met twaalf jaar.
  • Mooi gebaar! UVS heeft de oude wedstrijdshirts aan de stichting van der Voort in Kenia geschonken. De jeugd daar is er ontzettend blij mee!
  • In principe is na gisteren duidelijk geworden dat alle aan LeidenAmateurvoetbal verbonden clubs de samenwerking voortzetten. Hulde aan de desbetreffende clubs. Op naar nog meer moois samen!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read