vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (32), 12-18 maart

Lopend vuurtje (32), 12-18 maart

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de tiende van dit jaar en alweer de 31ste van dit seizoen.

  • Wie wil Valken’68 helpen?  ,,Gezocht assistent-scheidsrechter voor het eerste elftal en begeleiders tweede elftal! Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan een representatieve selectie voor volgende seizoen. Daar hoort natuurlijk ook een kader bij. Wim Masmeijer heeft aangegeven om na jaren de vlag te strijken. Hij heeft er voor gekozen om, naast zijn functie als wedstrijdsecretaris, volgend seizoen de jeugd van Valken 68 JO-15-1 te gaan begeleiden. Wij danken Wim voor zijn jarenlange inzet als assistent scheidsrechter en we wensen hem erg veel succes bij de jeugdafdeling. Ook Richard Tien en John van Leeuwen hebben te kennen gegeven om volgend seizoen te stoppen. Beiden zijn al jarenlang begeleider van ons tweede elftal. Ook Richard en John danken we voor hun inzet de afgelopen jaren.”
  • Recent plaatste onze redactie een interview met Henk Buijn. Hij gaat UVS aan het einde van het seizoen verlaten als HJO, maar gaat een interressante nieuwe uitdaging aan. De Leidenaar werd benaderd door PSV en na twee prima gesprekken kwamen de club en Buijn er uit. Volgens seizoen gaat de vijftiger sccouten voor de club uit Eindhoven in district West 2.
  • Het zal u niet verbazen, maar ook ROAC houdt een vrijwilligersfeest: ,,De datum van het vrijwilligersfeest is bekend. Op zaterdag 23 april van 16.00 tot 21.30 uur vindt dit plaats in de kantine en op het terras. Onder het genot van een gezellige barbecue, met een feestje erna maken we hier een mooie dag van. Ook de Supporters van ROAC zijn hiervoor van harte uitgenodigd.”
  • Sporting Leiden gaat met de tijd mee en heeft de website vernieuwd: ,,Onze nieuwe website staat online! Het laatste nieuws, wedstrijd- & fotoverslagen, programma, uitslagen en veel meer. Check deze link: https://sportingleiden.nl/
  • In Katwijk wordt er gesmuld met Pasen: ,,Na het succes van de FC Rijnvogels chocolade letters in december, gaan we met Pasen heerlijk ambachtelijke Rijnvogels Paaseieren aanbieden. Een heerlijke versnapering na de Paasbrunch en een mooie verassing voor de kinderen! Let op, de Paaseieren zijn er in een gelimiteerde oplage. Dus weer snel bij want op is op.”
  • Bij Voorschoten’97 zijn er fraaie prijzen te winnen: ,,Een geheel verzorgde reis naar een topduel in Engeland is de hoofdprijs van de Jubileumloterij! De lotenverkoop is inmiddels gestart. Bij evenementen en rond de wedstrijden van het eerste elftal is het mogelijk loten te kopen. Ook kunnen ze aan de bar worden gekocht. Dankzij de sponsorcommissie zijn we erin geslaagd om een schitterend prijzenpakket samen te stellen voor de jubileumloterij. Met dank aan de trouwe sponsoren en de Voorschotense middenstand. De reis naar de Premier League is inclusief transport en overnachting. Maar er zijn ook twee fietsen te winnen. Of een smartwatch. Of een nieuwe smartphone. Pizza’s kratten bier in de kantine en nog veel meer.” De opbrengsten komen ten goede aan de club.
  • In Oegstgeest is er zondag wat te doen op het terrein van ASC: ,,Komende zondag speelt ASC 1 de altijd beladen derby tegen Foreholte. In de vorige ontmoeting trok Foreholte in een spectaculair duel aan het langste eind (3-2). ASC is momenteel aan een goede reeks bezig en zal de derby dus met vertrouwen tegemoet zien. Naast deze wedstrijd zijn er nog negen andere wedstrijden op ASC. Het belooft dus een gezellige dag te worden. Niet in de laatste plaats omdat zanger Danny Plezier van 16.30 tot 18.00 komt optreden in het clubhuis. Natuurlijk wordt ook Ajax-Feyenoord op groot scherm uitgezonden.”
  • Bij AVV Alphen hebben we een traditie hoog te houden voor wat betreft toernooien. Meerdaagse en enkeldaagse toernooien met namen als het Van der Stouwe toernooi en het Henk Wille toernooi waren altijd een groot succes. Daar wordt nu een nieuwe naam aan toegevoegd met ons te houden Joop Lankhaar Toernooi op zaterdag 18 en 25 juni.
  • Woubrugge: ,,Begin deze week kwam het trieste bericht dat Henk Schijf, na een kort ziekbed, is overleden. Henk was lid van verdienste van v.v. Woubrugge en tot een paar jaar terug altijd aanwezig tijdens de klaverjasavonden. Hij begon op jeugdige leeftijd met voetballen en ging vervolgens op de grote vaart waardoor het voetbal tijdelijk naar de achtergrond verdween. Kwam terug en speelde (bij de senioren) in het 2e en 3e elftal. Als vrijwilliger heeft  Henk veel voor de club gedaan. Ook zijn vrouw Riet stond vele jaren achter de bar in de voetbalkantine.”
  • SJZ houdt op 22 maart alweer de 85e algemene ledenvergadering. Zorg dat u om 20.00 uur aanwezig bent in het clubhuis.
  • Meerburg:  ,,In de commissiekamer worden regelmatig diverse artikelen gebracht die men na een voetbalwedstrijd of training heeft laten liggen. Zonde om ze alleen in een kartonnendoos te bewaren. Soms zijn mensen er op tijd bij en vragen ze erom. Maar vaak worden ze als verloren beschouwd. Wat Meerburg betreft nu niet meer. Op initiatief van de commissieleden die wekelijks op zaterdag en zondag de commissiediensten vervullen zijn deze artikelen nu online te vinden. Ook kunt u ze natuurlijk ter plekke afhalen.”
  • Triest nieuws bij Sporting Leidenhttps://sportingleiden.nl/in-memoriam-hennie-van-den-hoogen/
  • Teylingen: ,,Zoals wellicht bekend mogen we geen oud papier meer ophalen in Warmond en Sassenheim. Vanuit de gemeente is er helaas maar een beperkte compensatieregeling ter beschikking gesteld. Daarnaast komt er, op een door ons aan te wijzen plaats, een ondergrondse container voor het innemen van oud papier. De inhoud daarvan komt ten goede aan onze club. Dit zal echter ruim onvoldoende zijn om het gemiste bedrag te compenseren. Om toch wat extra geld binnen te halen is er naast de ingang bij het fietsenrek een container geplaatst om textiel in te zamelen. Alle textiel is welkom als het maar in vuilniszakken zit. Ook schoenen kunnen ingeleverd worden. Hopelijk gaat dit weer wat geld opleveren voor RKVV Teylingen.  Het bestuur bedankt alle vrijwilligers die jaren achtereen oud papier hebben opgehaald.”
  • RCL krijgt weer visite tijdens de uitwisseling met Kidlington en zoekt: ,,Gastgezinnen voor meiden van Kidlington. Wanneer: vanaf vrijdagavond 15 april t/m dinsdagochtend 19 april. De meiden zullen veel op de club zijn. Per gastgezin twee logees. Heb je ruimte en wil je helpen om onze gasten een fantastische Pasen te bezorgen? Stuur dan een PB of mail naar info@rcl.nl
  • Bij Sporting Leiden staat er op 4 mei een Oranje festival op het programma. Nadere informatie volgt.
  • Roodenburg, even voorstellen: ,,Mijn naam is Rik van Oosten, sinds 2019 met pensioen. Na een werkzaam leven als ambtenaar in dienst van het Ministerie van Financiën op zoek naar nieuwe uitdagingen. Inmiddels ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan in een buurtcentrum in Zuid-West. Door het klaverjassen op de dinsdagmiddag bij Roodenburg raakte ik ook weer enthousiast om een bijdrage te kunnen leveren aan het verenigingsleven. In het verleden ben ik ook al actief geweest bij vv. VNL ( later VCL / GHC) als spelend lid, jeugdelftal begeleider en lid van de activiteiten-/jubileumcommissie. Na een oriënterend gesprek met oud collega Jan Lovink en de voorzitter Leon Kloos, heb ik de knoop doorgehakt en besloten om invulling te gaan geven aan de functie van voorzitter van het jeugdbestuur. De komende periode wil ik gaan gebruiken om met eenieder kennis te maken, de diverse vergaderingen bij te wonen en om op de zaterdag aanwezig te zijn bij het jeugdvoetbal. Ik hoop op een prettige samenwerking met alle betrokkenen die Roodenburg een warm hart toedragen en om zodoende een bijdrage te kunnen leveren aan het verder uitbouwen en versterken van de voetballende jeugd.”
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read