vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (30), 26 februari- 4 maart

Lopend vuurtje (30), 26 februari- 4 maart

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de negende van dit jaar en alweer de 30ste van dit seizoen.

  • Roodenburg gaat Club TV introduceren: ,,Met club tv betrek je leden, verras je bezoekers en geef je sponsors een podium. In welke kleedkamer zitten we? Heeft het eerste gewonnen? Tegen wie spelen we volgende week? Vragen die je in kantines en bij de kleedkamers regelmatig voorbij hoort komen. Wil jij bezoekers op de club graag goed informeren? En het liefst zonder daar ieder weekend veel tijd in te hoeven steken? Club.TV helpt je hierbij. Alle informatie over de vereniging, waaronder uitslagen, standen, kleedkamerindelingen en clubsponsors wordt namelijk automatisch bijgewerkt. Hier hoef je verder niks voor te doen. En het is natuurlijk fijn voor bezoekers op de club dat het laatste nieuws altijd te zien is.” Het klinkt allemaal heel aantrekkelijk. Roodenburg gaat ermee experimenteren en als het een succes wordt Club TV permanent geïnstalleerd.
  • Dezelfde club doet nog eens een oproep om lid te worden van de vrienden van Roodenburg. Zij doneren geld, waardoor de club dingen kan doen ten bate van de jeugd en de accommodatie. U heeft de mogelijkheid zich aan te melden voor een jaar bij de vrienden van LV Roodenburg. Dit kost u 50 euro per jaar. Uw lidmaatschap zal kenbaar gemaakt worden middels naamsvermelding in de kantine en op de website. U kunt als zich zowel als persoon, bedrijf, groepje of als team hiervoor aanmelden.”
  • Meerburg werd hard geraakt: ,,Afgelopen weekend ontvingen wij het droevige bericht dat Piet van Haastert is overleden. Hij was al een tijdje ziek. Piet is decennialang aan Meerburg verbonden geweest, als trotse vader, de ultieme supporter van Meerburg 1, als kantinebaas, als fruitsponsor, en vooral als de man van Mieke. Goudeerlijk en recht voor zijn raap, dat was Piet. Zijn stem had een bereik van twee voetbalvelden ver, elke scheidsrechter kan dat bevestigen. En met zijn ruim 1.90 meter, grijze stekelkapsel en handen als kolenschoppen een indrukwekkende reus maar wel met een heel klein hartje.” Op Facebook was een indrukwekkend eerbetoon aan Piet te zien. Zijn laatste ritje langs de velden en het clubhuis van Meerburg waar hij zo vaak te vinden was! Fakkels begeleidden de stoet.
  • Er komt een nieuwe uitgave van de ROAC presentatiegids aan. Dit wordt de zesde editie, sinds de start van ROAC. Net als uit alle voorgaande edities is ook nu aan de kaft te zien dat ROAC in het Groene Hart is gevestigd. De lancering van de gids zal zijn op zondag 13 maart, na de wedstrijd van ROAC 1. Dit zal worden opgeluisterd met hapjes en gezellige muziek.
  • Bingo blijkt een knaller in Zoeterwoude-Dorp: ,,Wie denkt dat uitsluitend leden van SJZ en/of Zoeterwoudenaren naar de bingo komen, die heeft het grandioos mis. Uit diverse windstreken komen de bingo-liefhebbers naar SJZ. Deze keer ook uit Alphen aan den Rijn, Den Haag en Ter Aar. Volgens Rick Engel komen die mensen naar Zoeterwoude-dorp door mond-tot-mondreclame. De goed gevulde prijzenpot en de plezierige sfeer tijdens de bingo spelen daarbij een rol. En de bingo is ook nog eens lucratief voor SJZ. De netto opbrengst lag zaterdag zo rond de duizend euro en daar komt dan de bar-omzet nog bij. De eerstvolgende bingo is op zaterdag 19 maart. Zegt het voort.”
  • Sporting Leiden: ,,De eerder uitgestelde Algemene Ledenvergadering wordt op donderdag 10 maart gehouden. Op de agenda staan belangrijke punten die elk lid aangaan.
  • FC Oegstgeest heeft een nieuwe vrijwilligerscommissie: ,, Met veel enthousiasme heeft deze commissie zich de afgelopen weken gericht op een herziening van het huidige vrijwilligersbeleid. Met als hoofddoel een plan te maken waarbij elk lid als vrijwilliger tot zijn recht komt en we met elkaar kunnen uitdragen wat het is om een vereniging te zijn! Voor presterende en recreatieve leden, voor jong en oud en voor jongens en meisjes. Dit doen we door sportief met respect voor elkaar, samen de vereniging op te bouwen en plezier te hebben. De vrijwilligerscommissie is druk met het ontwikkelen van een jaarplan voor volgend seizoen.”
  • Over vrijwilligers gesproken: bij Kagia wordt op 1 april een vrijwilligersavond gehouden. Meer info volgt nog.
  • FC Oegstgeest trakteert de jeugd: ,,Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar keer Ajax terug met een Ajax Camp bij FC Oegstgeest. Van maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.”
  • ,,Na bijna twee coronajaren komt het normale leven bij TAVV weer op gang en is alles weer bijna zoals het was. Hoogste tijd om een nieuwe traditie bij ons blauw-witte voetbalbolwerk op te starten. Vanaf deze maand is het voortaan één keer per maand (na afloop van een thuiswedstrijd van het eerste) feest bij TAVV; Taffie’s ZaMiBo.  Een heerlijk feest, met iedere keer een nieuw thema, swingende muziek en een lekkere hap. Daar wil je bij zijn! 12 maart is de premiere, the first edition: Taffie’s ZaMiBo #1 ‘TAVV gaat Blauw’.” Alle details natuurlijk op de website.
  • Onze nieuwe vrienden van AVV Alphen zijn in feite heel oud: ,,Dinsdag 1 maart 2022 heeft de oudste voetbalvereniging in de gemeente Alphen aan den Rijn haar 113-jarig bestaan gevierd. Een lange geschiedenis met hoogte- en dieptepunten, maar vooral veel voetbalplezier.”  Op de site kunt u via een link teruggaan in de tijd naar een periode dat de club werd opgericht.
  • De tussenronde van de Sportiff LAV Cup is gespeeld met weer een heerlijke potjes voetbal. Acht clubs gaan strijden om een plaats in de kwartfinale. Dat zijn FC Rijnvogels, VVSB, LSVV’70, Ter Leede, Katwijk, RCL, FC Oegstgeest en TAVV. Binnenkort meer over het schema.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read