donderdag, maart 28, 2024
HomedistrictsbekerRoodenburg doet goede zaken bij Football Factory (0-4)

Roodenburg doet goede zaken bij Football Factory (0-4)

-

Districtsbeker (1e ronde, 2e speeldag) – In het hart van het Bio Science Park in Leiden pakte het bezoekende Roodenburg de eerste plek in de districtsbeker van groep 3, poule 13 door Football Factory met 0-4 te verslaan. Doordat RAS met 3-0 van REMO won gaf dat de club uit Noord recht op de koppositie met zes punten uit twee wedstrijden. Voor de studenten zit het bekertoernooi erop. Als enige van de vier staan zij na vandaag nog op 0 punten uit twee wedstrijden.

In het eerste kwartier leken de mannen van Pieter van Schie nog wel tot iets in staat. Vooral de eerste acties van de balvaardige Kei Mihels zagen er veelbelovend uit. Rond de tiende minuut sneed Mihels de pas van zijn tegenstander handig af, maar zijn schot kwam tegen Roodenburg-keeper Oguzhan Yazici aan. De bezoekers reageerden vervolgens met een tegenoffensief en zo ging het op en neer, totdat een cruciale actie van Football Factory-goalie Paul van Wijck Roodenburg de 0-1 bracht. Een vrije trap stompte hij voor de voeten van Anass Bardaa, die niet twijfelde. Het spel van vooral de thuisploeg werd steeds matiger en onzuiverder. Ook aan fitheid kwamen zij tekort en rechtsback Ashwinkumar Venkatesan zat voor de rust al op de grond met kramp. Hij zou de tweede helft niet meer terug het veld in komen. Op slag van rust had Gokhan Yazici de tweede voor Roodenburg wel mogen maken na een goede assist van Tolga Karpuz, maar Yacizi verzuimde. In het begin van de tweede helft toonden de gastheren weer iets meer lef en aanvallende intenties. Alleen zodra de mannen uit Noord een gaatje zagen sloegen zij terug. Een steekpass van Abdennour Zoulali bereikte net zijn spitsen niet, maar later was het wel raak door Gokhan Yacizi (0-2). Wat zo langzamerhand een gegeven was geworden, was dat na een aanval van de thuisclub Roodenburg direct reageerde met een tegenoffensief, nu was Fouad Bhour die scoorde (0-3). De vierde treffer voor Roodenburg kwam vlak voor tijd ook op zijn naam, deze keer na een goedgeplaatste voorzet van Youssef Er-Rabt vanaf rechts (0-4). De Factorianen leken nog een eredoelpunt te gaan maken, maar als een kat plukte Yacizi deze van de lijn. “Gelukkig kan ik het nog” zei de doelman van Roodenburg hierover. “Eerder speelde ik bij Roodenburg, RCL en Noordwijk. Toen liep ik een zware enkelblessure op en heb ik vijf jaar niet gekeept. Dit wordt weer mijn eerste seizoen. Wat deze wedstrijd betreft wisten we met welke tegenstander we te maken hadden. Zij kunnen gevaarlijk zijn met de lange bal en ik denk dat we ons daar prima onderuit gevoetbald hebben”, aldus de Roodenburg-goalie. Footbal Factoy-speler Michel de Jongh na afloop: “We hebben weer een heel ander team dan vorig seizoen. Maar dat hebben we elk jaar. Voetballend moet het veel beter. We creërden zo goed als niets. Roodenburg heeft individueel betere spelers en dat gaf de doorslag. Ook met onze conditie zit het nog niet goed. Zelf was ik eigenlijk rijp voor een wissel een klein half uur voor het einde van de wedstrijd. Maar doordat de in de rust ingevallen Martijn van den Akker, het veld weer snel geblesseerd verliet, moest ik blijven staan. We hadden geen wissels meer. Maar we kunnen beter en dat gaan we ook laten zien.”, aldus De Jongh tot besluit.

Football Factory – Roodenburg 0-4 (0-1). 20. Bardaa 0-1, 55. Yacizi 0-2, 70. Bhour 0-3, 88. Bhour 0-4.

Opstelling Football Factory: Van Wijck, Venkatesan (46. Van den Akker / 67. Qadeer), Maat, Den Broeder, De Jongh, Velt, Den Otter, Admilson Silva Fernandes, Nagy, Mihels, Trauer (55. Poulina)

Opstelling Roodenburg: Oguzhan Yazici, Yuksel, El Hamami (65. Bhour) , Matoug, Gokhan Yazici, Karpuz (46. Er-Rabt), Zoulali, Mkadmi (65. Youssef Bardaa), Bensalah (46. Ben Hanna), Annas Bardaa (63. Harroui), Van Weeren