vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory laat Bernardus struikelen

Football Factory laat Bernardus struikelen

-

Vijfde klasse A (zaterdag)-,,Een zondagsschot, een foutje van onze keeper, een onterechte penalty en een Bernardus, dat, hoewel beter spelend, de voorwaartsen onvoldoende kon bereiken en dus te weinig creëerde”, zo karakteriseert Devlin Harkes de 1-3 nederlaag tegen Football Factory. Iain McTurk, doelman van Football Factory stelt: ,,Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen. Zij hadden het meeste balbezit, maar wij verdedigden uitstekend. Wij hadden misschien vijf kansen en scoorden drie keer omdat we op het juiste moment op de juiste plek stonden. Het geluk van de winnaar.” De visie van beide spelers geeft een prima beeld van hetgeen het publiek in Hazerswoude voorgeschoteld kreeg.

Bij de aftrap stond Bernardus met negen uit vier op slechts drie punten van koploper MMO, Football Factory stond daar weer twee punten achter. De mannen van Ron Paling was er dus alles aan gelegen om winst te boeken om de aansluiting met de top te houden. De ploeg kreeg echter al spoedig te maken met twee ongelukkige momenten. Eerst schoot Jonas Boukhedmi de 0-1 binnen. De manier waarop leek hem zelf ook te verbazen. Met zijn ‘chocoladebeen’ liet hij een hoge bal los die onbereikbaar voor keeper Jim Beukeboom net onder de lat in het doel verdween.

Kort daarop werd de marge zelfs verdubbeld. Beukeboom kwam buiten zijn strafschopgebied om een hoge bal te onderscheppen. Het leer stuiterde echter vlak voor hem verrassend hoog op en over hem heen. Het was toen voor Thomas Lion een koud kunstje om de bal tegen de touwen te werken. De 0-2 leek de rest van de eerste helft verlammend te werken voor de thuisploeg. Bernardus had verreweg het meeste balbezit, maar miste de kracht en overtuiging om  het de defensie van de Factorianen lastig te maken.

Na de thee gooide een opportunistisch spelend Bernardus alle schroom van zich af en Football Factory moest terug. Vlak nadat Pieter Maat na een lange solo bijna voor de 0-3 had gezorgd was het raak aan de andere kant via Max Rijnbeek. McTurk: ,,We verloren de concentratie en met 1-2 leek het nog lastig te worden. We vochten ons terug in de wedstrijd en na die penalty was het beslist.” De strafschop zat Harkes danig dwars: ,,Die speler werd een metertje of vijf buiten het strafschopgebied vastgehouden, maar worstelend en struikelend wist hij binnen de lijnen te komen, waar hij viel. Een vrije trap buiten het strafschopgebied dus. Kortom: een frustrerende middag.”

Voor de uit Edinburgh afkomstige doelman tellen bijna vanzelfsprekend alleen de punten: ,,Wij hebben één doel voor ogen dit seizoen: terugkeer naar de vierde klasse. Ik denk dat het haalbaar is voor ons. Wij hebben een sterk team, zeker als de geblesseerden weer aansluiten.” Voor Bernardus is het niet anders. Harkes gelooft dan ook niet dat de nederlaag een deuk maakt in de ambities van zijn club: ,,Ook wij willen omhoog, terug naar de leuke wedstrijden tegen streekgenoten. Wij hebben een sterk verjongd team. Ik ben met mijn 29 jaar de oudste en werd al gekscherend pappa genoemd. Deze selectie heeft kwaliteit en kan alleen maar groeien naarmate de jonge jongens meer ervaring krijgen op dit niveau. We geloven erin, hoewel we wel een tikkie kregen vandaag.”

Bernardus-Football Factory: 1-3 (0-2). 14. Boukhedmi 0-1, 25. Lion 0-2, 69. Rijnbeek 1-2, 75. Boukhedmi 1-3.

Basisopstelling Bernardus: Beukeboom, De Jong, Harkes, Vermeulen, Rijnbeek, Tor, Straathof, Schellingerhout, Van der Heiden, Schakenbos, Van Tol.

Basisopstelling Football Factory: McTurk, Maat, Den Broeder, De Jongh, Otter, Velt, Ryse, Boukhedmi, Trauer, Van den Akker, Nagy.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read