donderdag, maart 28, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory pakt Terrasvogels in en niet alleen in de derde helft!

Football Factory pakt Terrasvogels in en niet alleen in de derde helft!

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – ,,We vervielen bijna weer in de oude fout om de tegenstander in leven te laten door kansen te missen, maar nu lukte het gelukkig wel. Ik mocht tien minuten voor tijd de beslissende 1-0  binnentikken bij de eerste paal na een prachtige voorzet van invaller Jelle Kremers. Een echt Kieft-doelpuntje en mijn eerste officiële voor onze studentenploeg. Maar helaas geen publiekswissel en jacuzzi na afloop, dit door de hoge energielasten. Nu over twee weken doorpakken uit bij een ‘oude bekende’ Bernardus. Eindelijk weer een bekende want ook bij deze tegenstander van vanmiddag, Terrasvogels nog nooit van gehoord dacht ik eerder aan de derde helft”, aldus de super trotse Dave den Otter, spits van Football Factory.

Wat zou het worden nu spits Victor Trauer door een blessure verstek moest laten gaan bij de rood-zwarten? Hij was immers verantwoordelijk voor alle zes de doelpunten tot nu toe en met nog wat nieuwe andere spelers moest er ook aardig worden geschoven. Na de jammere nederlaag vorige week uit bij koploper Sportief noteerde Football Factory nu een zevende plek met 4 uit 3. De uitploeg noteerde één plekje lager met 3 uit 3.

Den Otter: ,,We waren in de eerste helft, ondanks alle wissels, duidelijk de betere ploeg. Het was zelfs de scheidsrechter die na afloop zei dat hij verwachtte dat we met de rust wel met drie of vier doelpunten voor hadden moeten staan. In de rust werd er bij ons dan ook op gehamerd om de kansen echt te gaan benutten want zo lieten we deze onbekende tegenstander weer onnodig in leven. Maar in de tweede helft gingen we onverdroten voort met het missen van de grootste kansen. Uiteindelijk in de tachtigste minuut kon ik met mijn eerste officiële doelpunt voor meer lucht en zelfs de eindstand zorgen.”

Ondanks de veelvuldig gehanteerde lange bal bij Terrasvogels in de laatste minuten kwam de studentenploeg niet echt meer onder druk. Den Otter: ,,Gaaf dat ik voor het eerst van mijn sportieve leven de vele thuissupporters een Leids juichmoment heb kunnen bezorgen.” Football Factory kwam zo op plek vijf met 7 uit 4 waar de Terrasvogels naar plek tien afzakten met 3 uit 4. Over twee weken wacht de wedstrijd uit bij Bernardus, die na de 0-3 uitzege bij Sporting Martinus naar plek vier klommen met 9 uit 4. Dat de Leidse verdedigers goed moeten opletten blijkt ook uit de negentien doelpunten die Bernardus al heeft gescoord in deze duels. ,,Dat Terrasvogels haar naam eer aan deed, bleek ook wel uit de derde helft na afloop van de wedstrijd deze zaterdagmiddag”, zei doelpuntenmaker Den Otter met een vette Leidse knipoog.

LVV Football Factory – SV Terrasvogels 1-0 (0-0). 80. Den Otter 1-0.