woensdag, april 24, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory speelt Leidse versie ‘Hollandse School’ waar Van Gaal van droomt...

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – ,,Uiteindelijk werd het een 3-3 einduitslag uit op het echte gras van Vogelenzang. En na de gelijkmaker een paar minuten voor tijd was er bij een aantal van ons nog de ‘Sturm und Drang’ naar voren om voor de 3-4 winst te gaan, maar hier mogen we gewoon blij mee zijn. Zeker als we weer een eerste doelpunt kunnen begroeten met een voorzet van de vleugelaanvaller die perfect werd binnengetikt. Hoe noemen we dat spelletje ook alweer, de ‘Hollandse School’ toch?”, aldus centrumverdediger Phaedon den Broeder van het Leidse Football Factory.

Waar de thuisploeg Vogelenzang drie van de vier laatste wedstrijden had gewonnen en met 12 uit 8 zevende stond, won de Leidse uitploeg vier van de vijf laatste wedstrijden en stond hiermee twee plaatsen hoger met 16 uit 8. Den Broeder: ,,We begonnen erg goed aan deze wedstrijd want binnen twintig minuten stonden we al met 0-2 voor met een echt spitsendoelpunt van Thomas Lion gevolgd door de 0-2 door goed stoorwerk van Leonardo Oliveri die daarna opstoomde naar het vijandelijke doel. Maar voor rust maakten zij wel de 1-2 en de 2-2 en daardoor waren we als ploeg best aangeslagen.”

In de rust wees trainer Pieter van Schie erop om als team te blijven voetballen. Want bij de eerste tegentreffer was duidelijk waarneembaar dat het Leidse elftal in tweeën brak. De helft wilde naar voren om te scoren en de andere helft wilde de voorsprong meer van achteruit verdedigen. ,,Die boodschap om als team te blijven spelen, pakten we goed op want we kregen kansjes in de tweede helft. Maar uiteindelijk was het toch Vogelenzang dat op een 3-2 voorsprong kwam. Van twintig meter werd, doordat de doelman was uitgelopen, na een ongelukkige verdedigingsactie, de bal in het lege doel geschoten. We waren zichtbaar aangeslagen, dus er werd alles op alles gezet voor de gelijkmaker. En centrumverdediger Pieter Maat werd dus naar het font gestuurd. Laat hij nu kort voor tijd ook met een schitterende vrije trap van randje zestien de 3-3 scoren. Dat werd uiteindelijk dan ook de eindstand”, aldus de enthousiast verhalende Leidse centrumverdediger.

Football Factory bleef zo vijfde met 17 uit 9 (16-12) en Vogelenzang klom één plekje naar de zesde plek met 13 uit 9 (29-24). Komende week wacht op het Leidse sportpark V.V. Kamerik als tegenstander. Door hun 2-1 winst tegen een laaggeplaatste in deze vijfde klasse A staan ze stevig op de derde plek met 21 uit 9. Den Broeder: ,,De tweede periode is nu gestart en willen we uit deze vijfde klasse komen dan moeten dit soort wedstrijden gewoon gewonnen worden. Wij, roodzwarten, zijn er strijdbaar klaar voor en hopelijk worden we gesteund door één grote enthousiast meelevende schare supporters. Dan heb je ook kans om doelpunten na een voorzet vanaf de flanken te zien wat je bij dit Nederlands Elftal niet meer tegenkomt.”

Vogelenzang – Football Factory 3-3 (2-2). 10. Lion 0-1, 20. Oliveri 0-2, Vogelenzang 1-2 en 2-2, 65. Vogelenzang 3-2, 85. Maat 3-3.

Basisopstelling Football Factory: Mc Turk, Maat, Den Broeder Lion, Velt, Boukhedmi, Van de Ryse, Trauer, Van den Akker, Oliveri, Poulina.