HomeVijfde klasseFootball FactoryThomas Lion schiet Football Factory langs Kamerik

Thomas Lion schiet Football Factory langs Kamerik

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – Football Factory speelde dinsdagavond op het eigen Universitaire Sportcomplex de inhaalwedstrijd tegen Kamerik. De Leidenaren speelden een prima pot en wonnen verdiend van de nummer drie op de ranglijst. Thomas Lion was de grote man aan de kant van de rood-zwarten en had met een hattrick een belangrijk aandeel in de zege van zijn ploeg (3-2).

Football Factory-trainer Pieter van Schie blikte terug op de wedstrijd: ,,Kamerik probeerde door hoog druk te zetten ons in de problemen te brengen, maar daar voetbalden we ons prima onderuit. Wij krijgen daarna een aantal goede mogelijkheden en uit één van die kansen scoorde Thomas Lion, op aangeven van Martijn van de Akker, de 1-0. Niet veel later scoorde Thomas ook de 2-0, nadat hij attent reageerde na een doelpoging van Victor Trauer. Vlak voor rust kregen we de 2-1 tegen. Dat was een dompertje, omdat we eigenlijk al met drie doelpunten verschil voor hadden moeten staan.”

,,Na rust maakte Thomas al snel de 3-1 en was de wedstrijd eigenlijk beslist. Het is jammer dat we na rust niet verder uitlopen en uiteindelijk werd het vlak voor tijd nog 3-2. Onze invaller-doelman Wessel Sels, normaal gesproken onze teammanager, keepte een uitstekende wedstrijd en liet tegen Kamerik zien nog steeds een prima doelman te zijn. Door deze overwinning houden we de aansluiting met de bovenste drie ploegen. Ik vind dat we dit seizoen moeten meedoen om de prijzen en minimaal de nacompetitie moeten halen. Alhoewel MMO momenteel ruim bovenaan staat, wil ik ook de strijd om het kampioenschap nog niet opgeven. We hebben in vergelijking met vorig seizoen een zo goed als nieuwe ploeg en vind het daarom des te knapper hoe we ons dit seizoen manifesteren. Komende zaterdag spelen we in Haarlem bij THB. Die jongens zijn slecht gestart, maar doen het momenteel prima en staan bovenaan in de tweede periode. We willen graag het kalenderjaar goed afsluiten en gaan ook nu weer voor de drie punten’’, aldus een tevreden Van Schie tot besluit.

Football Factory – Kamerik 3-2 (2-1) 12. Lion 1-0, 38. Lion 2-0, 44. Kamerik 2-1, 50. Lion 3-1, 85. Kamerik 3-2.

Basisopstelling Football Factory; Sels, Maat, Pepe, Den Broeder, Van de Ryse, De Jongh, Van den Akker, Boukhedmi, Trauer, Olivieri, Lion.