donderdag, april 25, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory wint en behoudt podiumplaats

Football Factory wint en behoudt podiumplaats

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – De Leidse studenten hebben dit seizoen nog geen punten gestolen. Sterker nog daar waar punten verloren werden, had er zelfs meer ingezeten en zaterdagmiddag trof men een op papier gelijkwaardige tegenstander. UNO uit Hoofddorp had eenzelfde aantal punten, echter een iets minder doelsaldo dus stond er toch wel iets op het spel aan de Leidse Einsteinweg. Bij winst zou de top twee, aangevoerd door het vooralsnog ongenaakbare MMO nog in zicht blijven, de verliezer moest genoegen nemen met een plek in de brede subtop.

Na iets meer dan een kwartier spelen stond het 2-0, nog voor rust viel de aansluitingstreffer waardoor de spanning geheel terug was. De arbeid van beide kanten was in de tweede helft hartverwarmend, gescoord werd er echter niet meer en dus bleven de punten in Leiden.

Op het uitermate gezellige sportpark, er was op de naastgelegen tennisvelden een toernooi bezig waarbij de muziek luid uit de speakers schalde, was de beginfase hectisch te noemen. In de eerste minuut kreeg de thuisploeg al een kans uit een corner. Michel de Jongh trof geen doel waarna in de tegenaanval doelman Lain Mc Turk de sterkste was in een 1 tegen 1 situatie.

De tegenstoot bracht het scorebord in beweging, een voorzet vanaf rechts werd door Thomas Lion binnengeschoten. De met rugnummer 8 spelende Lion, een groot gedeelte van de tweede helft overigens verdienstelijk assistent scheidsrechter, bleek in ieder geval een man van zijn woord want volgens de dames naast uw verslaggever staand had hij dit vrijdagavond reeds beloofd.

De Factorianen bleven druk naar voren zetten, echter na een omschakelmoment had het ook zomaar gelijk kunnen staan. Met twee man vrij voor het doel was de voorzet net iets te scherp. Na nog geen kwart wedstrijd werd de voorsprong verdubbeld, na uitstekend voordeel van de scheidsrechter van dienst kwam de bal uiteindelijk bij de nog niet geheel fitte goaltjesdief Viktor Trauer terecht en die twijfelde geen moment.

Een comfortabele voorsprong op een directe concurrent, maar de wedstrijd was zeker nog niet beslist. Het spel van de thuisploeg werd onrustig, het was af en toe rennen als een kip zonder kop en in de omschakeling werd nauwelijks overzicht gehouden. De gang alleen naar het doel van Lucas de Goede van Uit Noodzaak Opgericht kon gezien worden als een waarschuwing, niet veel later was het verschil weer minimaal. Een inzet van dezelfde De Goede verdween via een been van een verdediger in het doel, dit was tevens de ruststand en zo was de spanning weer terug in de wedstrijd.

De tweede helft voorspelde veel goeds. In de praktijk bleef de wedstrijd wel spannend maar echte grote kansen waren er niet. Wel wat afstandsschoten en mogelijkheden die met iets meer nauwkeurigheid en slimheid in kansen zouden kunnen worden omgezet. Zo zag Lion een poging van afstand net naast verdwijnen en trof Martijn van den Akker met eenzelfde poging de bovenkant van de lat. De gasten uit Hoofddorp hadden dan wel wat meer balbezit, maar creëerden nauwelijks iets en een slotoffensief kwam er uiteindelijk ook niet.

De thuisploeg won al met al verdiend, de sinds kort weer als trainer/coach op het wedstrijdformulier staande Pieter van Schie kon zich hier na afloop in vinden. ,,Wij misten vandaag een groot aantal basisspelers. Ik moet een compliment aan het team geven wat ze vandaag op de mat hebben gelegd. Wij zijn geen ploeg die makkelijk scoort, maar zijn wel een ploeg die verdedigend gezien niet heel veel weggeven dus als je dan met 2-0 voorkomt dan zit je wel wat rustiger op de bank. Natuurlijk moeten wij slimmer zijn in de omschakeling en lijkt het wel eens een sneltrein en gaat het soms te gejaagd, maar er zit wel strijd in het team en daar begint het allemaal mee. Volgende week wacht ons een nieuwe uitdaging, namelijk koploper MMO in Hoogmade en mogen we in ieder geval niet verliezen anders wordt het gat al onoverbrugbaar.”

Over de club Football Factory wilde Van Schie ook nog wel iets kwijt. ,,In het begin kwam heel veel op mijn schouders terecht, maar dat is inmiddels veranderd en zijn de touwtjes in handen van twee slimme studentenbesturen, met daar boven een 3-koppige RvT. Zo zijn wij ook veel minder kwetsbaar en dat is voor de vereniging een gezonde basis om verder te gaan. Wij zoeken eigenlijk alleen nog een trainer welke in het Football Factory DNA past. Ik heb met Rocky Poulina afgesproken om dit seizoen samen voor de selectie te gaan staan en we doen dit met heel veel plezier maar na dit seizoen geven we graag het stokje aan iemand anders over.”

LVV Football Factory – VV UNO 2-1 (2-1). 3. Lion 1-0, 17. Trauer 2-0, 38. De Goede 2-1.

Basisopstelling Football Factory : Mc Turk, Maat, Den Broeder, De Jongh, Lion, Velt, Boukhedmi, Van de Ryse, Trauer, Van den Akker, Nagy.

Basisopstelling UNO : Clemens, Beentjes, Sikkema, De Goede, Langeveld, De Leeuw, Mulder, Schouten, Van Katwijk, De Vos, Van Es.

Must Read