dinsdag, januari 31, 2023
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 10 december 

Voorbeschouwing vijfde klasse A, zaterdag 10 december 

-

UNO-Bernardus

Het is kwakkelen daar in Hazerswoude-Rijndijk. Vol geloof in eigen kunnen gaat men een wedstrijd in om twee maal drie kwartier later ontgoocheld van het veld te lopen. Het is als team buitengewoon moeilijk om zo’n cyclus te doorbreken. Daar weten ze bij Bernardus alles van. Zou UNO dan de ‘gamechanger’ zijn? Deze opponent verloor vorige week van Terrasvogels en dat is een vereniging die maar een punt meer heeft dan Bernardus. Het liefst blijft Bernardus gevrijwaard van een nog lagere klassering, maar dan is winst zaterdag toch echt wel noodzaak. De cijfers van de laatste zes duels: nul punten, 8 voor en 23 tegen. Dat moet beter, manschappen van Ron Paling. Denk terug aan 15 oktober! Toen werd er nog gedecideerd gewonnen..

THB-Football Factory

Door knap de inhaalwedstrijd op dinsdagavond van Kamerik te winnen (3-2) liet Football Factor een ploeg is om rekening mee te houden. THB sloot een mindere reeks af door in de laatste twee ontmoetingen te zegevieren. Het zal de Factorianen koud laten; die komen naar Haarlem om de drie punten op te halen. Promotie is het grote doel van de Leidenaren. De afstand tot de absolute top, lees MMO, is groot, maar een periodetitel is ook niet te versmaden. Wekelijks laten zien dat je meetelt is een streven van trainer Pieter van Schie. Daartoe hoort ook een fraai slot van de eerste helft van het seizoen

MMO-Terrasvogels

Negen wedstrijden op rij won MMO, die fraaie reeks werd zaterdag onderbroken door Sportief. De riante koppositie van de Hoogmadese club kwam echter geenszins in gevaar. MMO leidt de vijfde klasse nog steeds met vier punten voorsprong. Die pole position kan zaterdag ook niet uit handen gegeven worden, maar natuurlijk  willen de mannen van John van Berkel overwinning nummer tien laten noteren. Tegenstander Terrasvogels moet zeker niet onderschat worden. De club uit Santpoort won de laatste twee ontmoetingen tegen respectievelijk Bernardus en UNO en komt vermoedelijk met het nodige zelfvertrouwen het veld op. MMO moet echter sterk genoeg geacht worden om ook deze tegenstander te vloeren.

Overige wedstrijden: Vogelenzang-Bodegraven, Utrecht United-Sportief, Kamerik-De Rijnstreek, Sporting Martinus-Terrasvogels.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read