HomeVijfde klasseMMOKoploper MMO maakt geen fout

Koploper MMO maakt geen fout

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- In een stevig, meer spannend dan fraai duel, waarin vooral na rust de dienstdoende referee meerdere malen naar de borstzak greep om de gele kaart te tonen, bleef de ploeg van John van Berkel door de ruime 5-2 zege op THB de ongeslagen koploper. De ruim uitgevallen overwinning op de jonge ploeg uit Haarlem kwam echter pas ver in de tweede helft tot stand. De elftallen zochten met de geflatteerde 2-0 ruststand de kleedkamer op.

De 1-0 kwam uit de lucht vallen. De via omzwervingen (Voorschoten’97 en ARC) op het oude nest teruggekeerde sterkhouder Richard Bakker promoveerde een blunder van THB doelman tot de openingstreffer (1-0). Daarvoor kreeg Len van der Hoorn al de kans op de openingstreffer, na een misverstand in de THB defensie. Halverwege de eerste helft kwamen de groenwitten met schrik vrij; de staander voorkwam de gelijkmaker.

De thuisploeg, wat makkelijker spelend dan de gasten, hadden voor de tweede maal op rij over geluk niet te klagen. In eerste instantie voorkwam doelman Albin van Wieringen een treffer en vervolgens werd de rebound op de doellijn door een verdediger gekeerd. Waar de supporters zich al richting kantine begaven sloeg de thuisploeg toe. Tijn van der Meent schoot de fraaie assist van Bakker knap binnen: 2-0.

Na de thee kregen beide ploegen mogelijkheden om de score te wijzigen. Het was niet onverdiend dat de bezoekers de aansluitingstreffer, na slordig balverlies achterin, noteerden:  2-1. De marge van een doelpunt was van korte duur. Nog in dezelfde minuut benutte uitblinker Bakker een  gegeven stafschop wegens hands:  3-1. De wedstrijd was wel gepeeld en MMO ging op zoek naar het opschroeven van het doelsaldo. Eerst miste Mikey van der Meer de kans op de 4-1 ,waarna Levi Overduin wel het net wist te vinden: 4-1. De benutte strafschop van de ingevallen Thomas Bakker tilde de score op naar 5-1. In de slotfase maakte de tweede treffer van de bezoekers de stand wat dragelijker voor de uitgebluste Haarlemmers.

Ondanks de fors uitgevallen 5-2 zege had uitblinker Richard Bakker enkele kritische noten over de verrichtingen van de ploeg: ,,Het ging ook vandaag moeizaam ondanks de 5-2 score. Misschien dat de koppositie verlammend werkt. Ook speelt mee dat de tegenstanders zich aanpassen waardoor we het wat lastiger krijgen. Kortom we speelden zeker niet groots maar de punten tellen.’’

Volgende week kruist MMO de degens met Sporting Martinus dat uit vier wedstrijden slechts een punt peurde. Op papier is de ploeg uit Hoogmade de grote favoriet.

MMO-THB 5-2 (2-0). 21. Richard Bakker 1-0, 44. Van der Meent 2-0, 64. THB 2-1, 65. Richard Bakker 3-1, 85. Overduin 4-1, 87. Thomas Bakker 5-1, 88. THB 5-2.