HomeVijfde klasseMMOMMO niet goed, wel de drie punten

MMO niet goed, wel de drie punten

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Volgens trainer John van Berkel waren de omstandigheden verre van ideaal in Utrecht, maar MMO kon toch terugreizen met drie punten op zak. Van Utrecht United werd met 0-2 gewonnen in een onderling duel die volgens Van Berkel ‘maar snel vergeten moet worden’.

,,We speelden op kunstgras en dat is niet zo wenselijk voor mijn ploeg. Er stond daar een hoop wind op een open vlakte en er stond anderhalve paardenkop langs de lijn. Dus echt gezellig was het niet. We hebben de overwinning dan ook gevierd in Hoogmade. Uiteindelijk gaat het om de punten en die hebben we voor de vierde keer op rij in de wacht gesleept dus vooruit maar.”

Van Berkel zag dat zijn ploeg moeite had met de tegenstander. ,,In de veldbezetting, ja. We waren ook slordig aan de bal en leverden dat ding te vaak en te makkelijk in. Toch kregen we genoeg kansen en zij kwamen verder nauwelijks voor ons doel. Dus op de 0-2 ruststand was niets aan te merken, maar we speelden zeker niet groots.”

Rond het half uur opende Tijn van der Meent de score na een vlotte aanval van de bezoekers. Een minuut of tien later werd de marge vergroot door Ricardo Ouwerkerk na wederom een goed opgezette aanval.

Van Berkel: ,,In de tweede helft hebben we het iets anders neergezet, maar dat was niet zo’n succes. Ook door diverse wissels toe te passen, werd het er allemaal niet beter op. Blijft staan dat we nog steeds de nodige kansen kregen, maar we kregen het niet voor elkaar om nog een derde doelpunt te maken. Zij hadden een opleving in een korte fase van die tweede helft en Albin van Wieringen moest ons een keer uit de brand helpen in de 1 op 1. Voor het overige hadden we de controle en hebben we de overwinning vrij eenvoudig in de wacht kunnen slepen. We moeten zeker wat meenemen uit deze wedstrijd om het volgende week beter te doen, maar verder denk ik dat we deze partij maar z.s.m. moeten vergeten. Het was geen geweldige middag al met al.”

Toch zal Van Berkel dat eenvoudig achter zich kunnen laten. MMO heeft met nu vier zeges in de pocket de koppositie overgenomen van Sportief dat al twee punten liet liggen. Volgende week komt middenmoter THB naar Hoogmade toe. Bij winst hebben de groenwitten nog maar een puntje minder dan vorig seizoen in 24 wedstrijden.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Visser, Van der Meer, Van der Hoorn, Hoogenboom, T. Bakker, R. Bakker, Ouwerkerk, Van de Meent, Bax, Overduin.