vrijdag, maart 29, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBernardus belooft beterschap zaterdag thuis tegen Bodegraven

Bernardus belooft beterschap zaterdag thuis tegen Bodegraven

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – ,,Ik had echt nog nooit van die club gehoord, VV De Rijnstreek, maar zij spelen net als wij in een dorpje en wel in Nieuwerbrug aan de Rijn. Onbekend voor ons als voetbalploeg, maar zij hadden wat ons betreft zichtbaar daar geen moeite mee. Want met een rappe 2-0 achterstand klapte het bij ons weer in en hebben we eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen. Zo konden zij na het laatste fluitsignaal, lager geplaatst, met een 4-2 zege van het veld stappen. Ik denk ook dat zij beter aan het echte gras waren gewend dan wij, en dat was zeker geen Wembley-matje”, zo sprak Jeffrey van der Heiden van Bernardus toch nog met een knipoog.

Waar de thuisploeg vorige week een doelpuntrijke 4-4 uit afsloot bij Terrasvogels liep Bernardus thuis met het 1-3 verlies tegen Football Factory tegen een zeperd van jewelste aan. Hoe zouden ze zich herpakken tegen dit team dat vooral de lange bal hanteerde om zo snel mogelijk hun grote spits te kunnen bereiken? Van der Heiden: ,,We hadden wel een frisse start, de motivatie was goed en we wilden er alles aan doen om het verlies van afgelopen zaterdag uit het geheugen te kunnen spelen. Maar met de twee tegendoelpunten kwam ons zwakke punt weer duidelijk naar voren. Het duurde even voordat we ons konden herpakken. Gelukkig kon Tim Schalken een indirecte vrije trap in hun zestien binnen schieten. Ja, dat cadeautje kregen we door hun geklets tegen de scheids. Maar jammer dat we de andere grote kansen na deze 2-1 kort voor rust niet konden benutten.”

Trainer Ron Paling, die toch met zijn team de doelstelling heeft om deze vijfde klasse vol onbekende tegenstanders te verlaten na één seizoen, hamerde in de rust vooral op het krachtige begin van deze wedstrijd. De tegenstander was echt niet zo sterk als de ruststand deed vermoeden. ,,We moesten gewoon ons eigen spelletje blijven spelen. Hij wisselde op het middenveld waar we voor rust best kwetsbaar waren en centraal achterin gingen we ook anders staan. Het liep na rust direct een stuk beter”, aldus de Bernardus-middenvelder.

Maar het was de thuisploeg die uitliep naar 3-1. Van der Heiden: ,,Met nog ongeveer een kwartier te spelen strafte Ricardo Vermeulen heel slim het slechte uitverdedigen bij hen af, 3-2. Bij ons werd toen echt alles op alles gezet, een extra spits kwam erin voor een verdediger maar, je voelt hem al aankomen, zij benutten gewoon de ruimte achterin bij ons en zorgden voor de 4-2 eindstand. Je kon natuurlijk een speld horen vallen in de kleedkamer na afloop en dinsdag bij de training zullen we het er wel over hebben. Elk woord zaterdag na de wedstrijd kon immers toen verkeerd vallen.”

Bernardus bleef zo zesde met nu 9 uit 6 en De Rijnstreek, jarenlang van het toneel verdwenen, klom één plaatsje naar plek acht met 8 uit 6. Paling heeft met zijn jongens duidelijk iets recht te zetten komende zaterdag op het eigen sportpark in Hazerswoude-Rijndijk na deze twee laatste nederlagen. ,,Tegenstander is dan Bodegraven die vanmiddag voor het eerst wonnen, maar ook van een laagvlieger, dus we gaan ervoor”, aldus de duidelijk op revanche beluste Bernardus-middenvelder.

De Rijnstreek – Bernardus 4-2 (2-1). De Rijnstreek 1-0, De Rijnstreek 2-0, Schalken 2-1, De Rijnstreek 3-1, Ricardo Vermeulen 3-2 en De Rijnstreek 4-2.

Basisopstelling Bernardus: Beukeboom, Harkes, Michael Vermeulen, Straathof, Tor, Van der Heiden, Van Tol, Verbeij, Van de Wiel, Ricardo Vermeulen, Schalken.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read