dinsdag, april 16, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBernardus verplaatst schiettent van kermis naar voetbalveld

Bernardus verplaatst schiettent van kermis naar voetbalveld

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – ,,Natuurlijk wilden we stunten tegen Sportief, de nummer twee op de ranglijst. Want om onze ambitie waar te maken, moet je ook dit soort wedstrijden gaan winnen. Maar door kleine persoonlijke fouten stonden we met 4-0 achter bij de rust. Mooi dat Tim Schalken in de kleedkamer, na eerst enige stilte, een donderpreek hield. Dat hielp, maar na een half uurtje was het uiteindelijk voor ons niet meer te belopen. Met ook nog een onnodige strafschop tegen werd het uiteindelijk 7-0 bij het laatste fluitsignaal. Hier zal zeker komende dinsdag verder over gesproken gaan worden”, aldus Bernardus-doelman Jim Beukeboom.

Na de thuisnederlaag tegen Bodegraven stond het ambitieuze Bernardus zesde met 9 uit 7. Sportief was op hun eigen terrein in Noorden, sportpark Govert van Tilburg, vast en zeker gesterkt door de stevige uitzege bij Terrasvogels afgelopen zaterdag. Daarmee kwamen ze op plek twee met 19 uit 7 met een zeer schotvaardige voorhoede met 37 doelpunten. Beukeboom: ,,Vooraf had ik al naar de statistieken zitten kijken en ze hebben twee echt goede spitsen die per wedstrijd zeker drie keer scoren. Ondanks onze insteek bij de aftrap verliep het vandaag aan onze kant stroef en kreeg Sportief grote kansen. We gaven achterin teveel ruimte weg en door kleine persoonlijke fouten sta je gewoon met 4-0 achter halverwege en weet je dat het eigenlijk wel gedaan is.”

Na de paar minuten stilte en gelatenheid in de Bernardus-kleedkamer onder de spelers en de donderspeech van Schalken met de strekking om te veranderen, paste trainer Ron Paling enige omzettingen toe. Zo werd er omgeschakeld naar 4-4-2. ,,We stonden na rust het eerste half uur goed met deze opstelling, maar het laatste kwartier kwamen ze er toch doorheen. Met de nog drie gescoorde doelpunten kwam de eindstand op 7-0. Zo stil heb ik het na de wedstrijd niet vaak meegemaakt in onze kleedkamer! Komende dinsdag volgt er in ieder geval een goed gesprek onderling, met alle jongens van het eerste en tweede. Want er moet toch echt wat veranderen bij ons. Zeker als je uitgaat van onze doelstelling om dit seizoen met MMO mee te gaan strijden om de eerste plek in deze vijfde klasse”, aldus de stevig balende Bernardus-doelman.

De oranjewitten zakten hiermee naar plek acht met 9 uit 8 (23-26) waar Sportief tweede bleef door de winst van MMO met 22 uit 8 (44-12). Komende zaterdag is op sportpark Bernardus Terrasvogels de tegenstander. Zij kregen in deze speelronde met 7-1 klop bij Zwanenburg en staan daarmee dertiende. Beukeboom: ,,Een ideale tegenstander op papier. Maar laten we er met elkaar eerst maar voor zorgen dat we vanaf de eerste minuut goed staan. Terug naar de basis en met elkaar voor elke meter strijden. Er moet nu echt wel wat veranderen bij ons, dat zijn we wel verplicht aan iedereen met oranjewit bloed in de aderen. Ik ga weer mijn stinkende best doen, heb ook vandaag best een goede pot gekeept, hoewel je dat niet zou zeggen met deze dikke nederlaag.”

Sportief – Bernardus 7-0 (4-0).

Basisopstelling Bernardus: Beukeboom, Harkes, Vermeulen, Straathof, Tor, Van Tol, Van de Wiel, Schalken, Schakenbos, Bos, Schellingerhout.