donderdag, april 18, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusGifbeker moet voor Bernardus helemaal leeg

Gifbeker moet voor Bernardus helemaal leeg

-

Vijfde klasse A (zaterdag) – De ploeg van trainer Ron Paling lijkt bezig aan een vrije val, de laatste vier wedstrijden gingen verloren en tegenstander SV Terrasvogels leek een uitgelezen tegenstander om het tij te keren. Na een midweekse praatsessie en in een somber decor, dit vanwege het overlijden van oud dames 1 speelster Kim Minnee, kwam de thuisploeg nog wel op voorsprong maar de ploeg die in de hoek zit waar de klappen vallen moest vlak voor het rustsignaal de gelijkmaker incasseren, notabene door een eigen doelpunt. Na rust werd nog slechts een keer het doel gevonden, de tegenstander uit Santpoort-Zuid verdubbelde zo het aantal overwinningen en liet de ploeg uit Hazerswoude ontredderd achter.

Bernardus had het meeste balbezit, begon ook sterk aan de wedstrijd en halverwege de eerste helft resulteerde dit vanaf randje zestien in de 1-0 van Tim Schalken. De thuisploeg hield het initiatief, creëerde ook wat mogelijkheden en had van de tegenstander weinig te duchten. Vlak voor rust leed men balverlies op het middenveld. Een diepe bal op een aanvaller die de achterlijn opzocht volgde en zijn voorzet verdween via een verdediger achter doelman Jim Beukeboom.

Det tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste, het vele balbezit lag bij de Rijndijkers en de tegenstander had weinig tot niets in te brengen. Na een uur spelen een vrije trap voor de gasten, via een verkapte corner vanaf de zijlijn kwam de bal binnen de vijf meter terecht en stond het ineens 1-2. Het spel werd hierna wat rommeliger, mede ook door blessureleed aan de kant van de gastheer en het noodgedwongen wisselen hierdoor. Er waren nog wel wat kansen en mogelijkheden, maar aan de stand veranderde er niets en zo was nederlaag vijf op een rij een feit.

Middenvelder Michael Vermeulen een dag later, ,,We hebben van de week een groepsgesprek gehad om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Het was een goed gesprek en gaf extra motivatie om deze wedstrijd echt alles er aan te doen. Het is daarom heel erg zuur om zo onnodig te verliezen. We zijn ook veel beter dan we nu laten zien, maar het lijkt erop dat de gifbeker echt helemaal leeg moet.”

Bernardus – SV Terrasvogels 1-2 (1-2) 21. Schalken 1-0, 40.eigen doelpunt Bernardus 1-1, 60. Terrasvogels 1-2.

Basisopstelling Bernardus : Beukeboom, De Jong, Bos, Schellingerhout, Van de Wiel, Vermeulen, Schalken, Van Tol, Straathof, Tor, Schakenbos.