dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws diversen2e klasse: 'droomklasse' op zaterdag, ROAC en Altior bij elkaar (zondag)

2e klasse: ‘droomklasse’ op zaterdag, ROAC en Altior bij elkaar (zondag)

-

Liefst acht regioclubs zijn bij elkaar ingedeeld in de tweede klasse A. Kagia, RCL en DoCoS speelden de voorbije jaren al tegen elkaar, maar daar zijn vijf andere clubs uit de regio bijgekomen, terwijl UVS de tweede klasse verliet. TAVV promoveerde via de nacompetitie, Alphia werd kampioen in 3A en vanuit de zondagtak maakten ASC, EMM’21 en Foreholte de overstap. Zeven van deze acht club zullen we van nabij gaan volgen. FC Oudewater was al een bekende voor Alphia en TAVV en deze klasse is aangevuld met DONK, ESTO, FC Aalsmeer, RVC’33 en Legmeervogels. De reisafstanden blijven dus behoorlijk beperkt. In totaal staan er zesentwintig wedstrijden op ons te wachten. LAV meent dat er best gesproken mag worden van een ‘droomklasse’.

2A: Alphia, ASC, DoCoS, DONK, EMM’21, ESTO, FC Oudewater, Foreholte, Kagia, RCL, RVC’33, TAVV, FC Aalsmeer, Legmeervogels.

ROAC daalde af naar de tweede klasse en zal de degens gaan kruisen met Altior uit Langeraar. Het wordt tevens het laatste seizoen op zondag van de oranjezwarten, want ook deze club laat de zondag na komend seizoen achter zich. Voor het overige zijn in deze klasse DIOS, DSOV en KDO tamelijk bekend, maar de andere clubs zullen doorgaans voor het eerst in de historie op het menu staan voor ROAC, de enige club die nadrukkelijk gevolgd zal worden door LAV in deze klasse. De paarswitten gaan met grote regelmaat richting het noorden ofwel Amsterdam en omstreken. Zo komen DCG RKSVG en ZSGOWWMS uit de hoofdstad en Roda’23 en Martinus uit Amstelveen. Sporting’70 komt uit Utrecht. Afijn, onbekend maakt niet altijd onbemind.

2B: Altior, DCG RKSVG, DIOS, DSOV, Hooglanderveen, KDO, ROAC, RKSV Roda’23, SCPB’22, SO Soest, Sporting’70, Sporting Martinus, VVZA, ZSGOWWMS

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read