HomeVoetbalnieuws-leidenEMM’21 toont weer haar ware gezicht en pakt nu ook DIOS in

EMM’21 toont weer haar ware gezicht en pakt nu ook DIOS in

-

Tweede klasse C (zondag) – ,,We overklasten ze helemaal, zetten vanaf het eerste fluitsignaal goede druk vooruit en we kregen zo in de eerste helft vijf honderd procent kansen tegen DIOS. Mooi om te zien dat we dan bij de rust 0-2 voorstaan. En door het niet benutten van drie grote kansen en een strafschop in de tweede helft werd zo deze 0-2 de eindstand. Maar heerlijk dat we niets hebben weggegeven tegen deze hoger geplaatste tegenstander. Ik had dan ook in de tweede helft weinig te doen. We kunnen nu met nog twee wedstrijden te gaan niets meer winnen en verliezen. Maar nadat uit bij Foreholte we de knop hebben omgezet, we weer knokten voor elkaar willen we zo ook dit wisselende seizoen afsluiten,” sprak de helder analyserende EMM’21-doelman Mike van der Poel.

Waar DIOS (Doelen Is Ons Streven) een vijfde plek innam met 35 uit 21 was EMM’21 drie plaatsen lager geplaatst in deze tweede klasse C te vinden met 29 uit 21. Maar op het Sportpark Jan Schrama in Nieuw-Vennep was daar niets van terug te vinden. EMM’21 pakte de tegenstander bij de strot en heeft ze niet meer losgelaten tot het laatste fluitsignaal.

Van der Poel: ,,Halverwege de eerste helft was het Roy Hoogenboom die een schitterende actie op links afrondde, 0-1. En kort voor rust kopte Joey van der Geest bij de tweede paal een prachtige hoekschop van de eerdere doelpuntenmaker binnen, 0-2. En de thuisploeg, DIOS, dan? Zij kregen maar één aardige kans voor rust.”

Luc van der Lem en Thomas Brug laten en biertje goed smaken na de verdiende overwinning

In de tweede helft bleef EMM’21 vol strijdlust de druk op DIOS houden. ,,Jammer dat we de strafschop van onze topscorer Damian Hoogenboom op een Neeskensachtige wijze zijn inzet snoeihard via de onderkant lat weer het veld in zagen stuiten. Zij kregen nog wel een paar hoekschoppen, maar echt gevaarlijk is het niet voor ons doel geweest. Zo pakten we dus weer drie punten. We zitten in een heerlijke flow, na eerder thuis 1-1 tegen ze te hebben gespeeld,” sprak de EMM’21-doelman vol trots.

Deze prachtige pot voetbal werd ook door veel meegereisde supporters uit Roelofarendsveen bekeken. Zij zagen dat met deze dik verdiende uitzege  hun ploeg achtste bleef met 32 uit 22 waar DIOS naar plek zes zakte. Komende zondag is EMM’21 de gastheer op het Sportpad 11 voor Bloemendaal waar uit met 0-2 van gewonnen werd. Van der Poel: ,,Ook zij hebben vandaag gewonnen, staan negende nu, en zullen net als wij het seizoen lekker willen afsluiten. Dat belooft dus een prima potje voetbal te worden. Als we daar net zo knokken voor elkaar, in de goede zin des woords, als deze laatste weken dan beleven we met ook nog de laatste uitwedstrijd bij ASC toch een mooi einde van een wisselend seizoen. Dus kom zeker kijken deze twee potjes want die steun langs de lijn doet ons goed.”

DIOS – EMM’21 0-2 (0-2). 22 R. Hoogenboom 0-1, 43. Van der Geest 0-2.

Basisopstelling EMM’21: Van der Poel, Sven van der Meer, Romero Fuster, Nino Wesselman, Van der Geest, Damian Hoogenboom, Rietbroek, Roy Hoogenboom, Hoogervorst, Van der Lem, Bryan van der Meer.