donderdag, mei 19, 2022
HomeSportiff LAV CupKatwijk O23 na boeiende voetbalavond naar finale (plus podcasts)

Katwijk O23 na boeiende voetbalavond naar finale (plus podcasts)

-

Gisteravond vond de eerste halve finale plaats in de strijd om de Sportiff LAV Cup. Op de Kooltuin ontvingen de reserves van FC Rijnvogels de jongelingen van Katwijk. Een onvervalste dorpsderby dus en dat werd er eentje met twee gezichten. Katwijk O23 dartelde door de eerste helft heen en had al ruim afstand moeten nemen van de thuisploeg. Het stokte echter bij één doelpunt. Na de pauze kwamen de Vogels veel beter voor de dag en werd het ronduit spannend. Uiteindelijk won de formatie van Danny Voskuil wel met 1-3 en daardoor staan de oranjezwarten voor het eerst sinds hun deelname aan dit toernooi in de eindstrijd.

Onder ideale omstandigheden en behoorlijk wat volgers werd al snel duidelijk welke ploeg de boventoon wilde voeren. Katwijk greep de Vogels direct bij de strot en het spel verplaatste zich met name op de helft van de brigade van Arie van Dijk. Al in de zesde minuut leverde dat een doelpunt op. Hugo Botermans sneed door het hart van de defensie en rondde beheerst af.

Daarna zag Sven IJzendoorn op regelmatige basis meer aanvallen op zich afkomen. Net als in de kwartfinale tegen VVSB toonde de doelman evenwel aan in grootse vorm te verkeren. Vier minuten na de openingstreffer testte Finn Janmaat de sluitpost, maar zonder succes. Kort daar weer op zoefde een inzet van Justin van Otterlo net aan over de kruising. Jelle van de Oever kopte net aan over na een puike voorzet van Otterlo. In die situaties behoefde Ijzendoorn dus niet in te grijpen, maar daarna moest hij vol aan de bak.

Een vrije trap werd weer prima gepareerd en Van de Oever leek zeker te zijn van het tweede doelpunt, maar IJzendoorn keerde op fantastische wijze. Hendrik Boer kwam kort voor de pauze tweemaal in kansrijke positie, maar ook hij moest toezien dat de doelman niet wilde wijken. FC Rijnvogels stelde er in aanvallend opzicht amper wat tegenover, hoewel Hans Brouwer Quincy Does alleen voor Timon Fikkert had kunnen zetten, maar de combinatie kwam niet geheel uit de verf.

Katwijk had dus gedomineerd en Voskuil en zijn staf genoten zichtbaar. Toch was de marge slechts gering en dus was er nog steeds sprake van een wedstrijd. Koud uit de kleedkamer werd al duidelijk dat de thuisploeg brutaler werd. De balcirculatie lag nog steeds hoog, maar nu aan twee kanten. Zo snel als Katwijk had gescoord, was het nu de beurt aan de gastheren. Vanaf links verraste Timo van Duijn met een hoge bal bij de tweede paal de doelman van de bezoekers. Een doelpunt om in te lijsten.

Door de gelijkmaker kreeg FC Rijnvogels meer geloof in een finaleplaats en opeens was Katwijk het soms kwijt. Tot twee keer toe kon Quincy Does er vandoor op rechts. De snelle buitenspeler leverde echter twee keer een afzwaaier af tot zijn eigen ongenoegen. Het was echter niet zo dat de gasten niet meer voor IJzendoorn verschenen. Botermans kopte over, Oege-Sietse van Lingen knalde op de vuisten van IJzendoorn en Van de Oever zocht het doel te hoog.

Het kon dus alle kanten op en er werd stilaan aan strafschoppen gedacht. Zover kwam het echter niet. Zion Valies had een ragfijne vrije trap in huis voor de 1-2, hierop moest zelfs de goalie van de thuisploeg passen. Daarna probeerden de Vogels het nog wel, maar na slordig balverlies kon Janmaat er van tussen en de middenvelder besliste het duel definitief.

Al met al wederom een boeiende voetbalavond in een, dat mag zeker niet onvermeld worden, zeer sportieve ontmoeting. Katwijkse onderonsjes zijn nog al eens verhit, maar in dit geval werd er met veel respect gespeeld en dat was dan ook weer mogelijk door een vrijwel foutloze arbitrage.

Op 24 mei wordt duidelijk welke tegenstander Katwijk O23 zal treffen op zaterdag 25 juni op de finaledag van Leidenamateurvoetbal. Die tweede halve finale gaat plaatsvinden op De Roodemolen waar Ter Leede O23 derdeklasser TAVV zal treffen. Op naar weer een aangename voetbalavond.

FC Rijnvogels 2-Katwijk O23 1-3 (0-1). 6. Botermans 0-1, 50.T. van Duijn 1-1, 74. Valies 1-2, 81. Janmaat 1-3.

Basisopstelling FC Rijnvogels 2: IJzendoorn, Melissen, Heemskerk, J. van Duijn, Muller, Van der Plas, Luyten, Houwer, Van Duyvenvoorde, Brouwer, Does.

Basisopstelling Katwijk O23: Fikkert, Van Lingen, Van Breukelen, Schaap, Valies, Van Otterlo, Cristina, Janmaat, Boer, Botermans, Van de Oever.

Beluister hier twee gesprekken na afloop.

Remco Mentink sprak met Arie van Dijk en Hennie Kanbier met Danny Voskuil.

Complete fotogalerij van Jan van der Lubbe volgt!

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read