dinsdag, mei 30, 2023
HomeOverigKrakerrr van de WeekKrakerrr van de Week: Sportief-MMO

Krakerrr van de Week: Sportief-MMO

-

Op de voorlaatste speeldag voor de winterstop staan er weer heerlijke affiches op het programma. De meesten daarvan zijn al belicht via de diverse voorbeschouwingen. Als Krakerrr van de Week werd dit keer een duel in de vijfde klasse gekozen.

Al weken voor het einde van het seizoen degradeerde MMO naar de nieuw te vormen vijfde klasse. Liefst zestien wedstrijden werden verloren en de handdoek werd in berusting geworpen. In de nieuwe kelderklasse, een verzameld geheel van ex- vierdeklassers, gaat de ploeg uit Hoogmade als een trein. De eerste periodetitel werd al binnen gehaald en na negen gespeelde duels is er nog geen punt gemorst. Komende zaterdag staat de topper in Noorden tegen Sportief op het programma. Bij winst loopt het verschil al en liefst op naar zeven punten ten opzichte van de formatie van de Leidse trainer Johan Peper. Onze redactie sprak met oefenmeester John van Berkel.

,,Vooraf had ik geen idee hoe sterk de vijfde klasse zou zijn. Veel ploegen kenden we natuurlijk niet en het zou een groot avontuur worden. Wel had ik het idee dat MMO mee zou moeten kunnen in het linkerrijtje, want ik ken onze kwaliteiten en die waren er ook al vorig seizoen. Enkel hebben we het hele seizoen te maken gehad met een stortvloed aan blessures. Onze kracht dit seizoen ligt op meerdere fronten.”

Vervolgend: ,,Voorin hebben we veel kwaliteit met jongens die makkelijk scoren op dit niveau. Tijn van der Meent is doorgebroken en Jelle van Tol heeft een sterke individuele actie in huis. Soms posteren we Len van der Hoorn voorin en hij is zeker een extra wapen en kan echt een beest zijn. Leroy van Goozen heeft veel techniek en inzicht en kan de ploeg goed aansturen. Dat geldt natuurlijk ook voor Richard Bakker, die we echter al weken kwijt zijn door blessures. Dinsdagavond heeft hij echter weer meegedaan op de training en hij kreeg geen terugslag. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als hij zaterdag al op de bank kan plaatsnemen. Danny Hoogenboom is onze stofzuiger op het middenveld en achterin staat het als een huis. Dus je kunt spreken van een compleet plaatje.”

Toch rekent Van Berkel zich nog niet rijk. ,,We lopen niet weg voor de feiten. Als we zaterdag winnen, is er een gat en gaan we met een goed gevoel de winterstop in aannemende dat we ook Terrasvogels thuis pakken op de slotdag. Dan zou je het eigenlijk niet meer mogen weggeven. We moeten ons echter ook realiseren dat het niet tegen zit, zoals dat afgelopen seizoen juist wel het geval was. We kunnen nu echt wel drie of vier blessures opvangen, maar als het er meer zouden worden levert dat zeker problemen op. Dat geldt voor elk team en dus moeten we alert blijven en niet gemakzuchtig worden. We beschikken over wilskracht en dat leverde ondanks een zege op tegen Rijnstreek. Toen liep het voetballend minder, maar hebben we onszelf opgericht met karaktervoetbal. MMO blijft echter wel een gevoelig ploegje met blessures, hoewel ik wel denk dat het uitmaakt of je goed of slecht draait in die zin.”

Sportief is de komende tegenstander en dus staat er een topper voor de deur. ,,Ik heb veel verslagen over die ploeg gelezen en andere informatie binnen gehengeld. Het is een ploeg die graag uit de startblokken schiet en met veel druk wil spelen. Ze hebben twee prima spitsen die er op los scoren en een een goeie ’10’. Ze scoren veel uit standaardsituaties en daar moeten we ons dus tegen wapenen. Deze week benutten we de trainingen om ons te focussen op die facetten. We mogen ons daar niet laten verrassen.”

Komende zaterdag begint de wedstrijd met een bezoek aan de Kromme Does. ,,Even een broodje doen met een bakkie en de laatste details bespreken. Het voorwerk is echter al gaande dus als het goed is, hoef ik eigenlijk zaterdag niet veel meer te zeggen. Het is voor mij leuk werken zo. Vorig seizoen heb ik ook met plezier gewerkt, maar ik kan nu eenmaal slecht tegen mijn verlies. Het is dus wel leuker dit seizoen en het zou geweldig zijn als we de reeks kunnen voortzetten. Nee, ik denk niet dat MMO ooit zo’n serie heeft neergezet. Het besef is er evenwel ook dat dit vijfde klasse is. Het streven is om weer terug te keren. De vierde klasse is wel een stuk sterker, daar kunnen we niet omheen. Toch hebben we het in de voorbereiding niet slecht gedaan tegen LSVV’70, Woubrugge en Kickers’69. Dat zijn echter wel ploegen die het dit seizoen moeilijk hebben.”

Mocht het dit keer fout gaan dan kan het weer spannend worden bovenin. ,,Kamerik en UNO zijn zeker ook nog concurrenten en ook zij kunnen profiteren van verlies van MMO. Kamerik uit hebben we al wel gehad en daar speelden we een prima pot. Zij winnen hun duels echter ook vaak makkelijk. Afijn, we weten wat ons te doen staat. De sfeer is super in de groep en de club leeft mee. Vooral op donderdag en zaterdag is het smerig gezellig op ons complex. Het is ook leuk dat er steeds meer mensen komen kijken naar onze wedstrijden. Het is aan ons om nog meer volgers te gaan boeien.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read