donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLAV sluit seizoen waardig af met finaledag

LAV sluit seizoen waardig af met finaledag

-

Sportpark Adegeest in Voorschoten was afgelopen zaterdag het decor voor de finaledag van LeidenAmateurVoetbal.nl (kortweg LAV). Het seizoen werd afgesloten met twee ingekorte wedstrijden en de finale van de Sportiff LAV Cup. Allereerst was er door Voorschoten’97 nog een afscheidswedstrijd op poten gezet voor Ronald van Delft. Dit als eerbetoon voor zijn jarenlange trouwe dienst in de hoofdmacht van de groengelen en zijn assistent-trainerschap daarna. Door de pandemie kon de wedstrijd eerder niet worden gespeeld. Er waren tal van ex-toppers uitgenodigd. Zo kwamen onder meer Steef Roodakkers, Maurice Fransen, Tim Kluivers, Stefan Luykx, Remco Dubbeling, Jelle Korbee, Patrick Heijmans en Teun Parrel in actie. Na een onderling potje werden er uiteraard verhalen van vroeger opgehaald en genoot een ieder van de aanwezigheid van medespelers.

Daarna was het de beurt aan de beste spelers uit de regio om hun kunsten te vertonen. In de voorbije weken kwamen alle ranglijsten voorbij van de door LAV georganiseerde spelersklassementen. De toppers werden in het zonnetje gezet met een wedstrijd en de nodige prijzen. Ondanks vakanties en blessures was het gros van de genodigden aanwezig. De onderlinge twist eindigde in een 4-2 zege voor het team dat begeleid werd door Alfons Groenendijk en Patrick Heijmans. Het andere team, geleid door Paul van der Zwaan en Henk Brandt kwam een snelle 2-0 achterstand niet meer te boven, maar uiteraard was dit bijzaak.

De navolgende spelers waren van de partij: Chris de Lange (Valken’68), Daan Heemskerk (Teylingen), Damian Hoogenboom (EMM’21), Dammes van der Poel (ROAC), Delano van Wanrooij (UVS), Frank van der Hoorn (Alphense Boys), Freek Heemskerk (ROAC), Jari Meertens (Hazerswoudse Boys), Jiddo Doornenbal (LSVV’70), Jos van Beuningen (LSVV’70), Kasper Michel (FC Rijnvogels), Koos de Haas (Lugdunum), Lars Valckx (ASC), Marwan Fennich ( Alphia), Marvin Sloos (UVS), Max Rijnbeek (Bernardus), Max van Steen (Meerburg), Mike van Velzen (Koudekerk, onder de foto Van de Voorn), Mitchell Hensing (SJZ), Sebastiaan van de Voorn (TAVV, foto hieronder), Sem van Aalst (Koudekerk), Sidney de Schepper (Koudekerk), Sipan Khalid (Sporting Leiden), Sjors Schouten (RCL), Stefan Bons (RCL), Sven Verlaan (UVS), Thomas Brug (EMM’21), Thom Wijnalda (Voorschoten’97, za) en Younes Oulmouden (Roodenburg).

Afwezig (maar ze worden niet vergeten v.w.b. de prijzen) waren verder nog Pepijn Kooij (ARC), Bennie Hogewoning en Wout Adriaanse (Voorschoten’97, zo), Ilias Latif (Alphense Boys), Jeffrey Loozen (Lugdunum), Nick Ammerlaan (Stompwijk’92), Victor Schipholt (VVSB), Andy van der Meulen (Sporting Leiden, za), Mike Siebert (Sporting Leiden, zo), Jelle van Tol (MMO), Gijs Minnema (Football Factory), Kevin Veltman (Woubrugge), Sjoerd Winkelman (Warmunda), Gijs de Graaf (Kagia), Edin Bibuljica (FC Boshuizen), Joris van Harmelen (Valken’68), Thom Nouwens (SV Aarlanderveen), Michael van Voorthuijzen (DoCoS) en Donovan Oliveira (Alphia).

De beste spelers nog even op een rijtje:

Hoofd-en eerste klasse: 1 Thom Wijnalda (Voorschoten’97), 2 Pepijn Kooij (ARC), 3 Dammes van der Poel (ROAC)

Tweede klasse: 1 Delano van Wanrooij en Marvin Sloos (UVS), 3 Thomas Brug (EMM’21)

Derde klasse: 1 Sebastiaan van de Voorn (TAVV), 2 Victor Schipholt (VVSB), 3 Thom Nouwens (SV Aarlanderveen)

Vierde klasse: 1 Youness Oulmouden (Roodenburg), 2 Sidney de Schepper (Koudekerk), 3 Daan Heemskerk (Teylingen.

Topschutters: 1 Max van Steen (Meerburg), 2 Mike van Velzen (Koudekerk), 3 Ilias Latif (Alphense Boys).

De wedstrijd werd foutloos gefloten door talent Manon Plandsoen, die zowel nationaal als internationaal stevig aan de weg timmert.

Het slotstuk van de dag was de finale om de Sportiff LAV Cup. In die eindstrijd stonden dit keer Katwijk Onder 23 en Ter Leede O23 tegenover elkaar. Katwijk had zich in de halve finale ontdaan van FC Rijnvogels 2, terwijl de ploeg van Riny Blankespoor TAVV nipt had teruggewezen. In de eerste helft hadden de kustbewoners duidelijk het beste van het spel, maar Mats Alkemade hield zijn doel keurig schoon. In de tweede helft kwam er meer balans en kregen de ploegen over en weer kansen. Een slordig kwartier voor tijd viel de beslissing na een handsbal in de zestien. Allard Lindhout, actief op het hoogste niveau in Nederland en ook internationaal al jaren terug doorgebroken, wees gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Stijn van Biezen voltrok het vonnis. De middenvelder moest even later na zijn tweede gele kaart vertrekken, maar zijn ploeg hield stand. Lindhout moest in de slotfase diverse keren naar zijn borstzak grijpen voor gele kaarten, omdat beide ploegen aantoonden heel graag huiswaarts te keren met de grote beker. Uiteindelijk zal deze nu dus een jaar op De Roodemolen terug te vinden zijn. Van Biezen: ,,We speelden een moeizame wedstrijd, maar na de pauze konden we het gevaar van Katwijk meer indammen en ik denk dat de gelukkigste heeft gewonnen.” Jelle van de Oever, aanvoerder van Katwijk: ,,We hadden het voor de rust al af moeten maken, maar de scherpte ontbrak. Het is lullig dat je dan verliest na een strafschop, want  we hadden dit toernooi graag gewonnen. Wel hebben we er het gehele seizoen van genoten. Het is goed voor de ontwikkeling van jonge spelers om te spelen tegen eerste elftallen. We doen dan ook op zeker weer mee komend seizoen.”

De spelers van het winnende Ter Leede: Mats Alkemade, Gijs Beekwilder, Chris van der Zaag, Jarno Berkhof, Martijn Wooter, Julian Auatar, Benjamin van Aken, Stijn van Biezen, Timo Heemskerk, Luc de Kruijs, Sam Rotteveel, Julian van der Kwaak, Lars Sandberg, Kai Drost, Bart Sloof en Jason Haggerty.

De prijsuitreiking kon nog net plaatsvinden voordat het serieus ging regenen na een onder ideale omstandigheden afgewerkt programma. Veel liefhebbers bleven vervolgens nog nakeuvelen over het voorbije seizoen. Hennie Kanbier van LAV: ,,Het was een lang seizoen waarin we na de coronabreak alle zeilen hebben moeten bijzetten om alles te kunnen verslaan. Het team is er toch weer in geslaagd en ik ben dan ook trots op alle collega’s die zich weer geweldig hebben ingezet voor LAV. Ook de finaledag heeft ons een goed gevoel gegeven. We zijn overladen met complimenten en een schouderklopje op zijn tijd kan een ieder wel gebruiken. Geweldig dat deze dag weer plaats kon vinden na twee seizoenen waarin het niet mogelijk was dit te organiseren. We gaan nu even uitblazen, maar achter de schermen zijn we al weer druk bezig met het aanstaande seizoen. We hebben er al heel veel zin en gaan er weer wat moois van maken met alle clubs die we mogen volgen. Het wordt alweer ons twaalfde seizoen en we zijn amper meer weg te denken als platform voor zoveel regionale voetbalclubs.”

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read