donderdag, mei 19, 2022
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (40), 7-13 mei

Lopend vuurtje (40), 7-13 mei

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de 16 de van dit jaar en alweer de 40ste van dit seizoen.

 • ROAC waarschuwt  de volgers dat door de Leidse marathon zondag aanstaande de bereikbaarheid van het sportpark gehinderd is. Check ook voor uw club of dat het geval is, dan wacht u geen onaangename verassing.
 • Roodenburg bestaat 95 jaar, het zal de liefhebber van het Leidse voetbal niet ontgaan zijn. In de wekelijkse blog worden regelmatig foto’s uit de oude door geplaatst. Heerlijk nostalgisch! Let ook eens op de haardracht.
 • De Familiedagen van FC Rijnvogels komen er weer aan: ,,Lang gewacht maar toch gekomen: de Familiedagen 2022 staan voor de deur. Het daverende slot en tevens absoluut hoogtepunt van het seizoen. De evenementencommissie heeft ook dit jaar weer kosten noch moeite gespaard om er een onvergetelijke feestweek van te maken.” Hoe men zich in kan schrijven staat op de website van de club te lezen.
 • Voorschoten’97: ,,Er zijn heel veel enthousiaste inschrijvingen voor het familietoernooi van 12 juni. Er is nog plek voor vijf teams. Teams spelen 6:6 op een kwart veld, van 10.30-12.30 uur en bestaan op dit moment uit jeugdleden van alle leeftijden, hun ouders, en zelfs ook oma’s en opa’s. Ook zijn de nodige familiecombinaties terug te vinden in de aanmeldingen. Mocht je nog willen meedoen, meld je dan snel aan.”
 • Van een van onze businessclubpartners, Webprepare: Zoek jij een stageplek als mediavormgever, software ontwikkelaar of marketing medewerker? Voor de periode september 2022 t/m februari 2023 hebben wij meerdere stageplekken beschikbaar. Ben jij gemotiveerd, getalenteerd en op zoek naar een toffe stageplek met veel vrijheid? Meld je dan snel aan:- Mediavormgever: https://lnkd.in/eBN-JKef
  – Software ontwikkelaar: https://lnkd.in/eaGixkZM
  – Marketing medewerker: https://lnkd.in/eFSwHZGm

  Je kan ons ook een e-mail sturen naar Jordy Boutier via jordy@webprepare.nl. Stuur in dat geval even je CV en een motivatiebrief mee. Zien wij jou binnenkort?

 • EMM’21: ,, Zoals jullie allemaal mee hebben gekregen, zal ons dames en herenvlaggenschip komend seizoen uit gaan komen in de zaterdagcompetitie. Dit vanwege de vele regionale clubs die in het nieuwe voetbaljaar ook deze overstap zullen maken. Inmiddels is ook bekend dat naast het eerste heren -en dameselftal ook het tweede heren -en dameselftal op de zaterdag uit zullen gaan komen. Voor onze club heeft dit best wel wat gevolgen, denk met name aan de veld- en kantinebezetting. Op de achtergrond wordt door de verschillende commissies druk overlegd om dit allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen. Na onderzoek bij verschillende buurverenigingen is het grootste gevaar dat de zondag een dag wordt waarop voetbal minder centraal komt te staan. Om die reden hebben we besloten dat gedurende het seizoen een aantal standaardelftallen, waaronder het eerste en tweede en de dames alsnog enkele wedstrijden op zondag gaan spelen. In andere weken komen ook de hogere jeugdelftallen aan bod, zodat we iedere week weer voor een attractief zondagprogramma zorgen om naar uit te kijken.” En…..er stappen meer clubs over naar de zaterdag. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan ASC, AVV Alphen en ……   Zorg dat u tijdig op de hoogte bent van alles wat er verandert bij uw club.
 • UVS dan:
 • Ben of ken jij iemand tussen de 10 en 12/13 jaar die het misschien wel leuk zou vinden om te gaan voetballen bij de gezellige dorpsclub SJZ? Kom dan vrijblijvend een keertje meetrainen! Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Esther Belt.
 • Doe mee aan de Zeskamp van ‘De 24 van Ter Aar’. Zaterdag 25 juni tussen 10:00 en 18:00 uur gaan 20 teams de strijd met elkaar aan op 6 onderdelen; voetbal, tennis, volleybal én 3 ludieke varianten. Teams bestaan uit 6 tot 8 personen van 16 jaar en ouder en met minimaal 2 dames per team. Meld je, met jouw teamnaam, aan via 24uurvanteraar@gmail.com. Vol = vol
 • In Lisserbroek bij Kagia vieren ze een jubileum: ,,Op vrijdagavond 24 juni organiseert de jeugdcommissie in samenwerking met de jubileumcommissie een tentennacht & zeskamp voor de JO9 t/m JO17. Vanaf 19:00 kunnen alle deelnemers hun eigen tent opzetten. Om 20:00 uur is er een speurtocht door Lisserbroek voor de MP t/m JO17. Kun je niet deelnemen, meld je dan even af. We kunnen de hulp van ouders goed gebruiken tijdens de speurtocht, dus laat vooral weten als je gezellig mee wilt lopen! Op zaterdagochtend 25 juni om 09:00 starten we met een voetbaltoernooi voor de MP t/m JO17. Kun je niet deelnemen, meld je dan even af via jeugdcommissie@kagia.nl.”
 • Ook in Valkenburg bij Valken’68 hoeft de jeugd zich niet te vervelen: ‘’In de komende zomervakantie wordt er op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 augustus 2022 voor jongens en meisjes uitkomend in de elftallen van de leeftijdscategorieën JO8-MO8 t/m JO14-MO14 weer een onvergetelijke Valken’68 Voetbal3daagse georganiseerd. (LET OP! Het is voor jongens en meisjes die uitkomen VANAF O8 t/m O14 elftallen. Kinderen die nu in de onder 7 spelen en volgende seizoen pas naar de onder 8 gaan, moeten een jaartje wachten totdat het volgend jaar weer georganiseerd wordt!) Tijdens de Valken’68 Voetbal3daagse staat voetbal en plezier, drie volledige dagen (tussen 10:00 uur – 15:00 uur) centraal. Op de voetbalvelden van Valken’68 worden verschillende en nieuwe spel,- techniek,- en partijvormen gedaan en staat het plezier van de deelnemers voorop. Dit alles – uiteraard- onder leiding van Champions League voetballer en ervaren techniektrainer Selmo Kurbegović.

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Must Read