donderdag, april 25, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (45), 11-17 juni

Lopend vuurtje (45), 11-17 juni

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de 21ste van dit jaar en alweer de 45ste van dit seizoen. Meteen de voorlaatste van dit seizoen dus mocht een club nog iets willen delen…

  • Op vrijdag 17 juni staan er 24 clubs ingeschreven voor het seizoen 22-23 bij LAV. Aanmelden kan tot en met 25 juni. Daarna staat de deur nog open voor nog niet eerder aangesloten clubs. Echter, vol= vol. Wij willen blijven nakomen wat we beloven! Dit is dus voor deelname op de website. Aan de Sportiff LAV Cup zullen komend seizoen 39 clubs meedoen, verdeeld over dertien poultjes. Zie ook de loting elders op de website.
  • Test je kennis bij Voorschoten’97! ,,We gaan weer quizzen! Op vrijdag 1 juli aanstaande vindt de jaarlijkse quiz plaats. Op de dag waarop Voorschoten ’97 exact 25 jaar bestaat, gaan we weer voor een ouderwets gezellige avond in de kantine. Na een digitale editie in 2020 en het noodgedwongen afblazen van de quiz in januari van dit jaar, staan alle stoplichten nu op groen!  opzet is exact hetzelfde als bij de vorige edities.”
  • Alle clubs kennen een periode dat de velden niet betreden mogen worden. Soms wordt er groot onderhoud gepleegd, soms gaat het voornamelijk om het inzaaien. Nieuwsgierig wat er bij uw club gebeurt? Kijk eens op de website. Wat de velden betreft die vooral fris groen gras nodig hebben: het zou gunstig zijn als er een zomer vol regen aankomt.
  • Valken’68 verwent de jeugd! ,,Het is weer zover! Na het daverende succes van vorig jaar organiseert Valken’68 wederom een 3 dagen durend voetbalfeest op sportpart ’t Duyfrak. In de komende zomervakantie wordt er op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 augustus 2022 voor jongens en meisjes uitkomend in de elftallen van de leeftijdscategorieën JO8-MO8 t/m JO14-MO14  (met wat restricties). Tijdens de Valken’68 Voetbal3daagse staat voetbal en plezier, drie volledige dagen (tussen 10:00 uur – 15:00 uur) centraal. Op de voetbalvelden van Valken’68 worden verschillende en nieuwe spel,- techniek,- en partijvormen gedaan en staat het plezier van de deelnemers voorop. Dit alles – uiteraard- onder leiding van Champions League voetballer en ervaren techniektrainer Selmo Kurbegović.”
  • SJZ houdt komende zaterdag het Ouder tegen Kind toernooi. Op die dag kunnen ook de tassen met kleding ingeleverd worden.
  • Natuurlijk geldt dit voor meer clubs waar spelers kleding en tassen van de club in bruikleen kregen. Ook hier: houd de site van uw club in de gaten.
  • Lugdunum: ,,Bijna alle competities zijn klaar en daarmee loopt het voetbalseizoen 2021-2022 ten einde. Spelers die zich willen uitschrijven bij Lugdunum kunnen dat tot en met 30 juni doen. Spelers die dan niet zijn uitgeschreven, blijven ingeschreven staan en zijn ook de contributie voor komend seizoen verschuldigd. Ook spelers die zich overschrijven naar een andere club, moeten zich voor 1 juli uitschrijven bij Lugdunum. Uitschrijven kan alleen digitaal via dit formulier. De deadline voor overschrijven voor spelers in de A-categorie is door de KNVB vastgesteld op 15 juni.
  • SV Aarlanderveen bouwt aan de toekomst: ,,Afgelopen jaren zijn er verschillende projecten uitgevoerd ter verbetering van onze huidige accommodatie. Zo hebben de “Vrienden van SVA” in 2019 de gehele bar opgeknapt. Is de behandelkamer aangepakt, is er veel schilderwerk uitgevoerd, is de Cv-ketel vervangen en hebben we dit seizoen onze bestuurskamer opgeknapt. Maar hier blijft het niet bij.  Ons huidige clubgebouw is toe aan een grotere upgrade. Uiteraard willen we de sfeer en nostalgie van het gebouw niet kwijtraken. In opdracht van het bestuur heeft een architect onze eerste wensen verwerkt in een ontwerp. Gezien de kosten en impact op het gebouw, voorziet het bestuur dat dit in meerdere fases uitgesmeerd over meerdere jaren plaats gaat vinden.
  • Kagia heeft ‘m gevonden: ,,Voor het vertrek van teammanager Erwin Mastenbroek moest de VTC selectie op zoek naar een vervanger. Al vrij snel werd de naam van selectiespeler Timo Sluijmer genoemd. Timo is dit seizoen ernstig geblesseerd geraakt. Zijn revalidatie gaat minimaal een seizoen duren. Timo gaf in het eerste gesprek aan graag betrokken te willen blijven bij de selectie. Een optelsom voor zowel Timo als de VTC selectie. Na een paar gesprekken met diverse stafleden heeft Timo aangegeven de functie op zich te willen nemen.”
  • Vakantie!!! Geen wedstrijden en training. Dat betekent voor veel spelers rondhangen op het strand, de bar en terras. ‘Kom maar op met die bitterballen’, het gevolg laat zich raden. Bij RCL kun je aan een sixpack werken of gewoon je lichaam bijhouden: ,,Het voetbalseizoen is afgelopen en in de zomer willen we graag fit blijven. Met Easy Active, onze buren, hebben we een samenwerkingsovereenkomst. Alle leden van RCL kunnen tegen een gereduceerd tarief van 27,95 per 4 weken komen trainen. Dit lidmaatschap is maandelijks opzegbaar en zonder inschrijfkosten. Ideaal dus om deze zomer fit te blijven. Familie van RCL leden krijgen de eerste maand gratis bij een 12 maanden lidmaatschap. Zo kun je ook gezellig samen sporten. Mocht je hier gebruik van willen maken, dan kun je melden bij de balie van Easy Active Leiderdorp, Bloemerd 1B.
  • Sterkte en succes voor iedereen die zaterdag in het kader van de nacompetitie op het veld moeten staan! Temperaturen van dertig graden of meer worden verwacht en dan wordt voetballen héél zwaar, ja, zelfs het kijken naar het spelletje kan een opgave zijn. Voor ‘onze’ clubs zijn dat TAVV en Voorschoten’97. Sterkte heren! Zondag komt FC Boshuizen nog in actie, maar dan is de temperatuur naar verwachting fors gedaald.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read