donderdag, april 25, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (43), 28 mei- 3 juni

Lopend vuurtje (43), 28 mei- 3 juni

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de 19e van dit jaar en alweer de 43ste van dit seizoen.

  • Roodenburg organiseerde een reünie: : ,,Vrijdagavond 27 mei even na 19.00 uur druppelen de eerste (oud) leden binnen en het aantal zal in de loop van de avond aanzwellen tot 180 personen. De oudste reünist is nog kras ter been. D.w.z. Eef van Tongeren (93 jaar) is komen lopen met zijn rollator en gaat alleen in de loop van de avond weer terug. Je kan merken dat mensen weer zin hebben om elkaar te ontmoeten.” Het volledige verslag treft u op de site van de club.
  • Kagia heeft aan de leden een nieuwsbrief gestuurd met het volledige jubileumprogramma. Lisserbroek staat wat te wachten!
  • Oliveo werd afgelopen weekend kampioen in de vierde klasse E. Van harte. Belangrijker om te vermelden is dat Edwin Vurens de trainer is van die club. De Stompwijker neemt komend seizoen DoCoS onder zijn hoede. Vurens nam (bijna) afscheid met een plonspartij en met een biertje in de hand.
  • FC Rijnvogels kampioen? ,,Aanstaande zaterdag is alle support van jong tot oud gewenst op deze belangrijke dag voor FC Rijnvogels. Hoofdsponsor Cornelis Vrolijk heeft daarom met een prachtige geste mede mogelijk gemaakt dat voor iedereen de wedstrijd gratis te bezoeken is. Er wordt dus geen entree gevraagd bij het bezoeken van de wedstrijd in ruil voor een zo groots mogelijke steun voor ons vlaggenschip.” We hebben geen glazen bol, maar het zou wel eens een drukke en gezellige boel kunnen worden in Katwijk.
  • Valken’68: ,,U bent van harte uitgenodigd op dinsdagavond 28 juni voor de Algemene Ledenvergadering Valken’68 in de kantine, aanvang 20:00 uur !!!! Deze vergadering was aanvankelijk gepland op dinsdagavond 31 mei, maar vindt nu dus later plaats.”
  • Aan het begin en eind van de zomervakantie organiseert ASC, in samenwerking met Brazilliant, de ASC Summer Campus en de ASC Voetbaldagen. De inschrijving is gestart dus ga snel naar www.brazilliant.nl. Daar is alle informatie te vinden over de activiteiten in de zomervakantie. De jeugd van 6 t/m 12 jaar kan een paar heerlijke dagen beleven.
  • Feest op komst in Leiderdorp: ,,Op 24 augustus 2026 bestaat RCL 100 jaar. Dat laten we natuurlijk niet stilletjes voorbij gaan. Seizoen 2026-2027 belooft een bijzonder jaar te worden. Er is een 1e brainstormavond geweest waarin we met elkaar leuke ideeën hebben bedacht. Denk bijvoorbeeld aan een pleinfeest en een extra aangeklede voetbalstart, een wedstrijd tegen een bekend team of oud-internationals en een officiële avond voor genodigden. Ook in de komende jaren willen we aandacht te besteden aan ons komende jubileum. Interviews met oudgedienden en al ons archief scannen zijn twee activiteiten die we zeker gaan doen. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat wij hiervoor handjes kunnen gebruiken.”
  • DoCoS gaat een nieuwe spelvorm introduceren op de club: ,,7 x 7 45+ voetbal in toernooi-vorm, voor mensen die wel een balletje willen trappen op vrijdag avond ( 1 x per 2/3 weken), maar niet de verplichting van iedere zaterdag/zondag kunnen opbrengen. s het wat voor jou? Meld je dan aan bij Bert van Bohemen (wss@docos.nl) of Jochem Buiting.”
  • Kagia: ,,Wij zijn voor volgend seizoen (2022-2023) op zoek naar een enthousiaste sportliefhebber (m/v) die de functie van sportverzorger met het oog op de komende jaren wil gaan vervullen. De sportverzorger is iemand met een opleiding tot sportverzorger of fysiotherapie, die tijdens trainingen en wedstrijden de sportverzorging voor de selectie op zich neemt.”
  • Bij Warmunda zijn ze niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Tegen Meerburg werd afgelopen weekend gewonnen en daarna was het weer erg gezellig op Overbos, mede met dank aan de staf van de Warmonders. Goed werk, mannen!
  • FC Oegstgeest sluit het seizoen af: ,, Zaterdag 4 juni spelen heren 1 en dames 1 allebei hun laatste wedstrijd van het seizoen op de Voscuyl. Dit moet natuurlijk gevierd worden! Na de wedstrijden barst vanaf 17:00 het feest los op het terras en in de kantine. Guido van Zutphen komt zingen en hierna treden DJ Luuk en DJ Yus op. Hier ben jij toch ook bij? Tot zaterdag!”
  • Ook in de Kikkerpolder gaat het los: ,,Na afloop van de wedstrijd Lugdunum – Blauw Zwart is het tijd voor een feestje en daarvoor zijn de bekende Leidse zanger Danny Vermeer en de eveneens bekende DJ Tonestylerz uitgenodigd. Beiden gaan ervoor zorgen dat bij Lugdunum het dak eraf gaat. Uiteraard zijn alle fans, leden, kampioensteams én alle andere teams en vrienden van Lugdunum van harte welkom.”
  • Woubrugge: ,,Ook weer terug na lang weggeweest te zijn: de vrijwilligersavond. Om jullie te bedanken voor jullie tomeloze inzet. Dat wij nog steeds een mooie, bloeiende en gezonde vereniging zijn. Iets wat niet mogelijk is zonder jullie hulp. Traditioneel komen wij samen in en rond onze gezellige kantine. De Barbecue gaat aan, we regelen de muziek en met wat eten en een drankje blikken we terug en vooruit. Natuurlijk wordt ook de Buffelbokaal weer uitgereikt aan een van de vrijwilligers. ”
  • In Koudekerk bij de VVK wordt het een hele moois zaterdag: ,,De vrijwilligersavond van vrijdag 3 juni a.s. gaat niet door. Hier heeft het bestuur helaas toe moeten besluiten doordat het aantal aanmeldingen achterliep op de verwachtingen. Daarnaast spelen de voorbereidingen voor de drukke zaterdag ook een belangrijke rol. Met de Familiedag op de planning beloofde het al een drukke zaterdag te worden, maar met het mogelijke kampioenschap van het vlaggenschip zal het nog drukker worden. Hierdoor zijn wij met spoed op zoek naar mensen die vanaf 19:00 uur de bar draaiende willende houden. Het zou immers zonde zijn als we de eventuele festiviteiten voortijdig moeten beëindigen, omdat er geen barmedewerkers zijn!”
  • Aan alle meiden van Zoeterwoude en omstreken: ,,Ben of ken jij iemand tussen de 10 en 12/13 jaar die het misschien wel leuk zou vinden om te gaan voetballen bij de gezellige dorpsclub SJZ? Kom dan vrijblijvend een keertje meetrainen! Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Esther Belt.”
  • Meerburg denkt mee: ,,Sporten bij een vereniging moet ontspanning bieden, voor jong en oud. Maar het gebeurd soms dat geldzorgen een serieuze spelbreker gaat worden. 1,5 miljoen huishoudens in Nederland hebben iedere maand grote moeite om rond te komen. Sommige mensen weten de weg naar hulp te vinden, maar soms is het lastig om uit te zoeken waar je terecht kunt als de contributie weer voor de deur staat, voetbalschoenen alwéér te klein zijn. Daar kunnen wij als voetbalvereniging samen met de ING je bij helpen. Als RKVV Meerburg en onze hoofdsponsor ING vinden we dat iederéén onbezorgd moet kunnen sporten, ook als het financieel even tegenzit. Daarom hebben wij een financieel vertrouwenspersoon aangesteld die clubleden met geldzorgen op weg naar financiële hulp kan bieden.”
  • Teylingen: ,,Het jaarlijkse jeugdkamp komt er weer aan! De beruchte ‘keukentantes’ doen altijd hun best om ’s avonds iets verantwoords op tafel te zetten. Dit jaar willen we de kinderen echter graag eens trakteren met patat en een snack als avondeten. Hiervoor zijn wij op zoek naar sponsors/donaties om dit mogelijk te maken, want voor zoveel personen kan er niet gefrituurd worden op de accommodatie en zullen we dus langs de plaatselijke snackbar moeten. “
  • Alphense Boys O14 is kampioen van Nederland. Op zaterdag 28 mei speelde Alphense Boys o14 de finale om het landskampioenschap van de amateurs o14 teams. De spelers van trainer Biagio van der Straaten maakten een droom seizoen door, want werden op het hoogste amateurniveau (divisie 1 AV) overtuigend kampioen in de najaarscompetitie (alles gewonnen) en herhaalden dat nog eens in de voorjaarscompetitie. Omdat de profclubs onderling besloten hadden dat ze geen amateur o14 teams in hun competitie wilden (!) ondervond dit zeer talentvolle Alphense Boys o14 team dus geen weerstand in de competitie waarin alle top-amateurteams aan deelnamen. De finale om het landskampioenschap werd afgelopen zaterdag zelfs met 8-0 gewonnen van De Meern o14 (de kampioen uit het andere district). Wel leuk dat de KNVB dit landskampioenschap als een soort compensatie had georganiseerd en er kwam zelfs een KNVB official met een echte kampioensschaal.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read