donderdag, april 25, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (42), 21-27 mei

Lopend vuurtje (42), 21-27 mei

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de 18 de van dit jaar en alweer de 42ste van dit seizoen.

  • Het volgende stukje vonden we op de website van het onvolprezen MMO: ,,Het team van LeidenAmateurVoetbal.nl is ontzettend blij met de geleverde steun. Hierbij dus een hartelijk dank namens onze voltallige reactie. Aan de vooravond van ons 12-jarig bestaan kunnen we alle support gebruiken om uit de onkosten te komen en de website en social media kanalen verder te professionaliseren! Samen met de ‘tikkievrienden’ de toekomst in. Een naamsvermelding van jou zal volgen op onze website! Per seizoen kan je ’tikkievriend’ worden. Dan krijg je jaarlijks een tikkie voor 10 euro. Wil je stoppen? Gewoon even aangeven via redactie@leidenamateurvoetbal.nl en we vallen je niet meer lastig.” Moeten wij nog zeggen dat we het zeer waarderen dat de club aandacht besteedt aan leidenamateurvoetbal?”
  • In Hazerswoude-Rijndijk wordt een verjaardag gevierd: ,,Met trots presenteert SV Bernardus het programma van de jubileumweek in juni 2022. Wat te denken van een dorpskwis, een korenavond en jeugd- en senioren toernooi? En natuurlijk is er een afsluitende feestavond! De club bestaat 75 jaar en dat laten ze bepaald niet ongemerkt voorbij gaan.”
  • Ook bij Kagia staan de komende weken bol van de (jeugd)activiteiten in verband met het jubileum.
  • Voor de Roodenburg (ex)leden en wat vergeetachtig zijn: op vrijdag 27 mei is de grootse reünie!
  • De laatste kans voor de kids in Woubrugge: ,,Na ruim 2 jaar geen uitje te kunnen organiseren kunnen wij met trots mededelen dat wij dit jaar de traditie weer voort kunnen zetten. Eind van het seizoen zullen we met de jeugd uit onze O8, O9 en O11 weer, een hopelijk, mooie dag beleven. Dit jaar staat het best bewaarde geheim van Woubrugge gepland op 25 juni. Uiteraard vertellen we pas in de bus op de dag zelf waar we naar toe zullen gaan, maar we weten zeker dat de kinderen het heel erg leuk zullen vinden en dat het net als de voorgaande jaren een onvergetelijke dag wordt. Inschrijven kan t/m vrijdag 27 mei.”
  • Otgaar-Leiden is ook de komende drie seizoenen hoofdsponsor van de jeugdafdeling van Lugdunum. “We zijn erg blij dat we weer het vertrouwen krijgen van deze trouwe sponsor en kijken uit naar een mooie samenwerking”, zegt Edi Recica van de sponsorcommissie.
  • Bij FC Oegstgeest wordt heel wat achtergelaten. Spullen waaronder veel sleutels die toch wel een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Dus herken je iets op de foto die op de website staat? Kom dan even langs bij het secretariaat.” Opvallend genoeg heel wat fietssleutels. Wij vragen ons af hoe je thuis komt zonder je fiets van slot te halen.
  • ,,TAVV is superblij met al haar bijna 150 vrijwilligers. Zonder hen zou onze mooie club niet bestaan. Onze vrijwilligers gezamenlijk zorgen ervoor dat wij allemaal lekker kunnen voetballen en gezellig kunnen samenkomen op een prachtig sportpark Aardam-West. Met veel plezier heeft het bestuur afgelopen zaterdagavond alle vrijwilligers na een aantal coronajaren eindelijk weer eens kunnen bedanken met een gezellig feest in de kantine van Taf. En tijdens dit feest werd één vrijwilliger extra in het zonnetje gezet. Zij werd gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar. Uiteraard hebben we het over Yvonne Hoffs-Verkerk. De bijna altijd aanwezige stuwende kracht achter de barcommissie. Met een mooie bos bloemen en eeuwige roem in de vorm van een ‘straatnaambord’ in de eregalerij van TAVV werd zij door voorzitter Chiel Scholte bedankt en nog even extra in het zonnetje gezet!”
  • Zaterdag speelt UVS thuis tegen HVC’10 en UVS wil ook die wedstrijd uiteraard winnen. Dat is geen makkelijke opgave tegen het sterke HVC’10 van de sympathieke trainers Boon. Deze dag staat in het teken van het kampioenschap. Laat u zaterdag verrassen want alles wordt en is eraan gedaan om hier een onvergetelijke dag van te maken. Er zijn optredens van diverse artiesten en Dj’s en nog veel meer.”
  • Sponsornieuws vanuit Valkenburg: ,,Zaterdag 7 mei jl. heeft Dirk Botermans, directeur van Botermans Elektrotechniek, zijn handtekening gezet onder het nieuwe sponsorcontract. Valken’68 verlengt hiermee de overeenkomst met een echte Valkenburgse onderneming, dat al ruim vijftig jaar gespecialiseerd is in het aanleggen van elektrotechnische installaties en projecten voor nieuwbouw én bestaande bouw.”
  • Dit is de tijd van het jaar waarop talloze beslissingen vallen: wie wordt er kampioen? Wie moet een klasse lager gaan spelen? Welke clubs gaan deelnemen aan de nacompetitie? Spannende tijden en een reden temeer om langs de lijn te staan om de verrichtingen van uw eigen club te aanschouwen.
  • Ernstjan van der Perk hangt na 35 jaar zijn fluit aan de wilgen. Al die jaren floot de vrijwilliger voor de KNVB zijn wedstrijden. Zaterdag aanstaande is hij voor het laatst te zien in zijn officiële tenue en wel op ’t Duyfrak bij Valken’68.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read