donderdag, april 25, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 20 (16-23 december)

Lopend Vuurtje deel 20 (16-23 december)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 20. Tevens het laatste nummer van 2022!

  • De redactie van Lopend Vuurtje doet zijn uiterste best, maar desondanks ontgaat hen wel eens wat. Het is dan oh zo makkelijk als iemand van een club ons wijst op een vergeten item. G. d. P. van Lugdunum las ons streng de les dat wij nieuwjaarsreceptie van Lugdunum over het hoofd hadden gezien. Onze excuses daarvoor. Alsnog: op zaterdag 7 januari houdt groenwit een zeer gezellige bijeenkomst om te toosten op het nieuwe jaar. En daar blijft het niet bij! Er is een zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd en er wordt een zeven tegen zeven toernooi gehouden voor (oud)leden, de voorzitter houdt een nieuwjaarsspeech en het eindigt met een nieuwjaarsbal met muzikale omlijsting van Dave van Schie. De naam van G. d. P. hebben we afgekort in verband met de privacy wetgeving. U kunt hem namens ons de hand drukken als u weet om wie het gaat.
  • SJZ heeft wekelijks een lezenswaardige nieuwsbrief. In de laatste van 2022 lazen wij het volgende bericht: ,,De redactie en ‘makers’ van ons clubblad hebben een kort kerst- en nieuwjaarreces. Al op maandag 9 januari verschijnt het eerste clubblad van 2023. Dat is twee dagen na de Nieuwjaarsinstuif die op zaterdag 7 januari wordt gehouden. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat tijdens de instuif belangrijke mededelingen worden gedaan. Nieuwsgierig? Zorg dat je erbij bent.”
  • Nog een keer SJZ: ,, Het spectaculaire duel op 10 december tussen SJZ en koploper BSC’68 eindigde in een eclatante 5-1 overwinning voor SJZ. Die dag speelde aanvoerder Guus de Goede zijn tweehonderdste competitiewedstrijd in het eerste elftal. Zijn debuut maakte hij al in 2011!
  • Waarom wij nogmaals SJZ noemen wordt bij het lezen van het volgende duidelijk: ,, Uiteraard kijken leden en supporters van SJZ in eerste instantie naar de website van de club: www.vvsjz.nl. Maar er is nog een aanrader. De website van LeidenAmateurVoetbal (www.leidenamateurvoetbal.nl) is voor iedere voetballiefhebber een must. De actieve redactie van LAV schenkt wekelijks aandacht aan alle clubs in de regio Leiden. Ook SJZ komt vrijwel wekelijks aan bod. Naast allerlei clubinformatie zijn er bijzonder interessante rubrieken. Zoals ‘Oude Clubhelden’. Een rubriek waarin Cees Mentink helemaal los gaat en spelers en clubmensen van weleer (maar ook van recentere tijden) aan het woord laat. Die artikelen zijn door Cees altijd gelardeerd met veel foto’s. Ik vind het iedere keer weer smullen. Ik ken de leeftijd van Cees niet (hij schijnt al een poosje van Drees te trekken…), maar ik hoop dat hij nog jaren door gaat.” Uit betrouwbare bron weten we dat Cees best wel in zijn nopjes was met alle lof.
  • FC Oegstgeest:,, Zaterdag 7 januari is het weer tijd voor marathon klaverjassen! Er wordt van 10:00 tot 22:00 uur gespeeld en de kosten bedragen 20 euro per persoon. Dit is inclusief lunch en diner. Daarnaast is er een loterij met mooie prijzen Opgeven kan per koppel door een mailtje te sturen  naar a-knops@hotmail.com
  • Op zaterdag 21 januari wordt het Jan Pannenkoekendag’ gehouden bij DoCoS. Alle jeugdteams worden uitgenodigd een pannenkoek te komen eten.
  • Sporting Leiden toont zich royaal richting de vrijwilligers: ,,Zonder vrijwilligers kunnen wij niet de vereniging zijn die we zijn. Jullie zijn goud waard! Daarom hebben inmiddels vele van onze vrijwilligers gisteren, namens het bestuur, maar zeker ook namens onze leden, die wekelijks kunnen voetballen door jullie, een heerlijk flesje wijn ontvangen. Bedankt toppers, proost en fijne feestdagen!”
  • EMM’21: ,,Zaterdag 24 december wordt er in sporthal “de Tweesprong”een heuse voetbaldag georganiseerd voor alle jeugdspelers en speelsters t/m JO14 en MO13.” Hoe je daar aan deel kan nemen staat natuurlijk op de website van de club.
  • De supportersvereniging van RCL krijgt het druk met organiseren komend voorjaar en de leden en volgers van roodwit vanzelfsprekend ook. Wat wordt er veel leuks georganiseerd. De redactie is onder de indruk. Check de site met de agenda in de hand.
  • FC Oegstgeest blijkt een soortgelijk overzicht te publiceren op de website. Vervelen in het weekend? Niet bij FC Oegstgeest!
  • Een saaie receptie met eindeloze toespraken? Bij Foreholte niet! Er is een FIFA-toernooi voor de jeugd, de finales bij de overige senioren de afscheidswedstrijd van Tjeerd en als afsluiter een feest met zanger Martijn Leopardi plus DJ.
  • Het bestuur van DoCoS, de grootste voetbalclub van Leiden, is uitgebreid met vijf nieuwe bestuursleden. De ledenvergadering van DoCoS benoemde tevens voorzitter Jasper van Marwijk en secretaris Joost van Hamersveld voor een nieuwe bestuursperiode van drie jaar. Nieuw in het bestuur treden aan: Job Bavelaar, Jan van den Berg (sponsorzaken), Wesley Heineman, Maaike van Polanen.
  • Stompwijk ’92 is een door SBB erkend leerbedrijf voor de opleiding sport en bewegen. Hierdoor kunnen wij stageplaatsen aanbieden voor deze opleidingen die worden gegeven op verschillende scholen in de regio. Wij zijn altijd op zoek naar aanstormende talenten die het leuk vinden om te sporten en veel willen leren binnen de verening. Wij bieden stages aan voor de opleiding medewerker sport en recreatie (niveau 2) en  sport- en bewegingsleider (niveau 3) .
  • Meerburg: ,,Begin het nieuwe jaar goed! Op 7 januari organiseren we weer een nieuwjaarstoernooi voor de jeugd (JO8 t/m JO12). Vijf speelrondes 4 tegen 4 in wisselende teams Van 08.30 tot 11.00 zijn eerst de spelers van de JO8, JO9 en JO10 aan de beurt. Van 11.00 tot 13.30 is de tweede ronde voor spelers uit de JO11&12 kunnen meedoen. Aanmelden kan vanaf nu tot uiterlijk 2 januari 2023. Wees er op tijd bij want vol is vol.”
  • En toen was de koek op voor 2022. Hopelijk heeft u Lopend Vuurtje als een leuke en zinvolle rubriek ervaren. Ook als dat niet het geval is geweest: wij gaan gewoon door volgend jaar! Heeft u nieuws van uw favorieten club? Meld het ons. Maar voor nu: heel fraaie kerstdagen gewenst en een gezond 2023. Vrijdag 6 januari aanstaande zijn we er weer!
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read