vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 19 (9-16 december)

Lopend Vuurtje deel 19 (9-16 december)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 19.

  • De kinderen hebben hun deel gehad met het sinterklaasfeest en alles er omheen. Nu is de beurt aan de grote mensen die de keus hebben uit vele feestelijke evenementen thuis, bij vrienden of familie en…….bij hun eigen favoriete voetbalclub! We geven hieronder weer wat we zoal vonden op de diverse websites, maar we pretenderen zeker niet een volledig beeld te geven. Gaan we….
  • Natuurlijk is er weer kerstkoppelklaverjassen bij Sporting Leiden. Dit keer op 23 december. Opgeven bij Hans van Loo.
  • En bij dezelfde club: ,,Het is bijna weer zover oud & nieuw! En daar horen natuurlijk de lekkerste oliebollen en appelflappen bij! Ook dit jaar weer gebakken door onze eigen ‘bollenbakkers’! Het bestelformulier ligt weer klaar in de kantine, dus bestellen maar!! De gehele opbrengst van de verkoop gaat naar de jeugdafdeling van onze vereniging. Het ophalen van de bestelling kan op 31 december.”
  • Wie in Aarlanderveen of omgeving woont en het te ver vindt om naar Leiden te fietsen voor de baksels uit de Morsch: ook daar bakken men ze bruin en gaat de opbrengst naar de club.
  • Laten we de nieuwjaarsrecepties niet vergeten! Sporting Leiden bijvoorbeeld opent de deuren van de kantine op zaterdag 7 januari. Er wordt geproost op een sportief, gezellig en vooral gezond 2023!
  • De traditionele nieuwjaarsreceptie van DoCoS met huldiging van de DoCoS-jubilarissen vindt plaats op zaterdag 7 januari 2023 in de kantine van DoCoS. Hoofdmoot van de DoCoS-nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari 2023 is de huldiging van jubilarissen. Niet alleen worden de jubilarissen van 2023 gehuldigd maar ook alle leden die in de afgelopen twee jaren een mijlpaal bereikten als lid van DoCoS maar daarvoor door de coronapandemie niet gehuldigd konden worden. Er worden daarom een dertigtal jubilarissen gehuldigd.
  • Onze nieuwe club bij LAV blijft niet achter: ,,Stompwijk’92: Na een mooi 2022, waar we kort bij stil willen staan, willen we samen met onze leden, ouders van leden, vrijwilligers, sponsors en donateurs het glas heffen op een mooi 2023. Wij zien u graag op zondag 1 januari in de kantine van ons sportcomplex De Meerhorst in Stompwijk. U bent van harte welkom van 16.00-19.00 uur om gezamenlijk met ons een hapje en drankje te komen doen.”
  • Het WK zit er bijna op. Het was niet allemaal even geweldig. Sterker nog; de meeste wedstrijden waren niet om aan te zien. Deze regionale poes dacht daar evenwel anders over.
  • Andere leuke dingen dan: Voorschoten’97: ,,Op vrijdag 6 januari aanstaande vindt de 14e editie van de jaarlijkse voetbalquiz plaats. Het belooft weer een ouderwets gezellige avond te worden. Veel duo’s hebben zich inmiddels aangemeld! Inschrijven kan door het sturen van een mailtje naar ons speciale mailadres: quiz@voorschoten97.nl.”
  • Kickers’69: Donderdag 29 december organiseert onze supportersvereniging De 12e Man het Henk van der Zwaan Oliebollentoernooi voor de jeugd van SV Kickers ’69 in Het Spant.
  • Op 16 december is er kerstbingo bij Bernardus.
  • Op zaterdag 14 januari wordt er van 9 tot 14 uur geklust op het E.M.M.’21 complex. Onder leiding van Ron van Benten zullen onder andere de doelen en netten gerepareerd worden. Zo kunnen we met een mooi en net sportcomplex de tweede seizoenshelft starten. il je mee helpen klussen? Graag! Je kunt je opgeven via de voetbal.nl app. Je uren tellen uiteraard mee voor de verplichte clubondersteuning.
  • En minder leuk nieuws..Valken’68: Het vrijwilligersfeest van zaterdagavond 17 december kan helaas niet doorgaan (geen live muziek beschikbaar). Het wordt nu in februari gehouden.
  • FC Rijnvogels: ,,De donkere dagen zijn in volle gang en de feestdagen liggen in het verschiet. De tijd van bezinning komt eraan en de winterstop doet zijn intrede op sportpark De Kooltuin. Op zaterdag 17 december worden de laatste wedstrijden gespeeld en daarna zit het erop voor het jaar 2022.Om de vrijwilligers en de club van een welverdiende rustperiode te voorzien is sportpark De Kooltuin van zondag 18 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023 gesloten.”
  • FC Oegstgeest: ,,Zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari is een welverdiende periode van rust voor alle spelers, trainers, het schoonmaakteam, het huishoudteam, de scheidsrechters en alle andere vrijwilligers. Een mooie tijd om terug te blikken op het afgelopen halfjaar en om op te laden voor de tweede helft van het seizoen.”
  • TAVV: ,,Komende zaterdag 17 december is de laatste reguliere speeldag van het jaar 2022. Na deze dag begint de winterstop en staan de eerste wedstrijden pas 14 januari weer op het programma. Overigens niet voor iedereen, een groot gedeelte hervat pas op 21 januari zijn of haar competitie. De laatste week om te kunnen trainen is de week van 19 december. Op vrijdag 23 december sluit het complex haar deuren. In de week van 10 januari hervatten we de trainingen voor de jeugd en overige senioren.”
  • Pak uw laatste kans van 2022 met beide handen aan! Nieuwjaarsreceptie? Oliebollentoernooi? Voetbalquiz? Geef het door aan onze redactie en we vermelden het in de laatste Lopend Vuurtje van 2022 op 23 december!!
  • Zondag 01 januari 2023 vanaf 16:30 uur is er bij FC Boshuizen de nieuwjaarsreceptie. Kom gezellig even langs!

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read