donderdag, maart 28, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 18 (2-9 december)

Lopend Vuurtje deel 18 (2-9 december)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 18.

  • De oplettende volger vraagt zich wellicht af waarom er geen voorbeschouwing geplaatst is over FC Boshuizen. Navraag bij de KNVB en nieuws op de website van de collega’s uit Eindhoven leverden resultaat op. ,,De wedstrijd in de 1e klasse B voor zondag 11 december tussen Marvilde en FC Boshuizen is door de KNVB uit het programma gehaald. De club uit Leiden heeft een betalingsachterstand bij de voetbalbond. Het duel zal later in het schema plaatsvinden als de zaken weer in orde zijn.”
  • Het duel tussen Teylingen en Roodenburg wordt zaterdag niet gespeeld om 17.15 maar om 13 uur gaat de bal al rollen. De Leidse club had dit verzoek neergelegd bij de Sassenheimers i.v.m. het WK duel van Marokko en Portugal laat in de middag. Mooi dat het tot een akkoord is gekomen.
  • De spelerscarrousel draait weer op volle toeren op sportpark De Kooltuin de volgende speler die heeft bijgetekend is Roy van Leeuwen. De vleugelflitser is al jaren een sterke en constante kracht bij ons vlaggenschip en gaat alweer op voor zijn zesde seizoen bij FC Rijnvogels.
  • Voor Leidenaren die bang zijn om vrijdagavond alleen op de bank te zitten met een krakeling en een kop vlierbessenthee om naar Nederland-Argentinië te kijken is er een oplossing: in de kantine van DoCoS is een groot scherm om met gelijkgestemden de kraker te aanschouwen. Wellicht is er bij uw favoriete club een zelfde mogelijkheid. Wij weten zeker dat u bij Voorschoten’97 en Woubrugge ook terecht kunt. In alle gevallen geldt: dresscode oranje.
  • Roodenburg heeft het licht gezien! Rondom het hoofdveld zijn lichtmasten geplaatst zodat er daar ook ’s avonds getraind kan worden. Of het licht genoeg is om een wedstrijd te spelen is nog onduidelijk.
  • Iedereen kan nog steeds plastic flessen inleveren bij Kagia in de daarvoor bestemde inzamelpunten. In het huidige seizoen is al een mooi bedrag van EUR 242,- bij elkaar verzameld. Dit zijn omgerekend ruim 1600 flesjes AA-drink of sportwater. Blijf de plastic flesjes in de speciale bakken doen! Elke zaterdag komen we bij het opruimen plastic flesjes tegen in de prullenbakken in de kleedkamers. Het is toch een kleine moeite om deze flesjes op de juiste wijze in te leveren, en te recyclen.
  • Nog een keer Kagia: ,,Na de winterstop willen we graag starten met techniektraining voor jeugdspelers. De techniektraining is een extra training op vrijdagavond tussen 18:00 uur en 19:30 uur. Wij zijn op zoek naar een aantal trainers (jeugdspelers, -trainers of ouders) die samen met ons invulling willen geven aan deze extra trainingen.”
  • Deze week is de trekking voor de Grote Clubaktie geweest. Weten of jij gewonnen hebt, surf dan rap naar de site van de organisatie om je lotnummers te checken. Geen prijs? Je club heeft in iedere geval wel gewonnen. De aktie heeft voor S.V. Kickers ’69 bijvoorbeeld € 4332,60 opgeleverd. Alle kopers maar ook de verkopers HARTELIJK DANK!
  • In Woubrugge werd de algemene ledenvergadering gehouden. Tijdens dit gebeuren zijn er twee nieuwe leden van verdienste benoemd. Deze eer viel ten deel aan Bas van Rooijen en Martijn van Luling. De bijbehorende speldjes werden opgespeld door Hans Boer. Bas en Martijn van harte gefeliciteerd met jullie benoeming. Loek Venker werd gekozen tot voorzitter van v.v. Woubrugge. Hij volgt Hans Boer op, die door de ledenvergadering werd benoemd tot erevoorzitter.
  • LSVV’70 en @ease_nederland hebben de handen ineen geslagen: het logo van de organisatie is te bewonderen op de nieuwe shirts van LSVV H5 gesponsord door LSVV. Het is bekend dat mentale gezondheid onder jongeren en studenten momenteel een groot probleem is. We willen jullie als studentensportvereniging naast het faciliteren van voetballen, 3e helften en andere evenementen graag bekend maken met organisaties die op een andere manier kunnen helpen. @ease_nederland is een organisatie die jongeren gratis, anoniem en zonder afspraak een luisterend oor biedt
  • Na een weloverwogen beraad tussen dagelijks bestuur RKVV Meerburg en de organisatie van het Oliebollendarttoernooi zijn we tot het besluit gekomen om, het toernooi terug naar de oorspronkelijke opzet te brengen, een toernooi voor de Meerburgers en direct betrokkenen van de club. Dit betekent, na een aantal zeer druk bezochte edities met max 125 deelnemers, we besloten hebben dit te gaan halveren. En daarmee uitsluitend voor de Meerburgers te houden.
  • Vakantie, waanzinnig veel plezier, nieuwe vrienden en… even weg uit de digitale wereld. Maar ook zeker de leukste en uitdagendste oefeningen uit de voetbalwereld. Dat is waar ProCamp voor staat. oor het 10e jaar op rij werken we samen met de specialist op het gebied van voetbalkampen. Het bestuur van RKVV Meerburg is dan ook blij met de samenwerking: “In de rustige zomermaanden zijn er activiteiten op het complex en met de inkomsten kunnen we in onze jeugdafdeling blijven investeren. Een win-win situatie voor deelnemers, ouders en voor de vereniging.”
  • Sporting Leiden bakt ze weer bruin: ..Het is bijna weer zover; Oud & Nieuw! en daar horen de lekkerste oliebollen en appelflappen bij. Ook dit jaar weer gebakken door onze eigen ‘bollenbakkers’! Het bestelformulier ligt weer klaar in de kantine, dus bestellen maar!! De gehele opbrengst van de verkoop gaat naar de jeugdafdeling van onze vereniging.”
  • FC Oegstgeest vindt een goede arbitrage voor de vereniging van groot belang. Daarom besteden ze daar veel aandacht aan en leiden ze scheidsrechters en begeleiders van scheidsrechters op. Doorgaans gebeurt dat via cursussen van de KNVB. Na positieve afronding van een cursus ontvangen de cursisten een certificaat van de KNVB. Vervolgens zijn ze alle vier gediplomeerd.
  • Sportstad Leiden organiseert de tweede editie van de Leidse PubSportQuiz in de kantine van Lugdunum. Teams van verschillende Leidse clubs en verenigingen strijden op donderdag 15 december met elkaar om de titel én een bijdrage voor de clubkas. De quiz bevat een aantal algemene sportvragen, maar de meeste vragen gaan over Leidse sportonderwerpen zoals accommodaties, Leidse sporthelden en actualiteiten. Deelnemers moeten dus flink wat kennis over de Leidse sport hebben om mee te kunnen strijden om de prijzen. Vanuit Lugdunum is er plek voor drie teams. Een team bestaat uit maximaal vijf personen. Wil je meedoen? Surf dan naar de website van groenwit.
  • Op vrijdag 16 december kunnen darters het tegen elkaar opnemen bij Foreholte.
  • ASC: ,,Op 28, 29 en 30 december organiseert TiquiTaca weer trainingen voor enthousiaste jongens en meiden in de leeftijdsklassen O8 t/m O13. De drie ochtenden hebben een verschillend programma en je kan zelf kiezen hoeveel en welke dagen je meedoet. Tijdens de trainingsochtend wordt er getraind op de TiquiTaca manier.”
  • In het volgende Lopend Vuurtje hopen we de festiviteiten en de nieuwjaarsrecepties bekend te maken. Een voorproefje: bij Koudekerk, UVS en Sporting Leiden draait op 17 december het Kerstrad. Op die datum vinden er talloze speciale avonden plaats bij de clubs!

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read