zaterdag, december 9, 2023
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 16 (18-25 november)

Lopend Vuurtje deel 16 (18-25 november)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 16.

 • Een luchtige start van de rubriek. SJZ: ,,Iedereen weet dat in het clubhuis van SJZ de standenlijst hangt van de vierde klasse waarin het eerste elftal van SJZ acteert. Tijdens de Algemene Vergadering werd een voorstel gelanceerd om naast dat bord tevens een bord met de stand van de Eredivisie op te hangen. Een flink aantal aanwezigen leden, naast SJZ-supporter zijn zij ook aanhanger van Eredivisie-koploper Feyenoord, reageerde enthousiast en steunde het initiatief. SJZ-voorzitter Tom van der Meer had zo zijn bedenkingen en blokkeerde het voorstel. Onduidelijk is of zijn sympathie voor een club uit Amsterdam te maken heeft met zijn afwijzende standpunt.”
 • Extra inkomsten voor de club uit Zoeterwoude? ,,Ik ga er immers vanuit dat u een kerstboom koopt bij SJZ. Al tientallen jaren verkoopt de Jeugdcommissie van de club kwalitatief hoogwaardige bomen. Zaterdag 26 november, 9.00 uur, start de verkoop en is het van maandag t/m zaterdag tot 18.00 uur mogelijk een kerstboom te kopen. Vrijwilligers staan paraat om de klanten te helpen. De boom wordt netjes verpakt, naar de auto gedragen of desnoods thuisbezorgd. De opbrengst van de kerstbomenactie komt geheel ten goede aan de jeugdafdeling van SJZ.”
 • Van Roodenburg Actueel geplukt: ,,Vrijdag 25 november neemt het Nederlands elftal het op tegen Ecuador. De jeugdactiviteiten commissie pakt deze gelegenheid aan om met de jeugd en hun ouders gezamenlijk te gaan kijken naar deze wedstrijd.  Het clubgebouw zal ook WK klaar worden gemaakt door de jeugdactiviteiten commissie .De wedstrijd begint om 17.00 uur en het clubhuis is om 16.30 uur open. Zondag is er nog een kijkmoment. Om 14.00 uur speelt België tegen Marokko en is het clubhuis wederom de thuisbasis voor velen, die komen kijken.
 • Handig voor de leden en volgers van Warmunda: de evenementen staan in het kort vermeld in de nieuwsbrief genaamd ‘Wartaal: ,,Zondagochtend 27 november zal de Sint onze kantine aandoen om daar de jeugd van onze vereniging te verblijden met een bezoek. Zaterdag 10 december zal het eerste elftal de laatste thuiswedstrijd van het jaar spelen. Aansluitend is er de 3de helft Kerstborrel. Dit zal een topavond worden met muziek en entertainment. Zondag 18 december gaan we weer klaverjassen. Dit betreft een koppelklaverjas toernooi. Het inschrijfgeld is €10,- per koppel. Hiervoor worden de prijzen verzorgt en zal er een hapje geserveerd worden. Inloop is vanaf 13:00 uur en om 13:30 uur is de start.”
 • Op donderdag 1 december houdt ROAC de algemene ledenvergadering. Altijd de moeite waard om daarbij te zijn.
 • Nog meer ROAC: ,,Maandag 12 december 2022, aanvang 19.30 uur verzorgt Levens Reddend weer een AED cursus in het clubhuis. Daarom roepen wij vooral onze trainers en leiders en zeker ook andere belangstellenden op om 12 december 2022 aanwezig te zijn om deze cursus te volgen
 • FC Rijnvogels: ,,We gaan alweer richting het einde van het jaar 2022. De feestdagen staan bijna voor de deur, de laatste wedstrijden voor de winterstop worden gespeeld en de straten worden weer gezellig verlicht. Dit betekent dat het ook weer tijd is voor de EINDEJAARSLOTERIJ van FC Rijnvogels. We gaan het sportief succesvolle 2022 op een feestelijke manier afsluiten met vele mooie en diverse prijzen.”
 • Bernardus is getroffen door een sterfgeval: ,,Vanwege het plotselinge overlijden van onze oud speelster van Dames 1, Kim Minnee, is in overleg tussen betrokkenen en bestuur, besloten om de wedstrijden van dames 1 tegen dames 2 en de MO17 niet door te laten gaan. Ook de festiviteiten na afloop van de andere competitiewedstrijden gaan niet door. Het bestuur wenst familie, vrienden en betrokkenen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.”
 • RCL: ,,Op vrijdag 9 december organiseert de Supportersvereniging weer het roemruchte teamkoppelklaverjassen.  Aftrap om 20:00 uur in de RCL kantine.”
 • Oud-profvoetballer Glenn Helder komt vrijdagavond 16 december naar Lugdunum voor een presentatie tijdens de Club van 100/sponsoravond. Ook signeert hij zijn nieuwe boek. Alle sponsoren van Lugdunum en Club van 100-leden kunnen naar de avond komen.
 • Meerburg polst de leden: ,,We proberen zo veel mogelijk van wat er rondom Meerburg gebeurt op een goede manier aan jullie te communiceren. Zo communiceert onze club onder meer via onze website, meerburg app, instagram, facebook en andere sociale media. Wij willen echter graag de manier waarop we communiceren met onze leden, vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen eens goed tegen het licht houden. Hoe volg jij het nieuws van de vereniging? Wat vind je belangrijk om te weten? Wat kunnen we verbeteren? Kun jij daarbij mogelijk iets betekenen? We vragen je daarom de onderstaande vragen te beantwoorden.” En die vragen staan vanzelfsprekend op de site van de Zoeterwoudse club.
 • Woubrugge vraagt de spelers te bezuinigen op water en dus de energierekening: ,,In de afgelopen periode hebben we een aantal maatregelen genomen om energie te besparen, zo is onder andere verlichting door LED vervangen, hebben we temperaturen van water en thermostaat aangepast. Ook werken we aan een investeringsplan voor zonnepanelen. Nu ook nog een oproep aan alle leden: douchen mag, maar houd het kort!”
 • FC Oegstgeest doet weer iets leuks voor de jeugd: ,,Op zaterdag 8 en zondag 9 april 2023 dan is het weer zover, het Easter Open-toernooi vindt plaats bij FC Oegstgeest. Tijdens dit tweedaagse jeugdtoernooi heb je de kans om het met jouw team op te nemen tegen teams uit andere landen. En dat allemaal om de hoek, want alle wedstrijden worden gespeeld op onze eigen club of vlakbij in Sassenheim bij Ter Leede. De inschrijvingen zijn nu geopend!” Let op; het gaat om jeugdteams.
 • Ook Stompwijk’92 verkoopt kerstbomen waarvan de opbrengst ten goede komt van de club. Op de website van de club staat wanneer en waar de verkoop plaatsvindt.
 • De eerste datum is binnen: ,,Na lang wachten is het dan zo ver: eindelijk zullen we op ASC weer een ouderwets gezellige nieuwjaarsreceptie organiseren! En omdat nieuwjaarsdag 2023 op een zondag valt, lijkt dat een mooie kans om een oude traditie weer nieuw leven in te blazen. Zet het vast in de agenda, want op zondag 1 januari is iedereen vanaf ongeveer 17:00 uur van harte welkom op ASC om feestelijk gekleed met een glas bubbels in de hand een sportieve toost uit te brengen op het nieuwe jaar.”
 • Naar aanleiding van het voorgaande bericht: organiseert uw vereniging een evenement in december of januari, geef dat aan de redactie door, dan kunnen we er in deze rubriek melding van maken!
 • In de afgelopen weken zijn maar liefst twee clubscheidsrechters gedebuteerd in de vrouwen Eredivisie. Manon Plandsoen werd aangesteld om de wedstrijd tussen VV Alkmaar en Excelsior Rotterdam. Een spannende wedstrijd welke uiteindelijk is geëindigd in een 1-3 stand in het voordeel van de Rotterdammers. Inmiddels heeft Manon haar tweede wedstrijd in de Eredivisie vrouwen er ook op zitten. Wij wensen haar veel succes met haar hopelijk veel volgende wedstrijden! Ook assistent-scheidsrechter Stefan debuteerde in de Eredivisie vrouwen. Voor hem stond de wedstrijd tussen Feyenoord en VV Alkmaar. Feyenoord wist de wedstrijd op eigen complex Varkenoord te winnen met 3-0.  Stefan staat als talentvolle assistent scheidsrechter aan het begin van zijn carrière en de toekomst belooft veel mooie wedstrijden! Voorschoten`97 is erg trots op al onze scheidsrechters, maar zeker ook op de debutanten in de (vrouwen) eredivisie. Hiermee hebben er dus weer twee namen van Voorschoten 97 bij die in het betaald voetbal zijn gedebuteerd.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read