vrijdag, april 19, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 15 (11-18 november)

Lopend Vuurtje deel 15 (11-18 november)

-

Websites van ‘onze’ clubs worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje, deel 15.

  • RCL moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Maandagavond j.l. heeft Dick van der Bijl het bestuur van RCL medegedeeld dat hij uiterlijk op 1 juli 2023 zal stoppen als voorzitter van RCL. Dan heeft Van der Bijl die functie 5 jaar vervuld. ,,Dat heb ik altijd met veel plezier en trots gedaan. Ik ben gelukkig nog fit en wil graag ook nog een groot aantal andere leuke dingen doen. Voorbeelden daarvan in de achterliggende periode waren al het interim-management van een resort op Bonaire en het sluiten van een huwelijk. De functie van voorzitter kost echter een groot tijdsbeslag en maakt het vrijwel onmogelijk om daar nog veel bij te doen. Ik doe deze melding vroegtijdig zodat er genoeg tijd is om een nieuwe voorzitter te kiezen en uiteraard zal ik tot de genoemde datum mijn uiterste best voor RCL blijven doen.”
  • Roodenburg start een meisjesteam! : ,,Het hing al in de lucht en een aantal personen was de vorige maanden er druk mee doende. Het trainen en straks in competitieverband uitkomen van meisjesteams. Waar meisjesteams bij andere verenigingen normaal behoren tot de verenigingscultuur, geldt dit niet voor Roodenburg. In het verleden waren er damesteams. Maar nu willen we de meisjesafdeling van de grond af opbouwen. En daarvoor is er een cultuurverandering aan de gang. Er voetbalden al meisjes bij de jongens, maar veel ouders geven er de voorkeur aan dat de club ook aparte meisjesgroepen hebben. Drie dames zijn bereid gevonden om de meiden te gaan trainen.”
  • Vrouwenvoetbal zit in de lift, ook in Lisserbroek: ,,Sinds dit seizoen is Kagia een meidenteam rijker: de MO10-1. Hoog tijd om jullie te vertellen hoe het team is ontstaan en om nader kennis te maken met het team en de begeleiders.” Het verhaal zelf is te vinden op de website van Kagia.
  • Een nieuwe sponsor voor Voorschoten’97: ,,Samen sta je sterker. Daarom heeft Voorschoten ’97 een sponsorovereenkomst afgesloten met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, die als doel heeft onze regio de gezondste van Nederland te maken. Zo biedt Zorg en Zekerheid hulp bij het rookvrij maken van sportclubs en met het samenstellen van een gezonder aanbod in de sportkantine.”
  • Nog meer goed nieuws uit Voorschoten: ,,Een deel van de nieuwe kleding is vervaardigd uit gerecyclede polyesters. Deze gerecyclede polyesters komen van polyester PET-flessen, afgekeurde B-kwaliteit stoffen en restmaterialen. Door deze reeds bestaande materialen te gebruiken wordt de aanspraak op ruwe grondstoffen met 65% verminderd. Om onze bijdrage hierin verder te vergroten gaan we o.a. oude sportkleding inzamelen zodat deze gebruikt kan worden voor recycling. Dit gaat niet alleen om voetbalkleding ook andere kleding kan hiervoor worden ingeleverd. Dus breng je kleding naar de kledingcontainer op de club. Deze staat net voorbij het kleedkamergebouw richting veld 2.” Je hoeft geen lid te zijn van de club om je bijdrage te kunnen leveren!
  • Op zaterdag 26 november organiseert de ASC selectie wederom het jaarlijkse selectiediner. De selectie tovert die avond ons clubhuis om tot een sfeervol restaurant waarbij u een amuse en een heerlijk driegangendiner geserveerd krijgt. Deze avond is voor een ieder toegankelijk, reserveren is wel een vereiste. Er is echter een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees snel met reserveren.
  • Na de wedstrijd Meerburg vs Nicolaas Boys zal Dee Jay Ray om 17.00 t/m 20.00 uur de middag – avond verzorgen ter voorbereiding op de PUB QUIZ. De PUB QUIZ zal starten om 20.00 uur en je kunt je als team hiervoor inschrijven. Er is plek voor 18 teams. Op dit moment zijn er 17 teams ingeschreven. Over een quiz gesproken, doe jij al mee aan de WK poule?
  • Teylingen: ,,Op vrijdag 30 december bouwen we ons clubhuis weer om tot dart-arena en spelen we vanaf 15 uur Oliebollen-Shanghai-darttoernooi. Na een mooie sportieve strijd zullen aan het einde van de dag weer de drie beste teams en het beste koppel bekend zijn. Dit nadat er al voldoende prijzen tussendoor te winnen zijn door het gooien van een shanghai op het juiste moment.”
  • De zon schijnt niet altijd: ,,Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat Carla van der Wolf-de Graaf dit weekeinde is gestorven. Haar overlijden komt voor ons volledig onverwacht. Met respect en dankbaarheid denken we terug aan alles wat Carla in haar leven voor Kickers ’69 heeft betekend. De lijst van activiteiten is behoorlijk fors. Kort na de oprichting stond Carla als speelster van dames 1 zelf op het veld. In de jaren daarna was ze onder meer barmedewerkster, barcoördinator, elftalleidster, schoonmaakmoeder, vrijwilligster bij de Drechtloop en kantinesleutelbeheerster. Carla was een fijne vrouw om mee samen te werken; geen verborgen agenda, recht door zee.”

Sint en Piet

  • Vrijdag 2 december is het dan zover. De Goedheiligman brengt dan net voor het weekend een bezoek aan sportpark de Kooltuin. De verwachting is dat de Sint rond de klok van 16.00 uur aankomt. Uiteraard neemt hij zijn Pieten mee en zorgt hij voor een verrassing voor ieder kind. Om 17.30 uur zullen de Sint en zijn Pieten weer vertrekken. Wij zijn erg blij dat hij nog even tijd heeft voor FC Rijnvogels in zijn drukke agenda.
  • Dit jaar organiseren we weer een leuke Sinterklaasmiddag bij DoCoS op woensdag 30-11-2022 voor de Jo7, Jo8 en Jo9!
  • Teylingen: Op zaterdag 26 november mogen onze jongste leden hun schoen weer komen zetten. Deze mogen zondag weer opgehaald én direct aangetrokken worden voor De Wedstrijd van het jaar: Teylingenjeugd – Pietenteam.
  • SJZ: Sinterklaasfeest voor ukkies en JO7 , JO8, JO9. Info bij de jeugdcommissie, Hans Olijerhoek.

Kerst en meer

  • UVS: Op zaterdag 17 december is er weer het jaarlijks terugkerende Kerstrad van Frans Malachowski. Er is ook live muziek met Jeffrey van Es. Koop uw kaarten aan de bar.
  • EMM’21: Op 15 december a.s. staat de laatste training voor de winterstop voor senioren op de planning. Tijdens deze avond zal er ook een mystery guest aanwezig zijn en wordt door de damesselectie een leuke quiz georganiseerd.
  • Teylingen: Op zaterdag 17 december organiseren we weer een gezellig Kerst-Eindejaarsfeest voor al onze leden, ouders van jeugdleden,(mogelijk geïnteresseerde) vrijwilligers, sponsoren en vrienden. Bij binnenkomst ontvangt u van ons een heerlijk glas prosecco (en 5 consumptiemunten) en om 19.30 uur brengen we in ons sfeervol versierde clubhuis een toost uit op het Oude -en het Nieuwe jaar.
  • VV Woubrugge: Na twee online edities is er op zaterdag 17 december vanaf 16.00 uur weer zo’n ouderwets gezellige Boutavond in de kantine. Deze keer geen camera’s maar wel het presentatie duo Cindy en Jeroen. En natuurlijk heel veel prijzen. Zet het alvast in je agenda.
  • SJZ: Kerstbomenverkoop. Maandag t/m zaterdag van 9.00 – 18.00 uur! Op zondag rusten onze vrijwilligers uit. Koop een mooie kerstboom en steun daarmee onze club. Info bij Hans van Oosten.

Het WK

  • FC Rijnvogels: Komend weekend start het WK voetbal 2022 in Qatar. Het Nederlands Elftal zit tijdens deze editie in groep A met gastland Qatar, Senegal en Ecuador. Op vrijdag 25 november om 17.00 uur staat de tweede poulewedstrijd op het programma tegen het Zuid-Amerikaanse Ecuador. Deze wedstrijd zal LIVE op groot scherm uitgezonden worden in de kantine van FC Rijnvogels.
  • ASC: Tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal gaan de jeugdtrainingen niet door, maar dit betekent natuurlijk niet dat je niet naar ASC moet komen. Tijdens de wedstrijden van Nederland wordt het clubhuis omgetoverd tot een Oranje fanzone, waar de wedstrijden op groot scherm worden vertoond. Spreek dus af met je vriendjes, vriendinnetjes en teamgenoten om de wedstrijden samen op ASC te komen kijken. Voor de jeugdspeler met de mooiste (oranje) uitdossing ligt er een mooie prijs klaar.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read