dinsdag, april 23, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 4 (27 augustus- 2 september)

Lopend Vuurtje deel 4 (27 augustus- 2 september)

-

De redactie van Lopend Vuurtje heeft de draad weer opgepakt: websites van onze club worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje deel 4:

  • SJZ zoekt foto’s: ,,Vorig seizoen zijn meerdere teams kampioen geworden, waaronder het eerste vrouwenteam en de JO19-1 ofwel het hoogste juniorenteam. Maar er waren meer teams die de kampioensvlag mochten hijsen en op de platte kar door het Dorp reden. Voor het archief van SJZ zijn we op zoek naar teamfoto’s van de kampioenen. Dat er foto’s zijn gemaakt staat vast. Graag enkele exemplaren mailen naar Gerard van der Hoeven, Ho.even@casema.nl zodat het archief compleet gemaakt kan worden.”
  • De Rabobank organiseert elk jaar de actie Rabo Clubsupport. Je hebt het reclamespotje kunnen zien op de televisie of via deze link: https://youtu.be/9fIqEp5IzZk. Met de actie Rabo Clubsupport kunnen verenigingen en stichtingen een geldbedrag van de Rabobank ontvangen voor een speciaal doel. Hoe meer stemmen jouw project ontvangt, hoe hoger het geldbedrag! De leden van de Rabobank mogen een stem uitbrengen. Voetbalvereniging Kagia doet ook dit jaar weer mee met de actie. Ons doel dit jaar is de aanschaf van een 2e kassa in de kantine zodat de barvrijwilligers makkelijker kunnen afrekenen. Leden van de Rabobank Bollenstreek kunnen in de periode van 5 september t/m 27 september 2022 hun stem uitbrengen. Bent u lid van de Rabobank, stem op voetbalvereniging Kagia! Kent u iemand die lid van de Rabobank is, vraag dan een stem op voetbalvereniging Kagia uit te brengen.”
  • Ook FC Rijnvogels doet mee: ,, Het is weer zover, de RABO ClubSupport campagne gaat weer beginnen. We hebben iedereen die FC Rijnvogels een warm hart toedraagt keihard nodig om weer een prachtig geldbedrag voor onze club op te halen. Het is heel simpel, het enige wat je moet doen is via onderstaande link je stem uitbrengen op FC Rijnvogels. De campagne loopt van 5 t/m 27 september 2022. In die periode kun je stemmen op onze club.”
  • UVS zoekt iemand die er de kantjes vanaf loopt: ,, Voor ons mooie sportpark “De Kikkerpolder”, zoeken wij dringend iemand die de lijnen wil trekken op de grasvelden. De werkzaamheden bestaan uit het trekken van kalklijnen op drie voetbalvelden. Het gaat om ca. tweewekelijks terugkerende werkzaamheden, die vrij ingepland kunnen worden. Lijkt het jou leuk om 1x in de twee weken in de buitenlucht actief te zijn en er verantwoordelijk voor te zijn dat onze leden elk weekend weer op de velden kunnen voetballen? Voor de werkzaamheden ontvang je een passende vergoeding!”
  • De velden worden weer bespeeld, de terrassen zitten vol en het barpersoneel heeft het druk. De clubs bruisen van energie en zitten te springen om vrijwilligers.  ASC bijvoorbeeld: ,,Het nieuwe voetbal seizoen is weer begonnen! Om dit mogelijk te maken hebben we hulp nodig om ASC draaiende te houden. ASC draait namelijk alleen met heel veel hulp van ASC-ers en hun ouders! Het gaat onder andere om de functie van gastvrouw/-heer, bardiensten en coördinator toernooien.”
  • EMM’21 verhuisde naar de zaterdag. Dat heeft ook gevolgen voor de vrijwilligers achter de bar: ,,Na afgelopen seizoen zijn er enkele vaste barteams gestopt, omdat zij nu op zaterdag gaan voetballen. We kunnen dus nog wat vaste barteams gebruiken. Daarom starten we dit mailbericht met een oproep: Vind je het leuk om zelf of samen met een aantal vrienden/vriendinnen 2 á 3 keer per seizoen (meer mag natuurlijk altijd) een bardienst te draaien laat het dan even weten aan Bram Klein via kantine@emm21.nl. Een keer meelopen om te kijken of je het leuk vindt is natuurlijk mogelijk.”
  • Dure tijden! Elk voordeeltje wordt met beide handen aangenomen. Bij Kagia is het  bijvoorbeeld mogelijk kleding te ruilen. Wedstrijdtenue of trainingspak te krap? Kom dan op 7 september langs om deze te ruilen.
  • Verbeter je techniek bij RCL: ,,Op 18 september start er weer een nieuwe cyclus van 10 leuke maar ook zeer leerzame trainingen! Schrijf je in vóór 1 september, en krijg €10,- korting én maak kans op een mooie rugtas, Aangeboden door Vve schoonmaak. Ben je ook nog eens een nieuw lid? Dan krijg je ook nog een extra training op 11 september.”
  • Bij Teyingen kun je de grenzen bepalen:,, Als grensrechter, ofwel de vlagger, maak je onderdeel uit van het arbitrageteam. Voor de wedstrijd wordt je altijd uitgenodigd bij de bondsscheidsrechter voor een praatje. Moet je wel of niet vlaggen voor overtredingen? Wanneer vlag je voor buitenspel? Waar sta je met een hoekschop of een vrij trap? De KNVB scheidsrechter vertelt je hoe hij de samenwerking ziet en daarnaast is er altijd gelegenheid om ook je eigen vragen te stellen. Wij zijn van mening dat iedereen die een beetje affiniteit heeft met het spel, kan vlaggen!”
  • Man, man, man, wat een feest was die Bledder Cup zaterdag jongsleden. Uitgebreide aandacht elders op deze website in tekst, foto’s en beelden. Nog niet aan toegekomen? Het is de moeite waard, absoluut. En ook leuk nieuws: het gros van de teams gaf de organisatie alweer aan dat ze volgend jaar sowieso weer meedoen. Daar kan LAV wel blij van worden!
  • Max Zeelenberg verruilde Rijnsburgse Boys voor RCL om daar vooral doelpunten te gaan maken. Dat kijkt er voorlopig niet van te komen. De spits is voorlopig geblesseerd en wordt de komende paar maanden niet terug verwacht op de velden. Sterkte, Max.
Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read