vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 3 (20-26 augustus)

Lopend Vuurtje deel 3 (20-26 augustus)

-

De redactie van Lopend Vuurtje heeft de draad weer opgepakt: websites van onze club worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Daar gaan we met Lopend Vuurtje deel 3:

  • Kagia maakt het de broodnodige vrijwilligers nog makkelijker: ,,Iedere vrijwilliger is voor Kagia van groot belang, of je nu wekelijks helpt of incidenteel. Zonder vrijwilligers wordt het op zaterdag lang niet zo gezellig als afgelopen voetbalseizoen. Regelmatig lukt het niet om taakies zoals bijvoorbeeld een wedstijd fluiten of een bardienst in te vullen. Daarom zet Kagia vanaf dit seizoen de tool Taakie in. Alle leden van Kagia ontvangen binnenkort een e-mail van Taakie. Iedereen wordt verzocht om de vragenlijst van Taakie in te vullen. Taakie maakt een profiel aan met de mogelijke interesse(s) voor vrijwilligerswerk voor Kagia. Of het gaat om een eenmalige klus, een invalbeurt als trainer of scheidsrechter of (geregeld) meedraaien achter de bar…. Taakie zoekt in de profielen naar de juiste match voor iedere klus. Denkt Taakie dat jij de juiste match kan zijn, dan ontvang je een bericht en kun je laten weten of jij de match ziet zitten. Heel laagdrempelig maar toch persoonlijk, via een WhatsAppje. Met één druk op de knop kun je een Taakie accepteren, maar ook afwijzen!” Je hoeft geen digitaal wonder te zijn om gebruik te maken van de Tool.
  • Totale gekte, wangedrag, gebrek aan respect en……. om moedeloos van de worden. De redactie van Lopend Vuurtje las zojuist een beschrijving van de wanordelijkheden van PSV ‘aanhangers’ voor de wedstrijd tegen Rangers. FC Rijnvogels had zich zeer verheugd op de debuutwedstrijd in de derde divisie tegen Hoek. De thuisploeg had zich goed voorbereid waar dat kon (maar het blijft mensenwerk), maar had niet gerekend op een bus vol lieden uit Hoek die gekomen waren om de boel te verzieken. Het bestuur van Hoek stond ook voor een verrassing. Van hoog tot laag in de voetbalwereld; het wangedrag van zich supporter noemende lieden blijft een probleem. Elkaar aanspreken op idioot gedrag lijkt niet te bestaan, elkaar opjutten wel. Het gaat hier om een vervelende minderheid horen we dan, kan zijn, maar hun impact is groot.
  • Voorschoten’97: ,,In de ALV van juni j.l. is de begroting voor het lopende seizoen vastgesteld. Om de begroting sluitend te maken hebben we onszelf onder andere de verplichting opgelegd om het energie verbruik met ten minste 15% te verlagen. Een aantal maatregelen zijn al genomen. Zo zijn een aantal onzuinige apparaten afgedankt en zal de verwarming een graadje lager worden afgesteld.” De leden is ook gevraagd attent te zijn op energieverspilling. Het kan zo simpel zijn: wat korter douchen, verwarming uit als je als laatste een ruimte verlaat enz.
  • ASC: ,,Op zondag 4 september gaat er een nieuwe cursus techniektraining van TiquiTaca van start. De trainingen op zondagochtend zijn toegankelijk voor iedere gemotiveerde speler of speelster, in de leeftijd van 6-13 jaar. Schrijf je nog snel in op tiqui-taca.nl. via de site van ASC.
  • De Oegstgeestse club heeft nog meer nieuws: ,,Met plezier melden wij u dat wij Mirjam Werner binnen ons bestuur mogen verwelkomen als Commissaris Voetbal. Zoals op de afgelopen ALV aangekondigd, waren wij door een aantal verschuivingen in het bestuur op zoek naar een nieuwe voorzitter voor onze voetbalafdeling. Wij denken met Mirjam een goede opvolger van Coen Verdegaal te hebben gevonden. Mirjam start direct in haar rol. De overdracht van taken en werkzaamheden naar Mirjam in de Voetbalcommissie zijn reeds opgestart. Wij wensen haar veel plezier en succes in deze belangrijke functie.”
  • Elders al vermeld, maar hier aandacht geven is niet meer dan terecht: ,,Aanstaande zaterdag 27 augustus 2022 is naast de Open dag ook de finaledag van de Kaag en Braassem Cup. Het programma van deze dag is inmiddels bekend. E.M.M.’21 Heren 1 speelt de finale wedstrijd tegen ROAC.”
  • Het wordt een mooie zaterdag in Ter Aar: ,,Het nieuwe voetbalseizoen wordt komende zaterdag 27 augustus bij TAVV op grandioze wijze afgetrapt. Eerst is er ’s morgens tussen 08.00-10.00 uur het voor spelers (en hun ouders) en vrijwilligers van TAVV gratis gezamenlijke Groot-TAVV-Gaat-Weer-Beginnen-Ontbijt (je kan je hiervoor nog aanmelden op marketing@tavv.nl). Daarna wordt op Sportpark Aardam-West om 10.30 uur een begin gemaakt met de finaledag om de 0172 Cup. Deelnemers zijn gastheer én winnaar van vorig jaar TAVV, Altior, NSV’46, Nicolaas Boys, Nieuwkoop, Aarlanderveen, Zevenhoven en Sportief. De finale om deze felbegeerde trofee staat gepland voor 14.15 uur. Na de voetbalstrijd wordt de finaledag feestelijk op het terras en in de kantine van TAVV afgesloten. Om 19.00 sluit de kantine en kan iedereen op de kermis in Langeraar verder feesten.”
  • Foreholte bestaat 90 jaar: ,,Doe je ook mee aan de FOREHOLTE OPTOCHT? Voorafgaand aan Het Grootste Foreholte Feestje in 90 jaar Bestaan op zaterdag 27 augustus lopen we in vanaf het Kerkplein naar sportpark de Elsgeest! De optocht wordt geleid door muziekvereniging St. Cecilia en eindigt vlak voor de opening van het feest. We roepen alle leden in het rood-wit te verschijnen!
  • Kagia werkt nu een klein seizoen samen met het sportmedisch team van Boot en Broersen. Naast het inloopspreekuur wat zij wekelijks aanbieden verzorgde Boot en Broersen ook diverse thema-avonden voor leiders, trainers en ouders. Het komende seizoen zullen Boot en Broersen en Kagia de samenwerking voortzetten.
  • In 2007 organiseerde het Leisch Dagblad de verkiezing van het mooiste Leidse woord. Afgetekend winnaar werd ‘bledder’. (de r lang en op zijn Leids aanhouden graag. Voor de rasleidenaar is een bledder een kaal hoofd, een vrouwenborst of een leren bal. Omdat we een voetbalsite zijn houden wij het op een bal. De echte Leidse Bledder Cup wordt zaterdag aanstaande gehouden op het terrein van Sporting Leiden. Initiatiefnemer is, hoe kan het ook anders, leidenamateurvoetbal. Voor wie zin heeft en gezellig is; kom gerust even langs.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read