donderdag, maart 28, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje deel 1 (zomer- 11 augustus)

Lopend Vuurtje deel 1 (zomer- 11 augustus)

-

De redactie van Lopend Vuurtje pakt de draad weer op: websites van onze club worden uitgeplozen, Twitter op de voet gevolgd en Facebook dagelijks geraadpleegd. Dit alles om u, de lezer, op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes betreffende het regionale voetbal, de tak van sport die ons allen zo nauw aan het hart ligt. Hoe scherp de redactie alles in de gaten houdt, het blijft mensenwerk. Wij kunnen best wel eens iets missen. Ook kan het gebeuren dat een club nieuws heeft dat de social media nog niet bereikt heeft. Aarzel niet en bericht ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • De zon brandt aan de hemel, de temperatuur stijgt dagelijks tot boven de dertig graden. Als wij ons aan een koel drankje laven gaan onze gedachten uit naar de voetballers die middenin de opbouwfase zitten. Dat houdt in dat qua conditie nu de basis gelegd zal worden. Heel pittig met deze warmte. Wij wensen de dames en heren voetballers veel sterkte
  • Tijdens het journaal werden er troosteloze beelden getoond van de voetbalvelden in de droogste provincie van dit moment: Zeeland. Grotendeels kale vlakten waar wat gele, armetierige sprietjes gras te ontdekken waren. Regen van betekenis wordt de komende tijd niet verwacht. Staan ons een reeks afgelastingen te wachten? Gezien het watertekort is uitbundig sproeien uit de boze. Kunstgras bewijst nu eens temeer zijn waarde.
  • Binnenkort volgt de nodige informatie over de Bledder Cup 2022. Staat de datum al in uw agenda voor een kijkje? Deze reünie zal plaatsvinden bij Sporting Leiden.
  • Geen hot news, maar het bericht staat nog steeds op de site van UVS. Men zal dus nog zoekende zijn: ,,De selectie van UVS is op zoek naar een verzorger/sportmasseur. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@uvs-leiden.nl.”
  • Sinds het seizoen 2013-14 heeft Voorschoten’97 een kledingplan voor alle voetballers. Dit seizoen (2022-2023) gaat alweer het  derde kledingplan van start. De nieuwe kleding is ontworpen in samenwerking met sportwinkel Wout Bergers en leverancier Deventrade. De komende 5 jaar zullen zij de kleding leveren. Over het waarom en de voordelen voor de leden vindt u alles op de website van de club. Als data van uitgifte staan voorlopig 27 en 28 augustus.”
  • Een kleine impressie van spelende kinderen van vluchtelingen die ondergebracht zijn in de tot noodopvang omgebouwde sporthal De Cuyl. Ondanks alle misère toch een beetje plezier dankzij het beschikbaar stellen van de velden van FC Oegstgeest.

  • Het is eerder al vermeld op onze site, maar we doen het graag nog een keer: Foreholte bestaat 90 jaar en dat zal uitbundig gevierd worden van 20 tot 27 augustus. Het uitgebreide programma staat vanzelfsprekend op de site van de club uit Voorhout.
  • ,,Net als de afgelopen twee jaar willen we jullie weer een speciale RCL VIP-week aanbieden (i.p.v. een dag). Door een gehele week korting aan te bieden, hopen we dat zoveel mogelijk leden in de gelegenheid zijn om deze week in onze winkel langs te komen en te profiteren van korting. Gedurende de week van 15 augustus t/m zaterdag 20 augustus bieden we alle leden van RCL een korting van 15% op de gehele collectie, m.u.v. clubkleding en aanbiedingen. Goed om te weten is dat er op de trainingslijn het gehele jaar al korting zit op de pakketten.” Waar? Bij Sport2000 Leiderdorp natuurlijk.
  • FC Oegstgeest en ASC gaan weer spelen om de Vossencup. FC Oegstgeest laat het op de site aan de leden op de volgende manier weten: Op 27 augustus vanaf 14.00 uur is iedereen welkom op het voetbalcomplex van FC Oegstgeest. Dan starten we eerst met een aantal leuke attracties. Om 16.00 uur gaan we vervolgens met z’n allen, uitgedost met vlaggetjes en muziek, richting het terrein van ASC. Hier wordt dit keer de jaarlijkse Vossencup wedstrijd gespeeld door beide selectieteams.”
  • Meerburg gaat met de tijd mee: ,,Niet schrikken, terwijl jij vakantie viert zijn we druk bezig met de migratie van de website. Nog toegankelijker, minder zoeken, mooier op je mobiele telefoon en nog veel meer andere nieuwe ontwikkelingen. Van oude naar nieuwe techniek. Zodra we klaar zijn zullen we er een uitgebreid nieuwsitem aan wijden. Je kunt natuurlijk ook altijd rondkijken naar de nieuwe omgeving terwijl we bezig zijn. Tips en suggesties zijn altijd van harte welkom al kunnen we niet garanderen dat we alles overnemen.”
  • Bernardus speelt komend seizoen in de vijfde klasse. Dat betekent niet dat er niets meer te beleven valt in Hazerswoude; noteer alvast in jullie agenda. Naast het belangrijkste van de club: het voetbal zijn er ook komend seizoen weer de nodige extra activiteiten. Noteer dus alvast wat je niet wilt missen en ja … de commissie is om: ook in 2023 een DORPSKWIS Dus 3 en 10 juni 2023 zeker vrijhouden!!
  • Valken’68 is een snelgroeiende zaterdagclub met 800 leden, waarvan het 1e elftal acteert op 1e klasse niveau. We beschikken over vier kunstgrasvelden met verlichting. Inmiddels hebben we ongeveer 40 jeugdteams, jongens en meisjes. Binnen de jeugdopleiding van Valken’68 gelden de voor Valken’68 belangrijke kernwaarden warmte, betrokkenheid, passie, plezier en ambitie. Opleiden en prestaties zijn daar onderdeel van. Valken’68 zoekt voor het seizoen 2022-2023​, een  gemotiveerde jeugdtrainer voor selectieteam JO19. Zie verder:https://www.valken68.nl/valken68-zoekt-voor-het-seizoen-2022-2023-hoofdtrainer-voor-jo19
  • Wij, Kagia,  zijn voor volgend seizoen (2022-2023) op zoek naar een enthousiaste sportliefhebber (m/v) die de functie van sportverzorger met het oog op de komende jaren wil gaan vervullen. De sportverzorger is iemand met een opleiding tot sportverzorger of fysiotherapie, die tijdens trainingen en wedstrijden de sportverzorging voor de selectie op zich neemt. Als sportverzorger bij v.v. Kagia….zie verder de website van de oranjehemden.
  • Door combinatie van factoren gaat de werkersdag van zaterdag 13 augustus bij Kickers’69 NIET door.
  • Zondag 21 augustus gaat het nieuwe seizoen van start. Om 10 uur staan de trainers van Play2Improve en Teylingen klaar om met leuke en uitdagende trainingsvormen het seizoen te openen met alle jeugdleden vanaf de Hummels t/m JO13.
    Dat wil je absoluut niet missen! En eigenlijk zou je je beste vrienden/neven/nichten en buurtgenootjes zo’n toffe training ook wel willen laten beleven. Nou, dan treft, want zij mogen namelijk óók meedoen met deze training. Dus trek die voetbalspullen uit de kast en kom zondag 21 augustus naar de Roodemolen.

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read