vrijdag, maart 29, 2024
HomeDerde klasseROAC (zo)Onmachtig ROAC gaat met 0-1 ten onder (plus nababbel)

Onmachtig ROAC gaat met 0-1 ten onder (plus nababbel)

-

Tweede klasse B (zondag)- Voorafgaand aan deze wedstrijd leek een 0-0 de meest logische uitslag. Ga maar na, de Rippers hebben dit seizoen al vier keer een doelpuntloos gelijkspel behaald. Vorige week kwamen beide ploegen niet tot scoren en als dan ook de temperatuur rond de nul graden aangeeft dan wees alles op een brilstand. Beide ploegen deden op de ranglijst ook niet voor elkaar onder want de subtoppers hadden een gelijk aantal punten. ROAC hield zich na het laatste eindsignaal keurig aan de statistieken, alleen jammer dat de bezoekers lak hadden aan dit alles en zij er met een ,overigens verdiende, overwinning vandoor gingen (0-1).

De uitermate jonge ploeg uit Amstelveen, waarbij negen van de elf spelers na de eeuwwisseling zijn geboren, kreeg de beste kansen. Na een fraaie aanval werd een Roda speler vrijgespeeld, maar voor de neus van de de laatste weken in bloedvorm verkerende Dammes van der Poel schoot hij naast. Vijf minuten later kopte een speler vanaf een paar meter in de handen van de sluitpost.

Het was typerend dat de paarshemden het gevaarlijkst werden na een foutieve terugspeelbal. De ploeg uit Noord-Holland dacht tot twee keer toe op een voorsprong te komen, het waren bijna identieke situaties waarbij Van der Poel in beide gevallen een voorzet wilde onderscheppen, maar daarbij duidelijk in de rug werd geduwd. Bij de eerste keer wees de scheidsrechter naar het midden, maar na protesten van onder meer de harde kern achter het doel van Van der Poel gaf hij opeens een vrije trap, dit tot grote hilariteit van deze supporters. U kent ze waarschijnlijk wel, de ietwat oudere mannen, die de mening zijn toegedaan dat het vroeger toch allemaal veel beter was.

Vijf minuten later twijfelde de scheidsrechter of er wederom een overtreding was begaan en besloot toen om dit te checken bij de grensrechter van de thuisclub, die niet verrassend aangaf dat er inderdaad geduwd was.

Trainer Bart Jansen probeerde met de invallers Koen van Klink en Bart Hogenboom tot iets meer kansen te komen. Het waren echter de Amstelveners die in de 63e minuut op een schitterende manier op voorsprong kwamen. Orlando van Wort kwam vanaf de zijkant het strafschopgebied binnen en hij krulde de bal weergaloos in de bovenhoek (0-1). Een kwartier voor tijd waren de Hertogspark bewoners dicht bij de gelijkmaker. Eerst dwong Sam van der Geest een redding af door een schot vanaf de zestien en uit de daaruit voortvloeiende corner volleyde Hogenboom de bal net over.

Een kleine tien minuten voor tijd ontstond er een opstootje, die bij Nederland-Argentinië niet zou hebben misstaan. Toen de rook was opgetrokken moest Roda’23 verder met nog maar tien man. Aanvoerder Freek Heemskerk: ,,We gingen opportunistischer spelen en ik ging met Kevin de Jong (terug van heel lang weggeweest, red.) in de punt spelen, maar het was teleurstellend hoe weinig goede voorzetten er kwamen. Toch blijf je natuurlijk hopen, want we hebben dit seizoen al vaker de wedstrijd tegen het einde omgedraaid. We creëren moeilijk kansen en een van de redenen is dat Van der Geest nog steeds de naweeën ondervind van zijn zware blessure. We kregen door Van Klink nog een grote kans op de gelijkmaker, maar helaas werd zijn inzet van de lijn gehaald. Hun overwinning is wel gerechtvaardigd, maar toch zeer zuur voor ons. Ik had voorafgaand aan dit seizoen voor deze positie getekend. We moeten alert blijven dat we niet in de gevarenzone komen, maar wij zullen altijd blijven strijden en heb daar dan ook alle vertrouwen in.”

Na de nederlaag van zondagmiddag staat ROAC nog maar twee plaatsen boven de gevaarlijke negende plaats en dan komt het als geroepen dat na de winterstop de nummer laatst SV DIOS op 22 januari op bezoek krijgt. Niet te onderschatten natuurlijk, maar een overwinning is zo zoetjes aan wel meer dan welkom en wenselijk.

ROAC-Roda’23 0-1 (0-0). 63. Van Wort 0-1. Scheidsrechter: Wienholds

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Van der Meer, Van Benten, Boere, Heemskerk, Koek, W.van der Poel, Van der Geest, Helvensteyn, Van Seggelen, Wagter.

Basisopstelling RKSV Roda´23: Van Oerle, De Leeuw, Giltay, Leerkes, Steinhart, Attalj, Baretta,Leenders, Petitjean, Van Wort, Van den Boogaard.

Foto’s: Jack Wolters, de uitgebreide fotoreportage volgt later vandaag!

Beluister hier nog een interview van Theo Leliveld met doelman Dammes van der Poel:

Must Read