vrijdag, april 19, 2024
HomeTAVVInterviews TAVVRealistische Yassine El Mariami wanhoopt nog niet bij TAVV

Realistische Yassine El Mariami wanhoopt nog niet bij TAVV

-

Ook deze week leverde LAV een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met een interview. In dit geval met Yassine El Mariami van TAVV. Nog niet gelezen? Hierbij alsnog de mogelijkheid daartoe.

Na 720 minuten voetbal en wat extra tijd is TAVV er vooralsnog maar twee keer in geslaagd om een doelpunt te maken. Het leverde twee doelpuntloze gelijke spelen op en zes nederlagen. Verwonderlijk is het dan ook niet dat de ploeg uit Ter Aar laatste staat en nu al in de serieuze problemen is gekomen voor wat betreft handhaving. De afstand tot de eerste nacompetitieplek bedraagt al acht punten en plek 8, hetgeen straks directe handhaving betekent, heeft al tien punten meer op zak. Paniek is er allerminst bij de dorpsclub, maar zorgwekkend is de situatie al wel. Yassine El Mariami (30) is een van de ervaren spelers en de ‘hangende’ buitenspeler was er jongstleden zaterdag weer bij tijdens de verloren tweestrijd met Docos (1-0). ,,Ik had een verrekking in de hamstring opgelopen tijdens de voorbereiding en daardoor heb ik mijn ploeg vooral vanaf de zijkant moeten volgen. Je voelt je als speler machteloos in een fase waarin je de ploeg niet kunt helpen en je ze ziet kwakkelen. Het is niet zo dat we slecht spelen, maar het maken van doelpunten is vooralsnog een groot probleem gebleken. Wij kijken ook naar de stand en het mag duidelijk zijn dat we echt nog een punt of vijf of zes moeten halen voor de winterstop om enigszins in de buurt te blijven. Ik kan nu wel roepen dat we de laatste drie ontmoetingen in ’22 moeten of gaan winnen, maar dat is gewoonweg niet reëel.”

De technisch begaafde speler die in het dagelijks leven ambtenaar is in Den Haag snapt wel waarom ‘Taffie’ zo moeilijk scoort. ,,We zijn Robin van Koert, Jeffrey Pieterse en Nick Straver kwijt geraakt en dan spreek je al gauw over twintig doelpunten minder in een seizoen. Er is nog steeds wel scorend vermogen, maar als de doelpunten uit blijven dan gaat dat nu eenmaal tussen de oren zitten. Het zit ook niet bepaald mee. Zo werden twee inzetten van ons door Docos van de lijn gehaald en troffen we de paal. Ik ben blij dat ik nu zelf weer fit en inzetbaar ben. Ik merkte afgelopen zaterdag al dat we dreigender waren dan in diverse andere wedstrijden. Ik maak graag een actie en zo kunnen onze aanvallers hopelijk gauw eerder tot meer kansen komen. Wanneer je meer creëert dan zullen er veelal ook meer goals worden gescoord en die hebben we keihard nodig.”

TAVV werd vorig seizoen vierde en via de nacompetitie werd promotie afgedwongen. Van een groot feest toen staat de club nu niet in brand omdat de hoofdmacht het moeilijk heeft. ,,Zeker niet. We zijn en blijven een dorpsclub en zijn realistisch. Mochten we onverhoopt degraderen dan moeten we trachten weer snel uit de derde klasse te komen. Ik ben zelf nog wel te ambitieus om als een grijze muis in de derde klasse te spelen. Ik loop echter nu niet verder op de zaken vooruit, want we zijn natuurlijk nog niet gezien in deze competitie. Wel heb ik in mijn hoofd om nog eens met mijn broertje te gaan spelen. Hij zit nu bij AVV Alphen. Waar dat dan zal zijn dat weet ik nog niet. Nu eerst de focus op Foreholte thuis zaterdag. Ik ken die ploeg niet en speelde nog nooit tegen ze. Wel weet ik dat ze thuis heel sterk zijn en uit kwetsbaar. Dat moet dan maar zo blijven zaterdag zodat we weer wat vertrouwen terug kunnen krijgen.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read