zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenSponsornieuws: Smit, de sfeermakers

Sponsornieuws: Smit, de sfeermakers

-

Toeval bestaat niet. Toen deze week Interieurverzorger Smit (Wonen in Sfeer), al enkele jaren supporter van LeidenAmateurVoetbal, een flinke klus kwam klaren bij een van onze redacteuren, kwam het gesprek al gauw op het onderwerp voetbal. Niet zo verwonderlijk. Eigenaar Joris Smit heeft jarenlang in het 1ste van vv Meerburg gespeeld en medewerker René van der Hoek voelt zich al een heel leven thuis bij Teylingen in Sassenheim. Joris maakte deel uit van het elftal dat in seizoen 2015-2016 kampioen werd. ‘Dat was op 6 mei 2016,’ herinnert hij zich nog levendig. ‘De laatste wedstrijd wonnen wij met 1-2 van SJZ. Ook onder normale omstandigheden al een beladen ontmoeting. Zoeterwoude-Dorp tegen Zoeterwoude-Rijndijk.’

                       René van der Hoeven, medewerker van Smit Wonen in Sfeer, wil met plezier poseren.

 

Medewerker René, fervent aanhanger van Teylingen, ontmoette zijn ‘meissie’ bij die club. Laat zij nou de dochter zijn van Jan Boekel, die een vaste kracht in het vlaggenschip was. Een neef en zoon van René voetballen bij Teylingen en de dochter vond het één seizoen een leuk spelletje en hield het daarna voor gezien. ‘Zelf heb ik nooit gevoetbald,’ bekent René met spijt in zijn stem. Bij de veteranen kunnen ze nog een vaardige ‘stofzuiger’ gebruiken. Het zit er niet in. René voelt zich het gelukkigst bij de sfeer van Teylingen, Meerburg en zijn baas, Smit.

 

• Meerburg 1 kampioen. Onderste rij v.l.n.r.: Yannick de Groot, Barry Verboon, Christiaan Laan, Joeri van der Voort, Joep van Vuren, Joris Smit, Mats van der Poel, Jos Bouwmeester, Chris Bovenlander, Kevin de Jong, Ramon Weijers, Mitchel Berg, Jeroen Verboon, Mark van Diemen; middelste rij v.l.n.r.: Sietse Loos, Jordy Paap, Erik Candido, Patrick Bom; bovenste rij vlnr: Twan van der Poel, Jan van Rijn, Dennis van Polanen, Jorge Bonenkamp, Justin de Jong, Duuk van der Meer, Robert Hannaart.

Must Read