donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDe gifbeker is leeg voor FC Rijnvogels

De gifbeker is leeg voor FC Rijnvogels

-

Hoofdklasse A (zaterdag)- Het mag duidelijk zijn dat FC Rijnvogels geen beste periode heeft gekend na de winterstop. Met drie punten uit de laatste vijf wedstrijden waren de Katwijkers wel weer toe aan een overwinning. De ploeg van Thomas Duivenvoorden kwam eindelijk weer eens bovendrijven. Spijkenisse werd op eigen veld met liefst 5-1 verslagen en daar zat geen woord Spaans bij.

De selectie van Rijnvogels werd voorafgaand aan de wedstrijd getrakteerd op een mooie sfeeractie van de supporters, iets wat de thuisploeg een aardige boost heeft gegeven. In de eerste minuut van de wedstrijd was het namelijk al raak voor de gastheren. Maarten Reyneveld gaf de bal aan Virgil Tjin-Asjoe aan de rand van de zestien en laatstgenoemde scoorde de 1-0 na een prachtige schijnbeweging. FC Rijnvogels drukte door in de openingsfase en kreeg meerdere kansen via Roy van Leeuwen. Het eerste gevaar van Spijkenisse kwam van Jawad Bellahsan na 24 minuten. Hij kopte raak uit een hoekschop, maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege een duwfout.

FC Rijnvogels had de controle over de wedstrijd, maar hielp Spijkenisse na een half uur in het zadel. Een niet zo’n prettige terugspeelbal bracht Arie van der Niet in de problemen en de keeper schoot de bal uiteindelijk via Mika Weerts het eigen doel in. De aanvaller van Spijkenisse kreeg zo op goedkope wijze de 1-1 op zijn naam. De laatste tien minuten van de eerste helft zette Rijnvogels weer aan en dat leverde de thuisploeg meerdere kansen op. Reyneveld kreeg de bal aangegooid door Dirk-Jan van der Oever en besloot de trekker over te halen op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot werd aangeraakt en ging rakelings voorlangs voor een hoekschop. Uit deze gelegenheid werd ook gevaar gecreëerd, maar de bal eindigde in het zijnet. Op slag van rust werd Van Leeuwen één-op-één gezet door Kasper Michel, maar hij had te veel tijd nodig en kon niet tot een schot komen.

Na rust kon FC Rijnvogels het machtsverschil wel tot uiting brengen op het scorebord. Na twee minuten werkte Reyneveld een voorzet vanaf de linkerkant binnen, wat betekende dat de thuisploeg, net als in de eerste helft, al vroeg op voorsprong kwam. Ineens ging het vervolgens hard voor de brigade van Duivenvoorden, als Tjin-Asjoe twee keer scoorde binnen drie minuten. Een kwartier na rust gaf het scorebord een terechte 4-1 voorsprong weer. De derde treffer van Tjin-Asjoe was de mooiste, als hij de bal vanaf twintig meter over de keeper stifte.

Tussen de doelpunten door kreeg Tom Bijen ook een enorme kans na een voorzet van Roy van Leeuwen, maar hij kopte de bal over. Na zeventig minuten was Bijen wel trefzeker, wanneer hij een voorzet van invaller Julian Dobbe promoveerde tot doelpunt voor de 5-1. Vlak daarvoor schoot Bijen nog op de paal.

Het mag duidelijk zijn dat FC Rijnvogels in de tweede helft geen kind had aan Spijkenisse. Duivenvoorden zag vanaf de bank dat zijn elftal kans op kans creëerde. Max de Haas, Quincy Does en Willem Schonenberg kregen ook nog kansen, maar het bleef bij de toch al ruime zege.

Man van de wedstrijd was overduidelijk Virgil Tjin-Asjoe, die zijn team met een hattrick aan een 5-1 overwinning helpt. ,,De laatste weken heeft het qua uitslagen niet echt meegezeten, maar met een 5-1 overwinning kunnen we erg blij zijn. We hebben de afgelopen maanden laten zien dat we voor de bovenste plek kunnen strijden en dit geeft wel energie om daar mee verder te gaan.”

Duivenvoorden: ,,We speelden eigenlijk een betere eerste helft dan een tweede helft. Met 1-1 doen we onszelf daarmee echt tekort. Het is prettig dat we onszelf een keer belonen met een goed resultaat. Ik denk dat we niet in de put zaten, maar dit zal voor iedereen als een opluchting voelen, inclusief mijzelf.”

FC Rijnvogels – Spijkenisse 5-1 (1-1). 1. Tjin-Asjoe 1-0, 30. Weerts 1-1, 46. Reyneveld 2-1, 54. Tjin-Asjoe 3-1, 56. Tjin-Asjoe 4-1, 69. Bijen 5-1.

FC Rijnvogels: Van der Niet, Van den Oever (76. Melissen), Van Heiningen, Michel, Tjin-Asjoe (70. Does), Reyneveld, Bakker (59. Dobbe), Van Leeuwen, De Haas, De Beste (76. Schonenberg), Bijen.

Spijkenisse: Ozrak, Bentem (67. Bendt), Rijsdijk, Tjen-A-kwoei, Bourgonje, Purvis, Kartosonto, Gret, Buitenhek, Weerts, Bellahsan (67. Duurham).

Verslag: Gert Barnhoorn

Foto’s: Piet van Kampen

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl