zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDogan Corneille opvolger van Thomas Duivenvoorden bij FC Rijnvogels (plus reactie)

Dogan Corneille opvolger van Thomas Duivenvoorden bij FC Rijnvogels (plus reactie)

-

Enkele weken nadat bekend werd dat Thomas Duivenvoorden FC Rijnvogels na dit seizoen gaat verlaten voor een nieuw avontuur bij Quick Boys heeft de Katwijkse club bekend gemaakt wie zijn opvolger wordt. Het gaat om Dogan Corneille die nu nog werkzaam is bij twee divisionist Excelsior Maassluis. Aan die club is Corneille verbonden sinds het seizoen ’18-’19. De oefenmeester is 48 jaar en zag het levenslicht in Venlo. Als speler kwam hij onder meer uit voor VVV en FC Eindhoven. Hij kwam tot ruim tweehonderd duels in het betaalde voetbal.

Als speler kwam hij verder onder meer uit bij de amateurs van FC Hilversum, Kozakken Boys, IJsselmeervogels en Barendrecht. Als (interim) coach werkte hij bij ASWH, RVVH, Alphense Boys, Kozakken Boys, IJsselmeervogels en Noordwijk. Ook maakte hij deel uit van de Feyenoord Academy en kreeg hij de O19 onder zijn hoede. Met Excelsior Maassluis staat Corneille momenteel op de achtste plaats in de tweede divisie. Een reeks uitstekende resultaten werden geboekt, maar afgelopen zaterdag kreeg de tricolores er van langs tegen Quick Boys. FC Rijnvogels woordvoerders Peter de Koning en Huig Hoek laten weten uitermate blij te zijn met de keuze en het binnenhalen van de ervaren trainer. Corneille was de top kandidaat bij de Katwijkers waar veel trainers zich hadden aangemeld als opvolger van Duivenvoorden.

Een korte reactie van de nieuwe trainer: ,, We waren er snel uit. Het gevoel was vanaf het begin goed en de woordvoerders spraken overtuigend vertrouwen nar mij uit. Thomas heeft ook een rol gespeeld, want ik heb mijn interesse aan hem kenbaar gemaakt. We kennen elkaar al een tijdje. FC Rijnvogels is een sympathieke club en de mensen zijn er oprecht. De sfeer is goed. Binnen de club maar ook rondom het eerste. Voor mij is de afstand prima te doen. Ik woon in Berkel en Rodenrijs en vanaf die kant ligt de FC dichtbij. Er waren wel wat contacten en ik maakte me ook geen zorgen dat ik weer aan de bak zou komen na Excelsior Maassluis. Voor mij is dit de juiste keuze. Het niveau van het divisievoetbal ligt hoog. Het is voor mij geen stap terug in dat opzicht. We gaan straks spelen tegen veelal voor mij andere tegenstanders en dat zie ik als een interessant avontuur. Ik zal mij zeker gaan bezighouden met de selectie voor het seizoen ’23-’24, maar verder blijft de focus liggen bij mijn huidige club. Ik ben in elk geval verguld met de aanstelling bij deze mooie club.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read